Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nezeljena trudnoca


Autor Poruka

Mala Deva

16.07.2012. 15:05

Postovana Doktorice!
Prije tjedan dana ja i decko smo se malo "igrali" i njegovih "ljubavnih kapi" je ostalo meni po nozi (vanjski dio gornjeg dijela noge),dakle decko nije svrsio vec ona tekucina koju ispusta. Sad nisan sigurna jesu li one dosle meni do vagine ili ne al ja san po prirodi panicarka i panicarin cijelo vrijeme. Sad me zanima sta je ta tekicina, jeli u njoj ima sperme ili ne i znan da je apsurdno ali jeli uopce mogu ostati trudna od toga s obzirom da san taj isti dan dobila meneustraciju? mislin znan da ovo je mozda apsurdno al mene ce panika pojesti

Nataša Šemnički, dr. med.

17.07.2012. 11:45

Mala Deva ,

tekućina koju ste primjetila sadrži spermu i ako se nalazi u vašoj rodnici možete zatrudnjeti.
Ako ste imali menstruaciju onda nemorate više brinuti o navedenom problemu.

L.p.

Sarah2201

21.07.2012. 10:15

Ovako. 7.7. sam prvi puta stupila u spolni odnos, njemu je isto bio prvi put. Njegov penis je odprilike minutu bio u meni zatim smo stavili prezervativ. Moja zadnja mjesečnica bila je 21.6. , a trajala je do 27.6. Ovulacija je nastupila 14.7. , barem mislim. Strah me jer sam citala da je iscjedak u trudnoci isti kao i onaj tjekom ovulacije. Mjesecnice mi inace nisu redovite. Postoji li mogucnost da sam trudna??
Unaprijed hvala na odgovoru.

decko7

23.07.2012. 17:10

pozdrav happy
ja i cura smo imali odnos u moru nekoliko dana(3-4) nakon što joj je zavrsila menstruacija, znam da nisam svršio, no mozda je izašla koja kapljica one tekucine prije sperme,
curi boli glava i trbuh, jel moze bit da je trudna?
hvala unaprijed

Nataša Šemnički, dr. med.

24.07.2012. 16:10

Sarah2201 ,

vrlo je mala šansa za trudnoću obziroma na kratkoću odnosa s kondomom.

L.p.

muchos

24.07.2012. 23:55

Postovanje!! koristim pilule vec 2 godine i do sada sve je ok,menzes uvijek dobijem na vrijeme,medjutim u posljedna2 mjeseca osjetim da mi je stomak malo vise narastao i osjetim veliku nadutost,pa me zanima da li je uopste moguce uz koristenje pilula i redovno dobijeni menstruacija ostati u drugom stanju, jer sam "nacula"da su neke djevojke ostale trudne a imale su mengu,inace ja i decko jako pazimo il kondom il prekinuti snosaj pored pilula koje koristim pravilno.i zanima me je li moguce ostati u drugom stanju ako koristim pilue i imam redovnu menstruaciju.???Hvala

ladygagana

25.07.2012. 08:45

zadnja menstruacija mi je bila 7.7 i trajala je 6 dana a ciklus mi je svako 28 dana 17.7 sam imala spolni odnos koristili smo zastitu ali tek poslje zanima me moze li doci do izbacivanja male kolicine sperme prije nego sto dozivi i pravi orgazam ..jer u predigri nismo koristili zastitu a svoje spolovio je drzao malo u meni prije nego sto smo stavili kondom..postoji li mogucnost o trudnoci..prema mom izracunu sex je bio 5 dan nakn zavrsetka menstruacije dakle nisu plodni dani valjda..molim odgovor zabrinuta sam ..hvala vam unaprijed

Nataša Šemnički, dr. med.

26.07.2012. 01:00

muchos ,

vrlo vjerovatno se ne radi o trudnoći prema navedenim podacima.
Javite se liječnigu radi pregleda jetre krvim pretragama i UZV-om.

