Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pitanje oko Diane 35


Autor Poruka

goran87

15.10.2007. 19:20

Poštovani,

djevojka mi je odlučila uzimati Diane 35 radi akni,ali i radi toga jer su kontracepcijske tako da netrebamo vise koristiti kondome,a i smatramo da je sigurnije i na jedan način možda zdravije,pošto mi muški slabo znamo oko tih stvari samo bih htio provjeriti neke stvari koje sam procitao ovdje na cybermed.hr.

1.Znači od tih tableta nemože se zatrudniti ako se piju kako treba ??
2.Kada popije prvu tabletu nakon koliko se može imati spolni odnos,a da Diane 35 već djeluje tako da smo sigurni??
3.Je li se ikada desilo možda da tablete nisu djelove,da tijelo njihovo djelovanje je odbacivalo,ako kojim slucajem je,koji su simptomi toga??

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

15.10.2007. 23:15

Jako sam sretna da se i dečki uključuju u informiranje oko kontracepcije, jer uistinu mislim da je to zajednički problem.
Kontracepcijske tablete, ukoliko se uzimaju bez greške, imaju pouzdanost od 99,9% - to konkretno znači da će i uz savršeno uzimanje jedna od tisuću djevojaka koje tablete koriste godinu dana ipak zanijeti. Svejedno, taj rizik je vrlo mali, a pouzdanost je svakako bolja od npr. kondoma koji imaju 80-tak posto (uz savršenu upotrebu), pa se isplati.
Zaštićeni ste od prve tablete i od prvog dana. A što se zadnjeg pitanja tiče, ono je čini mi se više manje isto kao prvo.

goran87

16.10.2007. 14:40

Hvala Vam na odgovorima,kao momak i ja sam dužan biti podučen jer oboje smo u tome happy

ali me zanima jos jedna stvar djevojka mi kaže da ih pije 3 tjedna pa ima tjedan pauzu i tada ima mjesečnicu pa nakon tih tjedan dana opet ih pije,mene sada zanima u tom periodu pauze da li mi možemo imati spolni odnos,jer tada ona ne pije pilule ?
-Da li postoji neki period kada nemožemo imati spolni odnos dok pije Diane 35?
-Djevojka mi je jucer prvi put popila prvu pilulu,mjesečnicu treba dobiti tek za 2tjedna,kada cemo moci imati spolni odnos,a da budemo sigurni da pilule djeluju?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

16.10.2007. 16:35

Pa već sam vam rekla da ste zaštićeni od prve tablete i od prvog dana, a uz to i stalno, dakle i u vrijeme pauze. Vaša će djevojka, ako je počela uzimati tablete po uputstvima (dakle od prvog dana ciklusa), dobiti krvarenje tek kad popije zadnju tabletu iz prvog pakiranja, što nikako ne može biti za dva tjedna ako je jučer popila prvu tabletu, nego tek za 3 tjedna. Provjerite da ste sve dobro shvatili u vezi uzimanja.

goran87

16.10.2007. 20:30

Prvu tabletu nije popila prvog dana ciklusa oće li to biti kakav problem???
Procita sam negdje na ovom "forumu" ako se ne popije prvi dan ciklusa da tablete tek počnu djelovati nakon 2 tjedna za siguran spolni odnos ispravite me ako griješim.


Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

16.10.2007. 21:50

E tu mi informaciju niste rekli. Da, točno, budući da nije popila tabletu prvi dan, prva dva tjedna treba koristiti i kondom. Krvarenje će svejedno nastupiti nakon 3 tjedna, jer više nema veze sa tijelom vaše djevojke nego samo s tabletama.

velikamala

23.10.2007. 15:55

Poštovanje,

Trebam hitno pomoć/odgovor, savjet ..
Imam 25 godina, od 5 mj.pijem Diane 35 zbog ultra jakih menstrualnih bolova (od kad pijem pilule bolovi su prestali)
Pilule pijem ujutro između 6 i 7 sati
Prije mjesec dana(točnije 22.09.) happy sam imala prvi spolni odnos...zadnju mengu sam dobila 9.10. a od 15.10. sam počela piti iduću tablu pilula.
A mene muči iduće: u subotu(20.10) ujutro pilulu nisam popila kao obično između 6 i 7 već u 11 sati.Od jako ranog nedjeljnog jutra(nakon izlaska) sam imala spolni odnos i opet zaboravila popiti pilulu između 6 i 7, popila sam je tek oko 12:30 a muči me to jer je dečko to jutro svršio u meni. Iduće jutro sam popila u 6.
Oprostite ako sam sve ovo malo komplicirano opisala.
Molim vas pomozite: kolika je vjerojatnost/opasnost da ostanem trudna, što da napravim.

