Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Negativno dejstvo kontreceptivnih pilula?


Autor Poruka

kolibra

12.01.2013. 22:00

Prvi put koristim kontaceptivne pilule i lekaz mi je na osnovu nalaza krvi (koji su bili uredni) prepisao Lindinete20. Upozorio me je na moguce negativne reakcije. Prvih nedelju dana sam imala glavobolje, a zatim mi se javljaju depresivna raspolozenja, popila sam celukutiju i sada je usledila pauza, dobila sam menstruaciju ali je ona drugacija, tamnija je i drugacije strukture...Da li je to uobicajena reakcija? Da li da nastavim da koristim te pilule?

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.01.2013. 22:35

Normalno je, nastavite dalje sa propisanim pilulama.

sigurnost

09.03.2013. 08:25

Mene bi zanimalo da li nuspojave dugogodišnjeg uzimanja pilula mogu nastupiti nakon što ih se prestane piti? Recimo, ako se 10 godina piju, može li se neki problem, tipa moždani, srčani, tromboza i slično koja se dogodi par godina nakon prestanka uzimanja pilula - pripisati tome? Samo ili djelomično, svejedno. Ili se to može onda potpuno isključiti?

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.03.2013. 21:30

Poštovana, prestankom njihovog uzimanja rizik za tromboembolijske bolesti se vraća na prijašnji.
Jedino uzimanje pilula dugo godina nažalost vrlo malo povisuje rizik od karcinoma dojke. Doduše i tu ima oprečnih studija.