L.p.

ladygagana

29.07.2012. 13:10

mene ste zaboravili sad

srecica5

29.07.2012. 22:10

postovana,
znam da je bilo vec slicnih pitanja, ali svaki slucaj je drukciji tako da vas moram pitati i molim vas da mi odgovorite happy
kasni mi menstruacija vec 14 dana, spavala sam s deckom no uvijek koristimo kondom i uvijek svrsi vani, panicno se bojim trudnoce. Vec vise od tjedan dana boli me u trbuhu i ledima i imam bijeli iscjedak, kao kad trebam dobit no nikako :/ Menstruacija mi je prilicno redovita, nekad zna ranit jedan dan nekad kasnit, no desilo mi se u trecem mjesecu ove godine i u petom prosle godine da mi je kasnila 12 dana, ne znam da li je moguce da i ova tako samo kasni bez razloga, ili je moguce da sam trudna? Napominjem da smo uvijek koristli kondom, no jeli moguce da je on puko a da se ne primjeti i i da se moze tako zatrudnit a da nije svrsio? I brine me jos sto je nakon sto je obrisao spermu mene prstenjacio, no ruke je obrisao i proslo je par pol sata nakon sto je to radio?pod velikim sam stresom i brinem se ovih dana, molim vas odgovorite, hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.08.2012. 21:45

Poštovana srečica a jeste li napravili test na trudnoću. Svakako ga napravite čim prije.
dr.med. Dejan Šakoronja

leptirica118

04.08.2012. 12:00

Poštovani, uskoro imam 18 godina i prvi put sam spavala s dečkom,koristili smo kondom i svršio je izvan mene. Mene je panično strah jer mu je kondom malo spao, a on je prekinuo i odmah ga vratio ponovno. Jel moguće da sam trudna? Mislim da nije,ali ne mogu se osloboditi tog straha nikako i samo čekam da dobijem menstruaciju. :/

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.08.2012. 20:20

Poštovana, ne brinite, nećete zatrudnjeti. Ako i sami kažete da se ejakulacija dogodila van rodnice ne razumijem zabrinutost.

eedin

08.08.2012. 18:30

postovanje...molio bih vas da mi odgovorite na pitanje,jako puno cete mi pomoci...naime,spavao sam sa djevojkom ali nismo koristili kondome i svrsio sam izvan nje ali sam penis vratio opet u nju samo sam ga malo rukom obrisao..to se desilo jer smo oboje bili pijani(vise ja nego ona)..mozda sam ga vratio u nju 5-6 puta i izvadio..zanima me da li je moguce da je djevojka ostala trudna?Trebala je danas dobiti M ali nije..juce i prekuce je imala malo krvarenje ali nema bolove u stomaku..molim vas da mi odgovorite..svakako smo kupili test i sutra ujutru cemo ga uraditi..hvala unaprijed happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.08.2012. 23:50

Poštovani na taj način svakako postoji šansa za trudnoćom.

ivan986

14.07.2015. 21:30

Postovani, molim Vas za pomoc jer sam zabrinut.

Naime sitaucija je slijedeca.

Spavao sam sa djevojkom 2 puta u jednoj noci. Znaci prvi puta kada smo dosli iz vana (sa kondom - ejakulacija van vagine u kondom) Ujutro pri budjenju oko 11h bez kondoma isto ejakulacija van vagine.

Naime rekla mi je da je pocela piti pilule prije jedno 5 dana znaci nakon zavrsetka menstruacije koja je trajala 5 dana. Ginekologica joj je rekla da pije pilule po zavrsetku menstruacije a ne pri pocetku iste.

Sada posto sam svjestan da postoji mogucnosti da ostane nesto malo spermija zadrzano u penisu nakon prve ejakulacije te da nije proslo dovoljno vremena da oni odumru ili sl. te s obzirom da ona pije pilule ali NE od pocetka menstruacije vec nakon zavrsetka iste zanima me postoje li realne sanse da dodje do trudnoce ?

Unaprijed Vam hvala na odgovoru.

Pozdrav,

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.07.2015. 23:10

Šanse su male, ne brinite.

