Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


metode kontracepcije


Autor Poruka

puslica

08.09.2008. 22:00

poštovanje!
imam 29 god, dijete 2,5 god. kad sam počela sa spolnim životom, koristila sam oralne kontraceptive, prvo trinovum, kasnije cilest. trinovum mi nije odgovarao jer mi je povisio jako željezo i jako sam se udebljala, a cilest mi je izazivao međukrvarenja i užasno su me boljele grudi. prije trudnoće nisam ništa koristila osim prekinutog snošaja, ali nisam ni smatrala da mi nešto treba jer mi trudnoća nije bila problem. međutim, sada nisam spremna na ponovnu trudnoću i htjela bih se zaštititi, ali ne bih htjela hormonsku th. razmišljala sam o spirali, ali piše da se ne smije stavljati ako imaš problema sa koagulacijom krvi. naime, ja imam autoimunu trombocitopeniju, lakši oblik. nisam pod nikakvom th, nemam nikakvih problema, razina trombocita je ok. nakon poroda imam malo niže željezo, oko 7-9. kakve su još mogućnosti kontracepcije? kakvi su to implantati? šta bi mi vi preporučili? osim kondoma, to muž nikako ne želi. a šta jo ono maby-baby ili kako se već zove? na kojem to principu radi?
hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

09.09.2008. 08:05

Maybe-baby je pomagalo koje služi ženama koje žele zatrudniti, tako da nije predviđeno kao sredstvo kontracepcije i ne bi vam ga preporučila. Određuje plodne i neplodne dane, ali ne osobito precizno. Implantati se ne mogu nabaviti u Hrvatskoj, a i kad bi ih nabavili, sumnjam da postoji ijedan ginekolog u državi koji bi ih znao implantirati.
Za vas nije loše rješenje Mirena intrauterini uložak, koja bi rješila anemiju i samim tim ne bi pogoršala trombocitopeniju. Iako, ako mislite roditi za manje od 5 godina, predlažem da probate još koji kontraceptiv.

arijanaZMB

23.02.2015. 10:45

Postovani,kupila sam mikroskop maybe baby kao sredstvo kontracepcije cisto iz radoznalosti..i sinoc stavim pljuvacku i legnem i ujutru ustanem i u toalet kad pogleda dobila menstruaciju(koja je kasnila 5dana,odnosno dobila sam je 40ti dan ciklusa)i pogledam na mikroskop on pokazuje plodne dane a ja imam menstruaciju!!moje pitanje glasibig-smilea li je to dokaz da mikroskop nije tacan odnosno pouzdan,jer ne ide ni nikako da pokaze plodnost a nastupila menstruacija!???molim pojasnjenje...unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.02.2015. 17:30

Kad je ciklus neredovit na godišnjoj razini tada je i ovulacija moguća ranije. Svaka čast vašoj znatiželji.