Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Mogucnost trudnoce


Autor Poruka

Ivo Balenović, dr. med.

04.03.2018. 10:35

Poštovani, prema onome što ste naveli ne postoji nikakva mogućnost trudnoće.

monn3

12.03.2018. 01:55

poštovani, pijem Diane 35 tri mjeseca zbog policisticnih jajnika i neredovitih mjesečnica.. Uz malo nepažnje tijekom selidbe, izgubila sam blister kada sam trebala početi treći tjedan. Postoji li mogućnost trudnoce s obzirom da sam imala ne zaštićen odnos prošli tjedan, a jučer ujutro mi se pojavilo obilan iscjedak s malo krvi. Može li to biti znak za ranu trudnoću?

Ivo Balenović, dr. med.

13.03.2018. 07:10

Poštovana, to nije znak trudnoće.Vjerojatno se radi o probojnom krvarenju.

Anđelabu

07.04.2018. 17:40

Poštovanje dr. citala sam Vase forume i zaista ste ljubazni sa odg. i sto se trudite pomoci ne edukovanoj omladini. I ja sam jedna od tih. Da ne dužim imam dva pitanja ako su moguci Vasi stručni odg.Nikad nisam imala odnos nit tako bila u blizini s deckom di tad. Prije dva mjeseca sam bila s deckom, po prvi puta smo bili tako blizu, tj lezali smo jedno pored drugog, samo je svojom rukom presao po mom organu tj dole, dva puta, gore-dole, jel moguća trudnoća ako je slučajno bilo sperme na njegovim rukama? Imala sam unutarnji veš, štrample i hlače, znaci ako je slučajno bilo sperme i kad me dirao s tom rukom dal je moguće na takav način zatrudniti? Nakon 11 dana sam dobila menstruaciju baš na vrijeme, druga mi je kasnila 6 dana, drugačija je bila a i treća je stigla, ali se razlikuju nego moja prijasnja, citajuci da je moguca i lazna mens. ali ja ne prestajno mislim na to, brinem, ali u dr sam drzavi ne mogu otici na pregled. I jos jedno pitanje, kad je tako dva puta presao rukom dole, mene nista nije boljelo, nakon 1-2h na toalet papiru se pojavila mala mrlja krvi, nije na unutarnjem vesu vec samo na papiru, jel moguce da je tako uspio mi pokidati himen? Unaprijed Vam hvala i nadam se Vašem odg. Lp.

Ivo Balenović, dr. med.

08.04.2018. 01:30

Poštovana, moguće je da na taj način dođe do defloracije (razdora himena), ali trudnoća na taj način sigurno nije moguća.

Anđelabu

08.04.2018. 14:30

Poštovani dr. još malo direktnije pitanje za utvrđivanje. Znači, ako je bilo sperme na ruci i dole kad je prešao dva puta, a ja ako sam bila vlažna sama od sebe, ta sperma nije mogla ugibati se dole, njegovim diranjem? U strahu sam jer prvi puta mi se ovo dešava, bliskost i to sve.I stvarno nisam mogla nikad ni povjerovati da himen može tek tako pući, preko odjeće i dodirom. Znači dešava se to iako ne radiš prstenjačenje, ni odnos, samo dodir može pući? i da bude bezbolno. Jer većina nas djevojaka se ponekad dira dole i tako jednostavno može? Izvinjavam se na smetnji i dugim porukama. Lp.

Ivo Balenović, dr. med.

08.04.2018. 20:45

Himen može pući i prilikom jačeg kontakta npr. u sportu. Ne postoji mogućnost trudnoće na način koji ste opisali.