Mbft9

19.07.2015. 13:15

Sinoc sam spavala s deckom i koristili smo zastitu ali kad ga je izvadio primjetili smo malu rupicu na njemu.Odmah smo prekinuli sa svime i obrisali sve,dalje nismo nastavili ali me strah da nije nesto uslo u mene zbog te rupice na kondomu.Mjesecnicu trebam dobiti 24.7.Trebam li nesto ipak poduzeti,popiti tabletu za dan poslije ili cekati mjesecnicu?

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.07.2015. 21:50

Čekajte menstruaciju.

ivan986

02.09.2015. 23:50

Postovani doktore molim Vas pomozite - lud sam vise.

Unaprijed bih vam se htio zahvatlii na dosadasnjim odgovorima i na svemu sta radite za nas zabrinute. PUNO HVALA


Naime sitaucija je slijedeca.

Spavao sam sa djevojkom 3 puta u jednoj noci. Znaci prvi puta kada smo dosli iz vana (sa kondom - ejakulacija van vagine u kondom) Ujutro pri budjenju oko 9h bez kondoma isto ejakulacija van vagine.

I kasnije opet sa kondomom - ejakulacija van u kondom

Naime rekla mi je da je pocela piti pilule prije jedno 5 dana znaci nakon zavrsetka menstruacije koja je trajala 5 dana.

Znaci jedno 17-18og Lipnja je dobila menstruaciju a pocela piti 5 dana kasnije. Mi smo imali odnos 27 noc na 28i Lipnja kako je gore opisano. Ginekologica joj je rekla da pije pilule po zavrsetku menstruacije a ne pri pocetku iste.

Razlog neznam ali znam da je imala brze cikluse tipa svaka 23 dana i da je imala problema sa jajnicima (znala je krvariti po mjesec dana pa ne imati i slicne stvari)
Uglavnom cilj tableta je ustalit ciklus na redovite i predidive.

Sada posto sam svjestan da postoji mogucnosti da ostane nesto malo spermija zadrzano u penisu nakon prve ejakulacije te da nije proslo dovoljno vremena da oni odumru ili sl. te s obzirom da ona pije pilule ali NE od pocetka menstruacije vec nakon zavrsetka iste zanima me postoje li realne sanse da dodje do trudnoce.

Krvaranje ( ja se nadam da je bila menstruacija) je doslo 12. Srpnja to je onaj 23 dan od prijasnje iako je pila pilule kako sam gore naveo.

Dobila je i iducu ali 16og Kolovoza sto nije 28dana nakon ovoga od 12 srpnja vec nekoliko dana kasnjenja. (neznam kako djeluju pilule dal moze doci do prekoracenja)

Obje su bar kako je rekla bila istog inteziteta i izgeldale kao prave mjesecnice - trajanje 4-5 dana

Ja sam tolko lud pa smo napraivli test 22.08. (clearblue) i jako slabo je pokazalo - ali je ona crtica bila nepotpuno plava (koja pokazuje da je test dobro izvrsen)
pa sam kupio digitalini te je drzala stapic namocen u mokracu 20 sekundi u nekoj casi.

Dobili smo - sto znaci da je negativno.

Ono cega se ja bojim je sljedece. Da je test mozda los posto nije radjen na prvi jutarnji urin te nije proslo 4h od prijasnjeg mokrenja te se bojim da ove menstruacije nisu bas menstruacije jer sam se svega nacitao. (znam da moze biti usadjivanje jajasca i slicne stvari) ali eto i logika mi vise ne pomaze.

Molim vas doktore pomozite mi da shvatim, Moram li se brinuti, jesu li ovo stvarne menstruacije i moze li se dogoditi da ova druga koja je dosla 16.08 kao neko prekoracenje ciklusa od 28dana rezultat pilula te da rezulatti mogu varirati u prvih nekoliko mjeseci dok se to ne ustali na tom famoznom periodu od 28 dana (21 +7)

I na kraju mislite li da je ovo normalno i jeli ona trudna ?

Unaprijed Vam hvala na odgovoru.

Pozdrav i hvala jos jednom,
Ivan