Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


parakeratoza i hiperkeratoza u papa testu


Autor Poruka

01.07.2013. 19:55

poštovani, imam novog partnera 8 mj, te sam nedavno bila na pregledu, dobila sam nalaz da se moram javiti tek na kontrolu za godinu i pol dana, i da je sve u redu, označena mi je normalna flora, mješana flora, te upala parakeratoza i hiperkeratoza. Možete li mi objasniti što to znači ? Prije posjeta ginekologu imala sam iscjedak neugodnog i jakog mirisa, te me peklo u rodnici nekoih tjedan dana, jeli to od toga ? do sad sam imala dugogodišnjeg partnera, a i ginekolog mi je uvijek do sad je rekao da je nalaz za poželjeti, kao i sad i da nemam razloga za brigu. Djelite vi njegovo mišljenje isto? inače se jako bojim HPV-a te me zanima ako se nije sad ništa vidjelo nakon 8 mj, ako mi je partner vjeran i ja njemu ne bi se ni trebalo ?

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.07.2013. 20:55

Savjetovao bih cervikalne briseve zbog mješane flore a zbog parakeratoze i hiperkeratoze napravio bih bris na hpv.
Papa test ponovio nakon nalaza briseva.

02.07.2013. 15:30

poštovani, vi kažete da treba to učiniti, a ja sam ponovno kad sam proučila nalaz otišla do svog ginekologa i on mi je rekao, da imam uredan nalaz i da nemam razloga za brigu, i da imam promjene povezane sa hpv-om da bi to bilo i označeno, inače nemam nikakvih problema, to sam imala jednu uaplu i sad više ništa, sad ne znam šta da radim kad on kaže da je citog rekao da dođem na redovnu kontrolu. trebam li u biti ja biti zabrinuta? inače idem u privatnu ginekološku ambulatnu, taj put mi je rađen i uzv i sve je bilo u redu. Rekao mi je da je to kod mene tako malo zadebljano i da to nije ništa. sad ni sama ne znam.

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.07.2013. 21:15

Ja sam vam rekao što mislim. Ne kažem da imate hpv već da se promjene kao parakeratoza često viđaju kod hpv infekcije.
Osobno bih napravio beis na hpv ili ponovio papa test za 4mjesexa.

beeeee

11.07.2016. 18:20

Dobar dan! U papa nalazu mi je označena hiperkeratoza i upala. Ginekolog mi je dao Geonistin vaginalete i rekao da ih uzimam svaku drugu večer. Žena u ljekarni se čudila da zašto ne svaku večer? jel se mogu uzimati vaginalete svaku drugu večer? Hvala puno

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.07.2016. 09:10

Moguće je. Postupite po uputama ginekologa.