Goodgirl

08.04.2018. 23:45

Pozdrav!
Nisam znala u koju da Vam temu pisem pa cu napisati upit u ovu.
Prije svega da napomenem da su mi ciklusi redovni, 28 dana (nekad kasni dan, dva zbog stresa pred ispite), menstruacija traje 7 dana i obilno je krvarenje.
Zadnja menstruacija mi je trajala od 1.4.-7.4. sto znaci da mi je jucer zavrsila. Danas sam imala 2 spolna odnosa s deckom, jedan nezasticeni, a drugi zasticeni s kondomom. Prvi mi je dan nakon menstruacije sto znaci da su mi neplodni dani, ali bih svejedno provjerila postoji li mogucnost za trudnocu?
I jos jedno pitanje, prosli odnos nam je bio prije 3 mjeseca, ne viđamo se cesto pa su nam odnosi razmaknuti mjesecima, no zanima me je li "normalno" da boli prvi put kada ulazi i da se javi malo krvi? Ja osobno mislim da bi to bilo normalno jer se vaginalni misici s vremenom skupe?
Hvala Vam unaprijed na odgovoru na ova moja dva pitanja!happy

Ivo Balenović, dr. med.

09.04.2018. 11:35

Poštovana, imali ste odnos u vrijeme neplodnih dana, stoga je mogućnost trudnoće samo teoretska. Moguće je da pri spolnom odnosu dođe do manjeg krvarenja uslijed mehaničke ozljede sluznice. To se zove kontaktno krvarenje.

Anđelabu

11.04.2018. 16:16

'Poštovani dr. hvala na strpljenju i razumijevanju i što želite odg da bi pomogli meni i svim ostalim kome je potrebna Vaša pomoć.Izvinjavam se na dugoj poruci i detaljčićima.. Već sam Vam pisala i odg ste mi da nije moguca trudnoca na nacin koji sam ja opisala, imala jesam 3 mens. druga je kasnila 6 dana što nikad nije, ali svaki dan mislim samo na to pa mislim eto zbog sekerancije, prvi puta se susrećem s tim ludarijama da je decko blizu mene i presjelo mi ocigledno.Vi ste rekli da nije moguće, ali ja kao da imam osjećaj da mi raste stomak, da nesto u stomaku mi ko neki mravi hodaju i po cijelom tijelu tako kao neki živci da rade, imam mučninu neku povraća mi se, po licu mi se osipa,a stomak non stop cvrkuće, kao kad sam gladna, grudi malo bole i umorno se osjecam, a mens zavrsila prije 5 dana.. Koji je razlog tome? Ili je jednostavno psiha, umislila si previse? Ma da sam mislila da cak ni himen nije moguce tako lako probit dodirom, al..Ako je taj himen pukao bez odnosa, kad budem imala prvi odnos da li ce se to prepoznati po necemu da je prvi puta? jer eto nema himena i nece bit krvi vjerovatno.Kod nas na selu su takve price ako nema krvi kao da je cura vec imala odnos.Ne mogu si doci evo vise od dva mjeseca,a tek iduci mjesec idem kuci zbog toga trazim Vase misljenje i pomoc. Hvala Vam. Lp.

Ivo Balenović, dr. med.

11.04.2018. 22:05

Poštovana, obzirom na simptome koje navodite savjetovao bih da učinite kompletnu krvnu sliku i hormone. Postoji mogućnost da je sve to i zbog psihičkih razloga. Što se himena tiče, ne mora uvijek biti krvi prilikom perforacije. Nekada je himen toliko elastičan da se ne 'trga' nego samo proširi. Neke se djevojčice rode bez himena.

