Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pilula za dan poslije


Autor Poruka

novialen

29.07.2015. 10:25

Poštovani, ispričavam se, iako sam već slično pitanje postavio, ali sam se u međuvremenu malo više informirao, te vam ovim putem (budući da ne znam kako postaviti pitanje u već postojeću temu, ne znam je li razlog tome mobilni internet..) no ugl.

Dakle, do sada se nisam upuštao u odnose bez kondoma, ali prije par dana, točnije 25.07. oko 4h ujutro, ja i cura imali smo spolni odnos, pri kojemu sam naravno pazio i obavio sve na vrijeme, čak i minutu, dvije prije.. Iako nisam siguran da li sam tijekom odnosa svršio u nju, ali sam poprilično siguran da nisam.. Ali sam se malo raspitao i saznao da muškarcu moze tokom spolnih odnosa iscuriti nesto malo tekućine koja može sadržavati spermije potrebne za oplodnju, a i ona je navodno bila u "srednje" plodnim danima, odnosno par dana prije same ovulacije, pa me to pomalo uplašilo i odlučili smo odmah taj dana otići do ljekarne i kupili smo EllaOne tabletu za dan poslije koju je popila oko 14h, znači 10ak sati poslije odnosa.. Inače kaže da bi mengu trebala dobiti 11.08. (Ako vam to ista znaci).. Jos jednom samo da ukratko ponovim, znaci iako sam imao neki čudan osjećaj tijekom odnosa (kao da jesam svršio, ali sam poprilično siguran da nisam, te sam poslije odnosa 3,4min zaista svršio, zabrinuli smo se, budući da smo odnos imali 25og a po izračunima, dan ovulacije bi joj bio 28og, znaci tri dana poslije odnosa je ovulacija, pa je odmah nakon 10 sati poslije odnosa popila tabletu za dan poslije...

Pa bi mojih par pitanja glasilo:
1. Da li smo dobro postupili?
2. Da li je bilo kasno za pilulu (budući da ju je popila 2-3 dana prije ovulacije)
3. Koliko su joj šanse za trudnoću?
4. I kada vi mislite da bi trebala očekivati mengu? (Inače bi trebala biti 11.08.)

Molim vas, odgovorite nam, u brizi smo, budući da smo na moru te se nemamo kome obratiti..
Pozdrav i hvala lijepa unaprijed..

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.07.2015. 21:00

Ukratko. Dobro ste postupili, uzela je tabletu na vrijeme, menstruaciju će dobiti u očekivano vrijeme ili s kašnjenjem do sedam dana.
Neće doći do trudnoće prema opisanom.