Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pitanje u vezi kašnjenja menstruacije


Autor Poruka

malecka2010

02.03.2010. 15:00

e owako:kasni mi menstruacija vec 3 dana trebala sam dobiti 27.02 prosla dva mjeseca sam imala redovno imam redovno odnose sa deckom no radimo to bez zastite vecinom brine nas to zasto mi kasni menstruacija..imam sve simptome koji ukazuju na menstruaciju ali ipak jos nisam dobila...nismo radili test..i brine me to sto osjecam iz dana u dan mucninu da li je to uzrok neke nervoze ili sta??unaprijed zahvalna i odg.molim vas sto prije mozete HVALA

Natalija Beljo, dr. med.

06.03.2010. 15:15

Razlog kasnjenja mjesečnica ne mora samo biti trudnoća (može biti cista ) ako su Vam do sada bile u dan ne prostaje Vam ništa drugo nego da napravite test ili posjetite ginekologa

mmk

07.03.2010. 00:30

Dobar dan, mojoj djevojci kasni menstruacija već dva mjeseca. Prvi odnos imali smo u 11 mjesecu, a nakon njega menstruaciju je dobila. Nakon toga neko vrijeme nismo imali, ali je menstruacija u prvom mjesecu izostala, pa smo nakon toga opet par puta spavali zajedno. Sredinom drugog mjeseca napravili smo i test koji je bio negativan, pri odnosu uvijek koristimo kondom, a i ona je pod velikim stresom zbog škole. Inače nije imala redoviti ciklus znala je kasniti i po 5 mjeseci, no u posljednje vrijeme je bio. Može li taj stres biti uzrok izostanku ili?

Natalija Beljo, dr. med.

08.03.2010. 12:10

Mislim da bi Vaša djevojka s obzirom na problem svakako trebala posjetiti ginekologa radi regulacije ciklusa , i da stres može biti jedan od čimbenika koji remeti ciklus ali ne direktno stoga svakako kod ginekologa.

sky0704

09.03.2010. 09:35

Poštovana,

menstruacija mi inače zna kasniti i do 5-6 dana, kod mene je to sasvim normalno! Ginekolog mi je rekao da to nije ništa zabrinjavajuće s obzirom da imam policistične jajnike!
no zanima me slijedeće... menstruaciju sam trebala dobiti prošle srijede/četvrtka, no pojavili su se problemi s bubrezima i primam injekcije i pijem antibiotike, zanima me da li to može biti razlog kašnjenja menstruacije, s obzirom da ju još sad nisam dobila!

Natalija Beljo, dr. med.

10.03.2010. 15:15

Pretpostavljam da ste se i oko svega toga malo uzrujali a to može utjecati na ciklus kod nekih , injekcije i antbiotici ne bi trebali utjecati. Ono sta može biti s ginekološke strane da s obzirom na PCO možda je nastala cista pa ukoliko mjesečnica ne dođe do kraja tjedna javite se svom ginekologa za UZV pregled.

blabra

27.03.2010. 17:55

prestala sam piti Yasmin nakon tri godine,redovno sam popila zadnj paket.menstruacija mi je dosla normalno nakon cetiri dana.dok sam jos pila taj zadnji paket,dozivjela sam veliki stres. nakon sto sam imala tu zadnju umjetnu menstruaciju (9.2.), vise ju nisam dobila.Znaci vise od mjesec i pol mi kasni.trudna naravno nisam! zanima me trebam li se zabrinuti ili je to normalno nakon prestanka koristenja tableta?ili je to mozda stres uzrokovao? imala sam dva poroda.mjesecnice su mi uvijek bile redovite.
molim vas odgovor i unaprijed se zahvaljujem.

zujkica1234

28.03.2010. 15:40

DOBAR DAN...ne znam di bi postavila pitanje.pa posto ima veze s kasnjenjem menstruacije evo odlucila sam ovdje.naime ovako..
Prije tjedan i pol dana dobila sam gljivice dole i ginekolog mi je rekao da kupim canesten vaginalete.nakon 3 dana koristenja povuklo se i sada mi je dobro.Ali menstruacija mi kasni evo sad vec 6 dan.dali vaginalete utjecu na menstrualni ciklus? jer prekjucer su me jajnici malo poceli bolit i dok mokrim ali sada opet je prestalo.....imala sam spolni odnos ali zasticeni.tako da ne razumijem u cemu je stvar...bilo bi Vam jako zahvalna na odgovoru.

ZaBrInUtA1308

29.03.2010. 20:55

Dobar dan!
Evo,dns sam otkrila ovaj forum...i čitajući druga pitanja i odgovore...još se gore osjećam....Pošto se priča o kašnjenju i ja bi spomenula da meni kasni 12 dana,a nisam naviknuta na to...zna se dogodit da kasni koji dan,a zna i doć koji dan ranije.
Što se tiče odnosa,uvijek koristimo zaštitu i uvijek ga izvadi van na vrijeme da nebi ejakulirao u meni....al ipak zna koji put penetrirat bez kondoma u mene,al to je ono mao unutr i to je to....da se zabrinem? sad

Natalija Beljo, dr. med.