Anđelabu

12.04.2018. 14:10

Sve bi bilo ok da sam kuci i da idem kod svog dr. ali tek za mjesec dana idem. Ja samo imam strah od svega toga, decko kaze da nije uopšte svrsio i da me samo 'pomazio' ali ja ne vjerujem imam imam crne misli, i samo se bojim da nije imao na rukama tog i da to nekako prode kroz hlace, strample i moj unutarnji ves i kako je dirao da to nije uplivalo jer sam i ja vlazna bila od same sebe, jer citala sam ovdje neki dr je napisao da su spermici zivi i da postoji mogućnost da uplove?!Nakon menstruacije prošlo je 6 dana, i danas vec imam neki rastezljivi bezbojni iscjedak i obilno :/?! Na forumima ima stvarno dosta razlicitih misljenja sve me to dodatno nasekiralo i nikako da se opustim. I zbog toga vama sam se obratila sa svojim detaljima da cujem sta vi kazete da li se ikad nekom takvo desilo i mogućnosti kolike su. Nikad nisam ni s kim Pricala o tome i zato je to sve previse za mene. Da mi nece pokvariti moj zivot. I neke osobe kazu da je himen pukao odma bi ti se pojavilo na unutarnjem vesu jer i hodala si, sjedila posle se samo na papiru pojavilo. Hvala Vam dr na pomoci i zao mi je sto Vam postavljam ovolika pitanja. lp.

Ivo Balenović, dr. med.

12.04.2018. 21:35

Nema razloga za brigu, trudnoća nije moguća na način koji ste opisali.

dunja.dunja

12.04.2018. 21:35

Poštovani,

Imam bolujem od PCOS-a i neredovit menstrualni ciklus. On zna varirati od 30 pa sve do 50 dana. Zadnje menstruacije mi idu ovako: 7.2.-11.2. te sam onda dobila tek 30.3 (navečer, slabo) i trajalo je sve do 5.4. s tim da sam još tamno smeđeg iscjetka kad bi se obrisala imala i 5.4. i jako malo 6.4.
S dečkom sam imala spolne odnose sa zaštitom svaki put, svaki put bi dodatno provjeravali kondom i nikada se nije dogodilo da je pukao i još uz to, svaki put je svršio van, čak bi ga i 5 minuta prije ''izvadio'', oprostite na izrazu. Odnosi su bili 7. i 8.4 te nakon toga 9.4. Ono što me muči je to što sam sa 10. na 11.4. osjećala jake bolove u donjem dijelu trbuha i ujutro se pojavio bijeli iscjedak, poprilično gust kao sa nekakvim komadićima bijelog pjenastog. To je trajalo sve do jučer navečer kad se taj iscjedak počeo pretvarati u sve rjeđi i ''manje bijel'' iscjedak, ali još uvijek nije proziran. Cijeli dan danas (12.4) imam osjećaj pojačane vlažnosti dolje i kao da mi je vaginalni otvor malo kao otvoren više dok radim nekakve pokrete tipa vježbanja i širenja nogu, a na gaćicama sam vidjela kao maleni trag nečeg smeđega, odnosno kao da se na gaćicama posušilo u svijetlo smeđe. što sad više nemam.
Ono što bi me zapravo zanimalo je da li je ovo što se meni trenutno događa, znači, iscjedak i uz povremenu bol zapravo simptom plodnih dana tj. da će nastupiti ovulacija ubrzo ili bi se ikakvim slučajem moglo raditi o trudnoći što me jako plaši jer kao što sam napisala uvijek smo koristili zaštitu i svaki put nakon provjeravali kondom. Dečko bi eventualno nekada prije samog seksa ''iscurio'' sa onom prozirnom tekućinom koju bi uvijek obrisao kada bi stavljao kondom. Da napomenem da smo oboje tek nedavno postali seksualno aktivni i da smo koristili lubrikant (Durex) svaki put kada smo imali odnose.
Dakle, radi li se ovdje o nekakvoj infekciji koja zahtjeva odlazak ginekologu što prije ili nastupaju plodni dani / ovulacija. Iskreno se nadam da se ne radi o trudnoći jer mi nema smisla.
Da samo još napomenem da se kod ginekologa mogu naručiti tek nakon 26.4. jer im je kao ''velika gužva''.

Ispričavam se na dugom pitanju, ali htjela sam sve u detalje objasniti i unaprijed Vam hvala na odgovoru.

S poštovanjem.

Ivo Balenović, dr. med.

13.04.2018. 10:15

Poštovana, sigurno nije trudnoća u pitanju. Obzirom na navedene datume to je bio period ovulacije. Pojačan i pjenast iscjedak može biti znak upale stoga preporučam pregled.

