Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Policisticni jajnici


Autor Poruka

Ivana-988

26.05.2016. 11:35

Postovani, potreban mi je savet. Pre mesec ipo dana dijagnostikovana mi je cista na levom jajniku. Lekar opste prakse nije bio siguran o cemu se radi, radio mi je ultrazvuk stomaka i pronasao cistu. Rekao je da mu ne izgleda kao vodena, i uputio me ginekologu i ja se prestravila. Ginekolog mi je uradio pregled i vaginalni ultrazvuk i rekao je da je cista vodena dimenzije3.5 ×3.5. Nije mi dala nikakvu terapiju, jer prvi put dolazim kod nje, pa me ne poznaje. Inace sam operisala vodenu cistu pre deset godina na istom jajniku. Sve ovo vreme sam u inostranstvu, i ne mogu posetiti ovde lekara opet, jer puno kosta a nemam osiguranje, pa mi je potreban savet. Prvu menstruaciju sam dobila nakon pregleda na vreme, a druga kasni desetak dana i sad imam grceve i blage bolove sa leve strane. Saljem vam i slike da pogledate i ako mozete da mi kazete vase misljenje. Hvala unapred

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.05.2016. 21:55

Ne vidim nikakve slike. Vjerovatno se radi o folikularnoj cisti i mislim da s obzirom da ste već bili na operaciji, najprije nakon sljedeće menstruacije da napravite UZV pregled da se vidi jel ista prsnula ili dalje perzistira.