Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pitanje u vezi kašnjenja menstruacije


Autor Poruka

naty_ri

06.05.2009. 20:35

imam pitanje,i molim vas da mi odgovorite.imam 17 godina.imam ceste spolne odnoe sa stalnim partnerom, inace svaki mjesec menstruaciju dobivam 4 ili 5.sada ih nema, imam neke simptome da cu ih dobiti ali ih nema.imam isjedak i sve to sto ide prije menstruacije..molim vas odgovorite mi...sta da radim, dali da odmah odem kod ginekologice ili???hvala.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

06.05.2009. 21:50

Prvo napravite test na trudnoću, a onda idite kod ginekologa.

MatoraCurica

08.09.2009. 11:00

Poštovana!
Muči me toliko stvari da ne znam od koje da počnem,osim od toga što mi kasni mjesečnica (trebala je doći 4.9.2009.)Rijetko kasni.Sa zaručnikom ne koristim uvijek zaštitu - idemo po principu prekidanja snošaja i pazimo koliko god je to moguće uz ovakvu metodu.
U zadnje vrijeme mi se izdogađalo prilično mnogo stvari. Dobila sam novi posao - na radnom mjestu koje nikad nisam radila (komericijalist), na posao idem biciklom (minimalno prijeđem 10km na dan - po najvećem suncu i ujutro kada su temp. oko 10 stupnjeva).2 godine imam CIN1,idem na kolposkopije,uskoro idem na biopsiju (koje me je dodatno strah,s obzirom na obiteljsku amnezu - sve žene s mamine strane su imale benigne izrasline). Na poslu me ispirila klima i jako sam se razboljela, no nisam išla po antibiotike. Kupala sam se u hladnoj rijeci. Pod stresom sam zbog situacije kod kuće (otac koji pije), zbog volontiranja u jednoj udruzi...pucam po šavovima i u ničemu se ne mogu opustiti osim u molitvi. Za koji dan ću napraviti test,samo do onda želim čuti vaše mišljenje,možda me utješi...Osjećam PMS simptome i ne osjećam se trudnom (mnogo cura mi je reklo da su one jednostavno osjetile da su trudne).Znam da je sve to u glavi...ali uz ovakav tempo ne stignem prestati misliti..

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

08.09.2009. 20:30

Ako vam menstruacija ne kasni inače, ja bih rekla da ste trudni. Napravite test, ako jeste bit će pozitivan.

MatoraCurica

11.09.2009. 11:10

samo da pošaljem tijek odnosno rasplet ove situacije...prije 3 dana sam kupila test, napravila ga,pokazao je negativno i isto popodne sam dobila mensturaciju.Doista je sve to u glavi i dok se ne riješi ta kriza - na ovaj ili onaj način - nema ni reakcije tijela.
Hvala svejedno!

muko_moja

03.11.2009. 20:40

opet ja!

imam OPET problem sa kašnjenjem mjesečnice.
Naime, zadnju sam mjesečnicu imala 3.9.2009. i od onda je uopće nisam dobila.
U ovih 2 mjeseca se svašta iz događalo... bila sam pod stresom zbog potrage za poslom i napokon sam ga dobila. taj posao je uvjetovao seljenje na drugi kraj države potpuno sama. Preko ljeta sam dosta smršavila i imala problema sa bubrezima (upala). Jedino što sam u ova 2 mjeseca primjetila je smeđi iscjedak koji bi trajao po par dana i prestane. Tu i tamo me presjeće u predjelu jajnika i blagu bol. Napravila sam test za trudnoću i to 2 puta jer sam mislila da sam krivo napravila test. Test je negativan. Još nisam išla kod ginekologa jer sam trenutno u potrazi za novim ginekologom!
eto opet ne znam šta mi je!!!

matejica777

04.11.2009. 08:55

Poštovani, više nego godinu dana sam pila Diane,a nakon njih sam bez stanke počela uzimati Logest tablete i njih sam pila 5 mjeseci te sam prestala.Nakon zadnje kutije dobila sam normalno menstruaciju u onih tjedan dana stanke,te sam nakon toga čekala svoju "normalnu" menstruaciju.No međutim evo sada je već drugi mjesec od kada čekam i nisam ju dobila.Sa dečkom sam svo vrijeme,čak kada sam još pila Logest koristila kondome te je on još dodatno vani ejakulirao.Ne osjećam nikakve simptome trudnoće,pa me zanima što bi mogao biti uzrok izostanku mjesečnice.Inače sam,koliko se još sjećam,imala koliko toliko redovite mjesečnice kada nisam uzimala oralne kontraceptive.Imam 20 godina.

Unaprijed hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

04.11.2009. 20:10

muko_moja - kasni vam menstruacija. Trudni vjerojatno site, razlog je vjerojatno stres, ali vam točno može reći samo ginekolog na pregledu.
Matejica - vama sam već odgovorila na ovo pitanje gdje ste ga prvi put postavili - javite se ginekologu.

tomo-02

10.11.2009. 17:10

Poštovanje,

Ovako imam 18 godina a cura 16 i pol, zanima me jedna stvar. Curi mi kasni menstruacija 12 dana. Nikada nismo prakticirali seks bez kondoma,nikada nisam isao do kraja kad sam u njoj. Uvijek u pazili na to. Zanima me koji su moguci razlozi kasnjenja njezine menstruacije,jer do sada joj je samo jednom menstruacija kasnila 10 dana a ovo ostalo je sve bilo u par dana kasnjenja... Unaprijed se zahvaljujem.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

