Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Mirena


Autor Poruka

Su

01.05.2016. 20:40

Poštovani,
Imam 41 godinu i jedan porod carskim rezom (prije 16 god). Zanima me da li mogu staviti mirenu jer sam prije 7 godina imala izvanmateričnu trudnoću (u uputama piše da ne , a moj ginekolog tvrdi da to nema veze). Zanima me također da li mirena ima za nuspojavu povećanje tjelesne težine i izazivanje akni po licu.
Hvala na odgovoru
Lijep pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.05.2016. 00:30

Možete. Nema navedene nuspojave.

Consuela

13.03.2019. 19:20

Izvadila sam Mirenu 07.2019 nakon što sam je imala 7 godina. Sada imam 46 godina. Dva dana nakon vađenja imala sam krvarenje koje je trajalo tjedan dana i nije bilo obilno. Menstruacija mi sada kasni 6 dana da li je to normalno?
Na početku korištenja Mirene imala sam miom veliki 3 cm koji je lani narastao na 10 cm i morala sam ga hitno odstraniti.
Isto tako hemangiomi na jetri su mi se povećali .
Prije 6 mjeseci na lijevom jajniku mi se pojavila cista koju smo provjerili color doplerom i bila je vodena.
Cijelo vrijeme korištenja Mirene loše sam se osjećala psihički debljala sam se unatoč napornom vježbanju i imala sam konstrante bolove u dojkama.
Nisam to povezivala dok se nisam počela više raspitivati i čitati iskustva drugih žena.
Ima netko da je vadio da vidimo kakvi su bili ciklusi kasnije i kada je došla menstruacija jer ću puknuti koliko sam napuhnuta a dr veli da mu se javim ako preskočim jedan cijeli ciklus.

Ivo Balenović, dr. med.

13.03.2019. 23:40

Poštovana, nakon Mirene je potrebno neko vrijeme da se ciklusi ustabile (dva do tri mjeseca). Obzirom na vašu dob za očekivati je da ciklusi više neće biti pravilni. Ukoliko menstruacija ne nastupi kroz idućih desetak dana javite se liječniku. Možda će biti potrebno potaknuti je tabletama.