29.03.2010. 21:00

Canesten ne utječe na menstrualni ciklus , navodite da Vas peče dok mokrite pa bi bilo dobro da napravite urin. Ako mjesečnica ne dode javite se ginekologu ako su inače redovite.

dont_woeey_be_happy

12.04.2010. 16:35

Cao...imam problem koji ne znam kako da resim... Moja mesecnica kasni nekoliko dana,a ne znam sta je uzrok tome. Pre mesec dana sam prisustvovala jednoj zurci,ali se ne secam tacno sta se sve desavalo jer sam se iste veceri onesvestila i nisam mogla da se setim nicega,ali tog jutra sam dobila...sada kada sam ponovo trebala da dobijem kasni... inace tog dana je dosla ranije nego sto je trebalo (21,a obicno dolazi 28) sada nije dosla ni 21 ni 28 dana od predhodne,ne znam da li je tome uzrok stres ili nesto drugo. Imam simptome PMS-a ali citajuci na internetu nasla sam neke slicnosti sa trudnocom (za sta se iskreno nadam da nije uzrok). Nemam mucninu,nisam osetljiva na nikakve mirise,ali sam konstantno vec mesec dana izlozena stresu kakav ne pamtim...molim vas pomozite,hvala unapred.

Natalija Beljo, dr. med.

19.04.2010. 21:11

Ako ne dode do kraja mjeseca javite se svom ginekologu radi pregleda da se možda ne stvaraju ciste.

JelenaJetza

28.04.2010. 20:20

Postovanje !

Imala sam nezasticeni odnos 4 aprila ,medjutim vodili smo racunu o prekinutom snosaju. 17 aprila sam trebala da dobijem,nisam! ...Uradila sam test 19 i 20 ujutru bili su negativni.i imala sam 11 aprila blago krvarenje u vecernjim satima... Van sebe sam,pomozite !!!

29.04.2010. 11:20

Poštovana doktorice,

bila bih Vam zahvalna ukoliko biste mi odgovorili na 2 pitanja!
Od 14. godine mjesečnica mi je konstantno ne redovita, odnosno od 1. mjesečnice. U posljednjih dvije godine dobivam je u periodu od nekih 35-45 dana, s tim da su u posljednjih godinu dana izrazito bolne te popraćene glavoboljom, bolovima u kostima, a nerijetko mučninom i povraćanjem. Također, često puta osjetim bolove u donjem trbuhu i kada nemam mjesečnicu niti je trebam dobiti. Zanima me da li su to znaci nekih težih poremećaja?
Napomenula bih i da još nikada nisam bila na ginekološkom pregledu i nikada nisam konzumirala kontracepcijske pilule. Imam 24. godine.

Drugo pitanje tiće se i same teme foruma. Naime, prije nekih 2. mjeseca imala sam spolni odnos sa zaručnikom i koristili smo prezervativ ( gotovo uvijek to koristimo), no on je pri izvlačenju ostao u meni s tim da je rub bio vani. Nakon toga dobila sam posljednju mjesečnicu 3. 3. , od tada je prošlo 58 dana, no mjesečnica ne dolazi. Da se to nije dogodilo, ne bih se zabrinjavala, jer se je već ponekada događalo da toliko vremena prođe od mjesečnice do mjesečnice, no ne tako često. Sada već tjedan dana jako često moram na nuždu, osjetim lagane bolove u donjem trbuhu, imam bolove u kostima i bijelo- žućkasti sirasti iscjedak.
Dakle zanima me, da li se s obzirom na okolnosti možda radi o trudnoći ili je u pitanju neki drugi problem?

Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

29.04.2010. 12:10

Test se napravili prerano , pa ako niste još dobili sad bi bilo dobro ponoviti i taman ste tada bili u plodnim danima.

Natalija Beljo, dr. med.

29.04.2010. 12:10

kako su Vam mjesecnice neredovite bili bi dobro da sada prvo napravite test na trudnoću, pa ako je negativan svakako se javite svom ginekologu, a ako je pozitivan onda morate kod ginekologa.

kristina 17

03.05.2010. 15:25

Dobar dan
Zadnji menstrualni ciklus sam imala 28.3.Ucetvrtom mjesecu je nisam dobila.Imala sam spolni odnos i koristili smo zastitu i nije pukla.Dva tjedna sam vec prehladena.Imakla sam i 3 dana mucninu i grceve u predjelu stomaka (zeluca).Radila sam test za trudnocu oko 1-2 sata popodne 8i bio je negativan.Mozete li mi recu zasto mi kasni.Molim vas hitno mi odgovorite.Unaprijed hvala.

Natalija Beljo, dr. med.

03.05.2010. 21:20

Kasnjenje od 5 dana i nije tako zabrinjavajuće pošto ste koristili zastitu prilikom odnosa, možda je zbog promjene bioritma ili tempa malo u kasnjenju . Ne trebate se brinuti.

probl

05.05.2010. 14:05

Postovana Dr. Natalija Beljo,

Mojoj djevojci je menstruacija kasnila oko 3 sedmice i sad kad je dobila skroz joj je malo iscurilo. Nismo nikad imali seksualni odnos tako da nema sumnje na trudnocu, ali problem je u tome sto je kasnila tako dugo i sto joj je sad skroz malo iscurilo i nema nikakvih bolova..

Molim Vas da nam pokusate pomoci..

Unaprijed zahvalan!

Natalija Beljo, dr. med.

06.05.2010. 12:10

Molit cu Vas da mi napišete da li je to krvarenje bilo crveno ili neke druge boje ?