Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pitanje u vezi kašnjenja menstruacije


Autor Poruka

filip32

03.11.2008. 16:55

Poštovanje!

Cura mi inače ima redovit ciklus uz manja odstupanja od par dana. Npr. u 7.mj je dobila 17., a u 9.mj. 22. U desetom mj. joj uopce nije dosla menstruacija. Ni sad je ne bole grudi sto joj je inace uvijek prije menstruacije. Seksualne odnose imamo redovito i koristimo uvijek prezervativ koji ja uvijek provjerim nakon odnosa. Jednom smo imali odnos bez prezevativa i to je bilo na zadnji dan prošle menstruacije. Ili dan nakon nje, uglavnom još je koristila uložak ali to je bio kraj menstruacije. Nisam ejakulirao, niti sam osjetio da je išta izašlo. Da li je moguće da joj uopće ne dođu stvari ovaj mjesec? Bila je i bolesna/prehlada koja je trajala 15 dana, morala se odselit u drugi grad gdje inace studira pa se dosta živcirala oko toga. Da li je moguće da je to utjecalo na menstruaciju? Sada još uvijek nema nikakve naznake da će joj doć. Da li da kupimo test za trudnoću? Pročitali smo da ni on nije siguran u prvim tjednima. Da li je moguće da je trudna? Taj put bez prezervativa je bio jedini, izuzev toga da ponekad penis dolazi u doticaj sa vaginom ali samo po vanjskim dijelovima. Jučer nakon odnosa sam vidio na prezervativu neku čudnu kao tekućinu ali krutu, bijele boje. Poprilično je bilo toga, prije to nismo vidjeli. Nije sperma jer je kondom bio čitav.

Zahvaljujem unaprijed puno na odgovoru

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

03.11.2008. 17:40

Ne vjerujem da vam je cura trudna, vjerojatno joj menstruacija kasni zbog stresa. Ipak, morate znati da je uz savršenu upotrebu (dakle, kad kondom ne spadne, ne pukne, vama sve idealno) sigurnost kondoma samo 92%. Tako da uvijek napravite test na trudnoću, on je uvijek pozitivan 14 dana iza odnosa kojim se ostalo trudan.

filip32

03.11.2008. 18:10

Hvala Vam na odgovoru. Znaci preporucate da napravimo test? A kako je 92% siguran, sta i ako ne pukne ni ne spadne i sve izgleda super u redu, sta je i onda 92%? Ne razumijem kako moze proci sperma kroz njega? Da li je moguce da je trudna od tog odnosa koji smo imali bez zastite? To bi trebali biti neplodni dani i nisam ejakulirao. I ti dodiri penisa sa vaginom, da li su rizicni ukoliko su plodni dani? Da li je moguce dca joj uopce ne dodu stvari ovaj mjesec jer nema nikakve naznake da ce doci... Zahvaljujem

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

03.11.2008. 18:45

Ajme, ajde malo pročitajte ovo što ste sad napisali, da uvidite da ste me sve isto pitali. Svi odgovori su kao i prije. Napravite test.

filip32

03.11.2008. 21:10

Ponovio sam neka pitanja jer mi prije niste odgovorili. Pitao sam novo o sigurnosti kondoma. Nema veze, hvala svejedno. Lijepi pozdrav

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

03.11.2008. 22:35

Ovo što sam napisala o sigurnosti kondoma je vrlo jasna rečenica, samo mi vi ne vjerujete happy. Da, i tad je sigurnost samo 92%. Ni ja ne razumijem kako sjeme prođe kroz kondom, ali prođe. Ne samo da je to službeni podatak, sigurnost od 92% uz savršenu upotrebu, nego se i vide takve trudnoće. Zato, u plodnim danima, koristite i prekinuti odnos uz kondom.

filip32

07.11.2008. 19:15

Poštovanje!

Evo mene opet blunk Dakle, jutros smo napravili test (Clearblue) i bio je negativan. Radili smo ga na prvu mokraću ujutro (ali nismo koristi na srednji mlaz urina, nego odmah na prvi), stapic smo stavili s poroznim dijelom prema dolje i mokraca je bila nekih 5sec po njemu. Nakon toga smo ga drzali u istom tom polozaju (okomito) minutu. Zanima me da li smo ispravno to napravili i da li smo u dobrom trenutku s obzirom na ovulaciju i to, jer sam citao neke tekstove po internetu oko toga pa me zbunjuje. Inace curi jos uvijek nisu dosle stvari. Znaci sad joj vec nekih 15 dana kasni. Zahvaljujem.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

08.11.2008. 04:00

Sve ste dobro napravili - kako sam i mislila, cura vam nije trudna. Međutim, s obzirom da su joj menstruacije ipak redovitije, vrijeme je za posjetu ginekologu.

