Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


proširene vene i kontracepcija


Autor Poruka

nikolinaa

08.11.2012. 11:25

Poštovani,

Imam proširene vene , a 26 mi je godina. Imala sam jednu operaciju prije 7 god. Zanima me Vaše mišljenje o uzimanju kontracepcijskih pilula ukoliko se ima proširene vene? Osobno ih možda ne bi uzela,jer sam ih pila 2 mj prije 2 god i mislim da nisu dobro utjecale na moje stanje. Možete li mi preporučiti neku dovoljno sigurnu metodu kontracepcije,a da to nije kondom? Puno Vam zahvaljujem

Nataša Šemnički, dr. med.

09.11.2012. 21:05

nikolinaa,

imate Inplanon potkožni mali cilindar sa progesteronom, zatim progesteronske tablete koje se svakodnevno uzimaju te ako ste rodili spiralu Mirenu.

l.p.

nikolinaa

28.11.2012. 12:40

Poštovani,

Već sam Vam pisali da bih počela piti kontracepcijske pilule,a imam proširene vene, 26 mi je god. Bila sam kod ginekologa, i prepisala mi je Yaz. Da li po Vašem mišljenju to uredu? Nije me slala na pretrage, samo me pitala da li sam u obitelji imala slučaj tromboze u osoba mlađim od 45.god. Ali ja sam ipak otišla i naručila se za vađenje krvi...jetru, kolesterol, mali koagulogram.., Čitala sam na netu neki članak da Yaz nije dobar,da donosi više štete nego koristi,.Yaz i druge slične pilule sadrže materiju drospirenon, koja može povećati rizik od nastanka krvnog ugruška .Neka britanska istraživanja su pokazala da kontraceptivna sredstva kao što su "Yaz" i "Yasmin", povećavaju rizik od ozbiljnih krvnih ugrušaka za dva do tri puta u odnosu na raniju generaciju kontraceptivnih pilula. Što Vi mislite?

Hvala, LP

nikolinaa

29.11.2012. 16:15

Poštovani,

Kojim ženama se prepisuju pilule samo sa progestagenom tkz mini pill? možda bih ipak njih pila zbog proširenih vena. Koje bi mi savjetovali? Ne znam kakvih sve ima, a ne mogu pronaći... Hvala Vam najljepša

Nataša Šemnički, dr. med.

29.11.2012. 16:15

nikolinaa ,

u našoj stručnoj literaturi nisam naišla na takve navode.
Obzirom na navedeno ja bih vam preporučila Belara tablete obzirom da istraživanja pokazuju da ona ima vrlo mali utijecaj na koagulacijiski sustav.

l.p.

nikolinaa

30.11.2012. 09:50

Poštovani,

ne znam da li ste uočili moj zadnji post:

Kojim ženama se prepisuju pilule samo sa progestagenom tkz mini pill? možda bih ipak njih pila zbog proširenih vena. Koje bi mi savjetovali? Ne znam kakvih sve ima, a ne mogu pronaći... Hvala Vam najljepša

Nataša Šemnički, dr. med.

30.11.2012. 20:25

nikolinaa ,

upravo ženama koje imaju problema sa venama tako da bih vam i svakako preporučila.

l.p.

jstrok

13.01.2013. 17:00

Poštovani,

imam 21 godinu i problem sa proširenim venama i popucalim kapilarama me muči zadnjih 2-3 godine. Pila sam yasmin oko 4 godine i u tom periodu su se pojavle vene. Inače u mojoj obitelji nitko nema problema sa venama. Bila sam na laserskoj operaciji, te mi je doktor preporučio da prestanem s tabletama što sam i učinila. Naime, vrlo mi je teško bez njih, iako sam dobila vene i nakupilo mi se celulita, bila sam bezbrižna što se tiče odnosa, a i znala sam točno kad će mi mjesečnica doći i prestati.. Ali te vene mi zbilja smetaju i čine me nesigurnom po pitanju samopouzdanja i ne bih voljela da mi se ponovo pojave, a celulit sam nekako uspjela smanjiti vježbom. Čitala sam ovu temu i spomenuli ste Belara tablete i rekli ste da se one preporučuju za vene, zanima me kakve su one po pitanju zadržavanja vode u tijelu i celulita, te postoje li još koje nuspojave tih tableta i jesu li to također tablete četvrte generacije poput yasmin-a? Tražila sam po internetu nešto o tim tabletama ali nisam našla baš konkretne odgovore, te bih vas molila za malo više informacija ako nije problem. Naravno, otići ću do svoje ginekologice i također razgovarati s njom, ali voljela bih se prvo informirati, jer ona tvrdi da vene nisu nastale od yasmin-a jer su to blage tablete.

Zahvaljujem!
Lijep pozdrav!

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.01.2013. 22:40

Poštovana savjetovao bih vas mini pill gestagenu kontracepciju npr. Cerazette ili kontraceptivni prsten.

Iva20

01.07.2014. 22:30

Poštovani,

pijem kontracepcijske pilule qlaira ali imam problem sa proširenim venama, naslijedila sam ga genetski, te su vene vec vrlo vidljive i ponekad bolne zbog dugog stajanja. Pilule pijem vec otprilike godinu i pol, zanima me da li bih s obzirom na vene trebala mozda bolje prestati koristiti pilule i koliki su zapravo utjecaji pilula na vene?
Pilule sam počela uzimati zbog dugog izostanka menstruacije ali i zbog zaštite od trudnoće.
Unaprijed hvala na odgovoru,
LP

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.07.2014. 00:45

To što imate oku vidljiv venski crtež ništa ne znači. Nastavite dalje s uzimanjem pilula.