Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Logest i bolesti


Autor Poruka

Mala zvijezda

12.03.2010. 10:45

Poštovanje,
u novoj kutiji Logesta dobila sam nova uputstva u kojima se spominje i da veci broj žena koje piju pilule oboljeva od tumora dojki, grlića maternice..a i drugdje sam čitala u zadnje vrijeme o tome, pa me zanima Vaše mišljenje o tome..
pijem Logest već dvije ipo godine, s time da sam prije par mjeseci napravila pauzu, na preporuku ginekologa da mi se organizam pročisti...prije godinu dana mi je izostala mjesecnica, imala sam samo smedi iscjedak, međutim, rečeno mi je da je to normalno za Logest. Drugih problema nisam imala, osim na početku uzimanja, probojko krvarenje. Još me zanima kolika je mogućnost trudnoće ako se tableta ne uzima bas u isto vrijeme, naime zadnjih tjedan dana, umjesto u 21 h, uzimala sam 15, 20 min kasnije a imala sam spolni odnos.
Unaprijed zahvaljujem

Natalija Beljo, dr. med.

15.03.2010. 16:20

razlika u 15-20 min u uzimanju tablete neće utjecati na učinak zaštite, a sta se tiče utjecaja od češćeg oboljevanja od raka dojke i grlića vrata maternice nije povezano s upotrebom OHC ( milom da pročitate temu " Sta kažu stručnjaci" ) i za mene OHC ima više dobrobiti odnosno pili Vi ili ne ako vam je povečan rizik za rak s OHC ga nećete ubrzati . Sta se tiče raka vrat maternice to su važni godišnj pregled (PAPA test) i odgovorno spolno ponašanje .