valika26

09.11.2008. 22:55

Poštovana doktorice,

Zanima me jedna stvar. Koliko se brzo nakon prvog dana izostanka mjesećnice može raditi ßhcg test? Meni je zadnji rok za dolazak mjesećnice bio ponedjeljak ujutro, i kada je nisam dobila taj tjedan u petak sam napravila ßhcg koji je pokazao 0. Mislite li da sam prerano napravila test ili bi on već trebao pokazati rezultat da se nešto događa i da sam trudna?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

10.11.2008. 10:25

Niste trudni, dva tjedna nakon ovulacije beta hcg je sigurno pozitivan. Bude pozitivan i 10-tak dana iza ovulacije, dakle oko 25-og dana ciklusa.

dominho

16.03.2009. 17:35

Imam pitanje. Mojoj djevojci kasni mjesećnica 8 dana, iako je imala sve simptome koje ima prije dobivanja svaki mjesec (bolne dojke npr.). Napravila je kućni test trudnoće i pokazao se negativnim. Što bi mogao biti razlog kašnjenja mjesećnice? Imali smo spolne odnose bez kondoma uz prekinuti snošaj svaki put, a ja sam bio pažljiv i siguran sam da nisam ejakulirao u nju. Zahvaljujem!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

16.03.2009. 19:30

Obzirom je test negativan možete biti sigurni da nije trudna. Razloga kašnjenja ima puno, a da bi saznali koji je ona mora na pregled.

muko_moja

17.04.2009. 13:40

UPOMOĆ!

prije tri mjeseca prestala sam piti kontracepciju i prva mjesečnica mi je kasnila tjedan dana, druga je došla tjedan dana ranije, a sad ova treća kasni već 17 dana...
Test na trudnoću sam napravila 8 dana nakon kašnjenja te mjesečnice i test je pokazao negativno...a zadnji odnos sam imala prije 3 tjedna s tim da smo sigurni da nismo išli do "KRAJA".....
e sad što se tiće stresa...ništa me ne pati osim toga... mislila sam da će me taj negativni rezultat, i u početku i je bilo tako...jer imam sve simptome koje upućuju da će mjesečnica doći...al nikako da dodje...
Dal postoje još nekakvi razlozi zbog kojeg ne dolazi osim stresa i trudnoće...?ne pijem nikakve lijekove niti sam bila bolesna tako da stvarno ne znam šta da više radim prije nego odem do doktorice...

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

17.04.2009. 15:05

Ništa, odite kod doktorice.

ivaa

17.04.2009. 15:05

imam 16 godina,i imam nepravilni menstruacijski ciklus.menstruacijski ciklus mi nekada traje 16 dana a nekada 40.imam redoviti spolni odnos sa deckom,ali sad mi menstruacija kasni 2 dana pa sam se uplasila da sam trudna.medutim napravila sam test za trudnocu i bio je negativan.stresnih situacija bas i nije bilo,ali mi nije jasno zasto kasni.grudi me malo bole a malo ne,iscjedak sam imala sto je uobicajno prije svake menstruacije.unaprijed zahvaljujem.nadam se brzom odgovoru

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

18.04.2009. 03:10

Kasni vam u odnosu na što? Na 28-dnevni ciklus koji nemate, ili je sad 42 dana? Ako je ovo prvo, zaboravite, vi imate nepravilne cikluse i ne možete znati kad će vam menstruacija. Ako je ovo drugo, isti odgovor. Ukratko, vrijeme vam je za pilule happy

ivaa

18.04.2009. 20:45

hvala!i jos jedno pitanje.da li osobe sa 16 godina mogu ici kod ginekologa bez pratnje roditelja?unaprijed hvala.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

18.04.2009. 21:55

Mogu, od 16 punih godina imate pravo izabrati primarnog ginekologa.

gog4

21.04.2009. 10:20

Dobar dan!
Djevojka mi ima 20 godina, nema bas redovite cikluse uvijek joj dodje nesto ranije, jednom smo imali odnos i pukao je kondom, ja sam 99,9% siguran da nisam ejakulirao dok sam bio u njoj, i sutra dan je ona dobila mengu u trajanju od neka 4 dana, ali evo ovaj mjesec joj menga kasni vec 10 dana i jako smo nervozni, nije posjetila ginekologa, jednom joj je menga kasnila prosle godine 20-ak dana jer je naglo smrsavila 4-5kg, a prije 20-ak dana je smrsavila 3kg, moze li to biti razlog, a kolika je vjerovatnost da je trudna, mislim i nadam se da je nikakva, da uzmemo test ili da ode na pregled ili da cekamo mengu, što nam je činiti?

Unaprijed hvala!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

21.04.2009. 13:45

Prvo napravite test, pa ako je negativan zaključite da je to zbog gubitka kilograma i čekajte.