Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Mirena, dojenje i menstruacija


Autor Poruka

marijana

31.03.2006. 08:39

Poštovani,

Nakon 2. poroda, u 8. mjesecu 2004. godine postavila sam IUD Mirena

Za sada sam s njom jako zadovoljna, osim što me brine to što od poroda nisam uopće dobila menstruaciju. Kada kažem menstruaciju, mislim na klasično krvarenje koje traje par dana.
Kod mene se to svodi na 1-2 dana točkastog krvarenja i to u vrlo nepravilnim razmacima, tako da ne mogu ginekologu sa sigurnošću reći posljednji datum menstruacije.
Znam da kod Mirene menstruacije mogu biti takvog tipa, ali prije poroda sam imala dosta obilne menstruacije u razmaku 28-32 dana pa mi je sada čudno da odjednom postanu tako neredovite i oskudne. Napominjem da još uvijek dojim (curica sada ima 21 mjesec). Podoji su ujutro, kada dođem po nju u jaslice, navečer i oko 2 tokom noći, pa me zanima da li to može biti uzrok izostanka menstruacije pa je moguće da ja menstruaciju još nisam ni dobila happy

Zahvaljujem na odgovoru

doc. dr. sc. Branko Radaković

05.04.2006. 09:43

Činjenica da dojite može biti razlog izostanku menstruacije. Obzirom da Vam je ugrađena Mirena, prema mom izračunu oko mjesec dana nakon poroda gotovo je nemoguće da se radi o novoj trudnoći. Uostalom to je Vaš ginekolog vjerojatno već davno isključio.
Dinamiku daljnjeg razvoja Vaših problema mora stalnim kontrolama i savjetima riješiti Vaš ginekolog.