Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Prvi tjedan uzimanja kontracepcije


Autor Poruka

wutang4eva

24.02.2017. 23:55

Lijep pozdrav, imam 18 godina,prije 8 dana dobila sam menstruaciju ( dosla je 6 dana ranije nego sto je trebala)
i kako je dogovoreno sa doktoricom pocela sam piti kontracepciju sa prvim danom. inace mi menstruacije traju po 4-5 dana, sad traje vec 8. dan. nisu jako obilne nit me boli vise(boljelo me prva 3 dana). izlgleda mi vise kao jako tamno crvene/ smede flekice. da li je normalno da je prva menstruacija tako duga i imam lagane bolove u jajnicima (vise kao da ih osjecam u trbuhu nego bol)koji se javlja u intervalima. da li je to normalno ?

Ivo Balenović, dr. med.

26.02.2017. 13:10

Poštovana,
pošto ste tek počeli s uzimanjem kontracepcije organizmu treba malo vremena da se privikne na nove doze hormona koje sada uzimate preko tableta. Kod žena koje uzimaju kontracepciju menstruacije su bezbolne i redovite. Za svo vrijeme uzimanja kontracepcije jajnici miruju (nema ovulacije) tako da bolovi koje navodite ne bi trebali biti od jajnika. Preporučio bih Vam da napravite urinokulturu.

sudijas

27.02.2017. 17:40

Poštovanje, koristim oralnu kontracepciju, pa me zanima da li se slijedeći biljni preparat u kapsulama smije koristiti zajedno sa kontraceptivom u smislu da neće smanjiti njegov učinak oralne kontracepcije. Preparat je namijenje za poboljšanje izlučivanja tekućine iz organizma kod urimarnih infekcija a sadržava ekstrakte slijedećih biljaka:Aktivni sastojci proizvoda:

ekstrakt breze
ekstrakt runjike
ekstrakt ortosifona
ekstrakt zlatnice
ekstrakt pirike
ekstrakt preslice
kalij
magnezij. Unaprijed hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

27.02.2017. 19:45

Poštovana,
nema podataka da bi navedene tvari smanjile učinak kontrapcetiva, stoga ih slobodno možete uzimati