Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


obilno krvarenje


Autor Poruka

Mona

08.12.2008. 23:40

Postovana,
Imam 33 godina i zadnjih tri mjeseci pijem Logest pilule i nemam nikakvih smetnji, treci dan pauze dobijem krvarenje, koje je veoma obilno. Prije uzimanja pilula je i u zadnje vreme bilo jace no inace, a sad sa pilulama i jos vise. Dali da ih prekinem, dali trebam na pregled, molim Vas savjet?
Unaprijed hvala!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

09.12.2008. 08:55

Ovo je zanimljivo, i nije uobičajeno. Svakako nije opasno, jer ste imali pregled, pretpostavljam, prije nego ste počeli uzimati kontraceptive. Predlažem da popijete dvije kutije zaredom, bez pauze, i onda napravite pauzu 7 dana. Krvarenje bi trebalo biti slabije, i za taj put i ubuduće.

Mona

09.12.2008. 12:35

Moj ginekolog nije u mom mjestu prestoja, posljednji put sam bila prije vise od godinu dana. Tada sam radila vaginalni UZ, PAP-test i briseve, sve je bilo u redu i buduci da imam troje djece pitala sam ga za oralnu kontracepciju, preporucio mi je logest. Pocela sam ih tada uzimati, ali dobila ceste palpitacije i po preporuci ljekara opce prakse prekinula pilule. Ispostavilo se da palpitacije nemaju veze s pilulama, tako da sam prije tri mjeseci pocela ponovo da ih uzimam. Dakle, otprilike godinu dana poslije zadnjeg pregleda. Sto je to moglo da se u medjuvrjemenu desi, a ja nisam imala simptome? Uh, sada sam se uplasila, a i bez toga nisam bas neka smirena (palpitacije su potvrda).

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

09.12.2008. 17:55

Ništa posebno, nema baš jako teških bolesti koje se manifestiraju obilnim menstrualnim krvarenjima blunk. Napravite kako sam vam savjetovala, i planirajte pregled u slijedeća 2 mjeseca, nakon te dvije kutije zaredom.

Mona

13.12.2008. 16:15

Poslusacu Vas savjet i uzimacu ih dva mjeseca bez pauze, juce sam pocela sa prvu. Kontrola krvi od prije dva dana pokazuje blago povisene vrijednosti HDL i LDL kolesterola, a trigliceridi su normalne. Ja sam mrsava i ovi stalno su bili u granici refernetnih vrijednosti. Takodje imam bolove na od nula do cetiri (ako je granica 1-7) u ljevoj nozi, nekad samo donji i spoljasni deo lista, nekad sva do kicme, u posljednjih desetak dana. Ima li ovo nekakve veze sa Logestom ili ne?
Hvala.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

13.12.2008. 20:40

Mora vas doktor pogledati da to utvrdi, ne mogu preko interneta shvatiti tip bola.

Mona

03.01.2009. 18:05

Postovana,
Poslusala sam Vas savjet i od juce pocela sam sljedecu kutiju logesta bez pauze radi "saniranja" obilnog krvarenja. Sto me malo brine je da posljenjuh nekoliko dana osjecam otečenost noge i dlanove. Negdje na internetu sam procitala da ako pacijentka osjeti otečenost mora odmah potraziti strucnu pomoc. Ja ne uzimam internet zdravo za gotovo, zato sam htjela da pitam Vas, dali ovo je razlog za zabrinutost i sto mi je ciniti? Ako moram prekinuti, mogu to uciniti u bilo koje vrijeme uzimanja pilula iz ove druge kutije, mada to znacilo i danas-kako sam razumjela od uputstvo?
Hvala.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

03.01.2009. 20:10

Ne možete "osjećati" natečenost, ili ste natečeni ili niste. Ne zvuči mi zabrinjavajuće, niti nešto što bi se moglo povezati s pilulama.