10.11.2009. 22:20

Kondom nije pouzdano sredstvo kontracepcije, i uz savršenu upotrebu 4-5% žena ostaje trudno, i nadam se da to nećete naučiti na teži način. Napravite test na trudnoću.

marina22

20.11.2009. 11:20

Poštovani,
Imam jedan problem, ne znam kome bih se obratila pa se obraćam Vama. Meni mjesečnica uvijek bude 15.u mjesecu. Danas je već 20. još je uvijek nisam dobila. Odselila sam se iz Hrvatske u Flensburg. U stresu sam jer već dva tjedna doživljavam maltretiranje od osobe od koje sam otišla. Uvijek prije mjesečnice me bole grudi, a mene ništa još ne boli i ne osjećam kao da ću uopće dobiti.. Jeli razlog stres? Jeli postoji još djevojaka kojima kasni mjesečnica zbog stresa? Jeli možda kasni radi druge klime? Molim Vas pomozite jer ću umrijeti od straha sad(

autodestrakshn

20.11.2009. 16:30


Imam 17 godina, i menstruaciju dobivam svakog mjeseca izmedju 6. i 11. maksimalno 12.,s obzirom na moje godine ne brinem se oko tih variranja, medjutim, danas je vec 20. a ja jos nisam dobila.Imam redovne odnose sa stalnim partnerom i vecinom idemo na metodu prekinutog snosaja. Do sada nije bilo problema.U zadnjih 10 dana osjecam simptome koje inace imam prije nego li dobijem menstruaciju(bolne grudi, pojacana kol.iscjetka, ponekad bolovi u stomaku...),ali sada oni nisu izrazeni kao prije.Radila sam test na trudnocu prije 3 dana i pokazao je negativan rezultat,madjutim nisam uvjerena u njegovu tacnost, a i radila sam ga u poslijepodnevnim satima,a preporucljivo je u jutro,da li je ta cinjenica mogla zaista toliko utjecati na rezultat i da li se drugim pravljenjem testa mogu 100% uvjeriti u tacnost cinjenice, da sam trudna odnosno da nisam.

Trebam napomenuti d aje ovaj period bio prilicno stresan za mene, ali i to da ponekad koristim lijekove s psihickim djelovanjem, i da li je cinjenica da sam izgubila 1-2 kg utjecala na kasnjenje(mozda je utjecaj veci jer sam inace mrsavija djevojka)...
Pozdrav

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

20.11.2009. 19:40

Molim pročitajte jedna drugoj pitanje da vidite koliko su identična. Menstruacije kasne, bojite se trudnoće, ali se nadate da je stres. Napravite test na trudnoću nakon što prođe 15 dana od odnosa, na prvi jutarnji urin, i znat ćete što je razlog kašnjenja.

ane1001

25.11.2009. 11:00

Dobar dan... prvo moram reci da mi je jako drago sto sam vas nasla jer je vecina ovakvih foruma odavno zapostavljena... moja prica ide ovako...
imam 18 godina i u zadnja 3 mjeseca redovite spolne odnose. zadnja 4 mjeseca menstruacije su mi jako bolne ( sto prije nisu bile) a zadnja 2 i neredovite( to mi je takoder novost ) ... prosli put je kasnila 8 dana, ovaj put 12. jos nije dosla.osim iscjedka nema znakova. tijekom spolnih odnosa koristimo kondom. vec sam procitala da on nije 100 % siguran ali ipak... ne mislim da sam trudna. zanima me dali bi mi prije odlaska gonekologu ( trenutno ga trazim) mogli reci koji bio mogao biti razlog tome. barem nesto... u zadnjih mjesec dana dobila sam nekoliko kilograma pa dali bi to mogao biti razlog?
p.s. zbog obiteljske situacije sam UVIJEK pod stresom tako da nije bilo nista cudno u zadnje vrijeme... unaprijed hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

25.11.2009. 23:50

Da, i kilogrami mogu biti razlog, jer je menstruacijska osovina vrlo osjetljiva na kilograme. Ipak, napravite test.

melita18

13.12.2009. 15:45

Poštovanje!
Trenutno sam u velikoj dilemi, naime, prije 3 tjedna imala sam odnos s dečkom. Nakon ejakulacije obrisao je ruke maramicom, a kasnije je prstima ulazio u rodnicu. Nisam sigurna je li moguće da je nekako prstima unio spermu jer su mu ruke već bile suhe. :////
Menstruacija mi kasni 2 dana, imam bolove kao da ću uskoro dobiti menstruaciju, ali sam pročitala na internetu da je i to jedan od simptoma trudnoće. Nisam se baš previše čuvala taj mjesec i velika je vjerojatnost da sam se prehladila. Ali opet, crv sumnje neda mira.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

13.12.2009. 20:20

Ne bojite se penetracije i ejakulacije, nego prstiju? krivo se bojite. Jučer me je netko pitao za prste, potražite.

melita18

13.12.2009. 22:55

nije došlo do penetracije... sve je rukama "obavljeno"...

Tatina Maza

27.12.2009. 18:05

Dobar dan.
Imam 19 godina,kasni mi menstruacija 3tjedna iako mi je prije bila neredovita uvijek sam znala ako mi sestra blizanka dobije da ću dan dva nakon nje al evo ovaj put nisam,nisam imala spolnih odnosa,al sam dosta pod stresom sada ne znam jeli radi toga ili je nešto drugo u pitanju?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

27.12.2009. 20:45

Da, vjerojatno je stres u pitanju, ali trebate se javiti ginekologu.