Hvala Vam,
Srdačan pozdrav

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

23.10.2007. 16:50

Malo jeste komplicirano opisali ali mislim da sam shvatila, i odgovor je da nije nimalo vjerojatno da ste trudni. Navijte si mobitel ubuduće happy

velikamala

23.10.2007. 22:15

Hvala Vam na odgovoru, sad se lakše diše happy
Nisam dugo u ovim vodama happy pa me zanima za ubuduće: uključit ću alarm happy i piti redovito.... da li postoji mogućnost da zatrudnim ako on svršava u meni, kolko su pouzdane pilule što se toga tiče ili je bolje da to ne prakticiramo ?

Pozdrav!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

24.10.2007. 10:30

Tablete i jesu dizajnirane za opušten sex - dakle nikakav se prekinuti odnos ne preporučuje, dečko može svršiti u vas. Kondom se preporučuje radi zaštite od spolno prenosivih bolesti, uz tablete.

velikamala

28.10.2007. 16:20

Poštovanje,

kod mog prvog javljanja(23.10) s malo kompliciranim objašnjenjem situacije happy zaboravila sam reći još jednu pogrešku koju sam napravila prije svega toga, a malo sam se zabrinula nakon što sam pročitala pitanja o preskočenoj piluli:
taj tjedan kad sam imala spolni odnos počela sam piti novu tablu pilula(pon), u srijedu je nisam popila a u četvrtak sam popila samo jednu za taj dan, sad znam da sam trebala obadvije...taj vekind imala odnos, nije svršio u meni.... i nakon što sam sve popila(ostala ta jedna) napravila sam uobičajnu pauzu od 7 dana..dobila mengu.
Da li se zbog ovoga trebam brinuti, da napravim test za trudnoću, koji mi preporučate?

Hvala Vam!
Pozdrav!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

28.10.2007. 20:40

I dalje je malo vjerojatno da ste trudni, ali napravite test. Pričekajte 15 dana od inkriminiranog odnosa, a onda kupite najjeftiniji test i napravite ga ujutro, na prvi jutarnji urin - rezultat će biti pouzdan.

hunter

18.06.2009. 12:30

16.6. imao sam spolni odnos s curom i puknuo nam je kondom. Nisam svrsio u nju, izvadio sam ga cas prije ejakulacije. Prosli mjesec je pocela piti Diane 35 pilule i to prvi dan poslije zadnje menstruacije, znaci prvu pilulu je uzela 1.6. Oboje smo jos vrlo mladi i brine nas da nije ostala trudna. Sto Vi mislite koje su sanse da je trudna? Molim Vas za odgovor. Hvala.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

18.06.2009. 13:50

Pročitajte temu Obavezno pročitati

hunter

18.06.2009. 21:50

Procitao sam, ali me zanima Vase misljenje posebno vezano samo uz ovo moje pitanje. Mladi smo i strah nas je, molimo Vas da nam odgovorite. Hvala.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

18.06.2009. 23:10

Mladost nije opravdanje. Da ste pročitali s razumijevanjem ovo bi vam bilo dovoljno:
•prva pilula se počinje piti prvog dana menstruacije, i zaštita počinje od tog dana
•pilule djeluju 21+7 dana, dakle i u vrijeme pauze, te dok se koriste ne treba dodatna zaštita, osim kao sredstvo zaštite od spolno prenosivih bolesti

MICA81

09.09.2009. 17:15

Molim vas za pomoc , inace vec nekoliko mjeseci uzimam DIANE 35 , sinoc sam zaboravila uzeti pilulu *zadnji ciklus mi je poceo 30.avgusta* i danas sam je uzela ,ali mislim da je proslo dvanest sati poslije uzimanja zadnje..problem je sto sam imala odnos neposredno poslije uzimanja zakasnjele tablete tablete ..kakva je mogucnost trudnoci, i da li da nastavim sa ovim pak. tableta ili da ih ne uzimam vise.VELIKO HVALA

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

09.09.2009. 19:35

Uzimajte pilule dalje. Opasnost od trudnoće nije velika, nije se stigla desiti ovulacija. Slijedeća 2 tjedna koristite kondom.

la-la

15.09.2009. 10:00

Doktorice, imam jedno pitanje oko nuspuojava vezane za diane...pijem ih već 4 mjeseca i zadnjih mjesec dana otprilike zna mi se pojaviti bol u prsima koja brzo prođe, samo me na kratko malo zaboli, zatim osjećam umor, zadihanost nakon što se popnem uz stepenice, preko noći se često znojim i zanima me da li je to posljedica diana, da li je nešto zabrinjavajuće ili je sve to dobro...drugih smetnji osim toga nemam i mogu reći da ih dobro podnosim, ali me zabrinjava ta bol u prsima...hvala...

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

15.09.2009. 22:35

I mene malo zabrinjavaju ti simptomi. Rado bih da odete kod svog doktora opće prakse da vam napravi neke pretrage. Ne prekidajte Diane do kraja kutije, ili dok ne odete do njega.