Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Obilno i bolno krvarenje usred ciklusa


Autor Poruka

Emma

08.10.2006. 00:15

Poštovani,
imam 25 godina, i pijem Yasmine kontracepcijske pilule vec 5 mjeseci. Iako sam se u početku malo teže privikavala na njih (imala sam bolove i smećkasti iscjedak tijekom prva dva ciklusa), kasnije se činilo da je sve u redu. I tako sve do prije tjedan dana kad sam počela obilno i bolno krvariti 10. dan uzimanja pilula. Čitala sam u uputama da bi se moglo raditi o probojnom krvarenju, uzrokovanom stresom zbog čega je došlo do hormonalnog poremećaja (apsolevntica sam, imam diplomske ispite). Također sam čitala da se takvo što javlja u slučaju puknuća cista na jajnicima, upale jajnika ili bilo kakve druge upale. Od tolikog broja informacija više uopće ne mogu razlučiti koja bi se mogla odnositi na mene. Zbog obilnog krvarenja osjećam slabost i smanjenje koncentracije. Ukoliko se radi o probojnom krvarenju, koliko ono obično traje i trebam li se svakako javiti svom ginekologu radi pretraga i detaljnijih savjeta ili je ovo nesto uobicajeno i ne trebam se zabrinjavati? Unaprijed zahvaljuejm!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

11.10.2006. 10:15

Probojno krvarenje je uobičajeno i nije zabrinjavajuće, međutim bolnost jest, tako da ukoliko se nastavi duže od 3 dana mislim da morate kod ginekologa.

alarmantna

30.10.2014. 23:10

Postovanje,
Imam 20 godina, zadnju sam menstruaciju imala 05.10. s tim da mi ciklus traje i do 60 dana. Zadnji spolni odnos (sa kondomom) sam imala prije dva tjedna i prije dva dana sam primjetila lagano krvarenje i malu bol u donjem dijelu trbuha koje i dalje traje. Zanima me koji je uzrok tog krvarenja, ima li veze sa spolnim odnosom i trebam li biti zabrinuta?
LP

Dejan Šakoronja, dr. med.

31.10.2014. 11:55

Odgovorio sam vam.