Anđelabu

14.04.2018. 11:10

Dr još jedno pitanje za kraj, sinulo mi u glavu još nešto, ne sjećam se da li sam posle prom unutarnji ves posle vidanja sa njim, i ako je to kojim slucajem bilo pa da je proslo kroz hlace, strample i unutarnji ves, a ja da nisam posle mijenjala a mozda se dirala ili nesto, mijenjal to kakvu ulogu sa Vasim odg. nije moguce i nema razloga za brigu? Mozda je Vama to smijesno ali kako je tako je. Lp

Ivo Balenović, dr. med.

14.04.2018. 20:55

Na taj način nikako ne može doći do oplodnje.

dunja.dunja

18.04.2018. 22:30

Poštovani,

Bolujem od PCOS-a i imam neredovit menstrualni ciklus, a varirati od 30 pa sve do 50 dana. Zadnje menstruacije mi idu ovako: 7.2.-11.2. te sam onda dobila tek 30.3 (navečer, slabo) i trajalo je sve do 5.4. s tim da sam još tamno smeđeg iscjetka kad bi se obrisala imala i 5.4. i jako malo 6.4.
S dečkom sam imala spolne odnose sa zaštitom svaki put, svaki put bi dodatno provjeravali kondom i nikada se nije dogodilo da je pukao i još uz to, svaki put je svršio van, čak bi ga i 5 minuta prije ''izvadio'', oprostite na izrazu. Odnosi su bili 7. i 8.4 te nakon toga 9.4. Ono što me muči je to što sam sa 10. na 11.4. osjećala jake bolove u donjem dijelu trbuha i ujutro se pojavio bijeli iscjedak, poprilično gust kao sa nekakvim komadićima bijelog pjenastog. To je trajalo sve do sutradan navečer kad se taj iscjedak počeo pretvarati u sve rjeđi i ''manje bijel'' iscjedak, ali još uvijek nije bio proziran. Cijeli dan (12.4) imala sam osjećaj pojačane vlažnosti dolje i kao da mi je vaginalni otvor malo kao otvoren više dok sam radim nekakve pokrete tipa vježbanja i širenja nogu te je to trajalo od 12.4. do danas (15.4). Noćas (sa 14.4. na 15.4. su me opet boljela leđa) i jutros kad sam išla u WC nakon uriniranja sam na papiru vidjela tragove krvi. Iz mene su ispadali kao komadi sluzi sa tamnosmeđim. Nakon toga, otišla sam ginekologu koji me pregledao i rekao da više ne vidi tu krv te da ne može ocjeniti je li to bilo nekakvo ovulacijsko krvarenje ili nekakava ''menstruacija''. Ono što mene zabrinjava je to da sam ja danas 18.4. ponovno dobila iscjedak, bijelo/prozirni koji se razvlači kroz prste. Danas mi je 19 dan ciklusa, da li je to ovulacija?

Jako me brine da ono ''krvarenje'' nije bilo implementacijsko krvarenje, ali kao što sam navela nikad nam kondom nije pukao i dečko nikad nije svršio u mene, a zadnji odnos je bio 9.4.

Dakle, što da mislim... Da je ovulacija ili? Ako ne dobijem menstruaciju do cca 5.5. da kupim test ili da čekam da dođe? Doktor mi je prepisao Diane 35 da krenem piti kad dobijem.

Hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

20.04.2018. 09:30

Pričekajte menstruaciju, pa počnite s terapijom. Prema opisanom radilo se o ovulaciji.

dfa12

28.04.2018. 10:40

Poštovani, zanima me dali je moguce da dode do trudnoce ako sam prvo imala spolni odnos s deckom zasticen, znaci imali smo kondom, on se obrisao s maramicom i onda nakon 30-45min smo opet imali odnos ali bez zastite, ali je svrsio izvan mene. Postoji li mogucnos trudnoce? Zelim napomenuti da se radi o plodnim danima