Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Qlaira


Autor Poruka

klas

15.04.2012. 22:20

poštovana, pijem po prvi puta kon,pilule Qlaira ,sada sam na 12 tableti i strašno me bole grudi i poveća im se obujam.dali je to normalno i dali će mi se grudi smanjit u normalu!hvala

Natalija Beljo, dr. med.

16.04.2012. 23:10

To je reakcija na hormone sad u početku, biti će sve ok.

dacalarasaska

21.06.2012. 10:05

Postovani,
3.juna sam dobila menstruaciju.Moram da napomenem da su mi krvarenja obilna. Javila sam se svome ginekologu 7.juna jer sam imala jako obilno krvarenje.Ginekolog mi je ispisao Olaira tablete i rekao je da pocnem da ih pijem odmah iako je to bio 5 dan menstrualnog krvarenja.Tako sam i uradila.Danas 20 juna(14 tableta po redu)ujutru su mi se pojavili bolovi kao kad treba da dobijem,na gacicama je bio smedjkast trag,sve je bilo ok do veceras kada su se bolovi vratili i pojavila se sukrvica,i po malo krvi.Da li je to normalno,da li mogu da imam odnose?Imam 36 godina.Pre deset godina sam koristila Stediril D tablete.
Molim vas za odgovor.Unapred hvala!

Nataša Šemnički, dr. med.

21.06.2012. 10:45

dacalarasaska ,

s početkom uzimanja kontracepcije moguće je preuranjeno krvarenje koje kod nekog prije a kod nekog kasnije prestane pojavljivati.
Odnosom bih mogli još možda provocirati krvarenje pa se do slijedeće kutije bolje suzržavajte osim naravno ako nemate bolovi i prisutan je samo oskudan iscjedak.
Pijte svakako folnu kis i C vit.

L.p.

dacalarasaska

21.06.2012. 14:20

Postovai,
Izvinjavam se,evo opet ja.Pijem Qlaira tablete.Na 14 tableti mi se pojavio oskudan iscedak i bbolovi kao u menzisu.Danas sam bila kod svog ginekologa i objasila sam joj sta mi se sve desava.Rekla sam da sam dobila oskudan iscedak, i da imam bolove kao kada dobijem mezis.Pregledala me je i rekla da je sve u redu.Pitala sam je da li smem da imam odos i rekla mi je da mogu ako to zelim.Moja pitanja su sledeca,nnije zgoreg pitati dva puta.Imam bolove,da li smem popiti nesto proti bolova.Zbog prirode posla moga supruga on je po dva dana u nedelji kod kuce.Da li mozemo da imamo odnos,dok ja imam ovakve simptome?
Hvala unapred!

Nataša Šemnički, dr. med.

26.06.2012. 12:00

dacalarasaska,

slobodno popijte analgetik
Ako nemate simptoma upale a vijerujem da vam je to ginekolog rekao možete imati odnos.

L.p.

dacalarasaska

26.06.2012. 23:05

Postovana Doktorice,
Izvinjavam se ali imam jos neka pitanja.Danas mi je vec sedmi dan probojnog krvarenja.Nekada je to samo sukrvica,nekada smedji iscedak, anekada mi ide krv.Nije nista obilno,imam blage grceve u stomaku.Moje pitanja su.:koliko dugo mogu da traju probojna krvarenja,da li mogu da ocekujem da ce da traje do pocetka narednog pakovanja tableta,i kada bih ja onda trebala da dobijem redovnu menstruaciju.Molim vas za odgovor jer sada sam vec uplasena i neznam sta vise da radim.Odnose nemam jer se plasim!!
Hvala unapred.

Nataša Šemnički, dr. med.

28.06.2012. 09:40

dacalarasaska,

situacija će vjerojatno potrjati do krvarenja koje će se upravilu očekuje pod kraj same kutije.
Sa slijedećom kutijom i istim problemima razmislite o posjetu ginekologu radi dogovora za drugu kontracepciju.

L.p.

tamron

25.11.2013. 18:05

Poštovani, uzimam Qlairu oko godinu dana. Ovaj mjesec zakasnila sam sa uzimanjem 10. tablete više od 12 sati (uzela sam ju nakon 18 sat) i slijedeću u terminu kad inace i uzimam. Dvanaestog dana pocela sam krvariti i to krvarenje ne prestaje (sad sam na 25. crvenoj tableti). Prvih dva tri dana krvarenje je bilo više kao smećkasti iscjedak da bi se onda pretvorilo u "pravu" menstruaciju koja je trajala oko 5 dana i nakon toga je nastavilo sa crvenkasto smeđim iscjetkom koji se pojaćava prilikom mokrenja. Osim toga unatrag dva dana osjećam nateknuće i bol u iznad lijeve dojke prema pazuhu. Je li propuštena tableta dovela do nekakvog hormonskog disbalansa ili...? Molim savjet i unaprijed zahvaljujem.

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.11.2013. 23:15

Krvarenje je zbog neurednog uzimanja pilula. Popijte aktivne do kraja, bijele bacite i krenite s novim blisterom.

zivka123

16.12.2016. 19:20

Pijem qlaira vec dvije g redovno.
Desilo mi se da sam zaboravila popiti 23 tabletu i istu sam popila sa 14 sati kasnhenja a slijedecu na vrijeme.
Odnis sam imala 8 dana nakon.
Sada nisam dobila menstruaciju na drugoj crvenoj..niti na zadnjoj bijeloj..kasni dva dana od zadnje bijele.
Urafila sam test,negativan je
Da li da ponovim test ili ?
Hval na odg.

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.12.2016. 21:30

Ne treba. Krenite s novim blisterom uobičajno.

zivka123

17.12.2016. 11:15

Da li je normalno da se dogodi da mjesecnica izostane,i da li je to zbog propustene pilule..
Odnose,kako sam pisala imala i prije i poslije propustene pilule..
Ako je test neg ,pretpostavljam da nije trudnoca u pitanju,ali me brine zasto ne dolazi..popila sam vec tri pilule iz novog pakovanja.oprostite i hvala na odg

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.12.2016. 20:55

Uobičajan je izaotanak uz navedene pilule.

nenana

19.04.2018. 16:35

Poštovani,

započela sam piti Qlairu i pijem je već gotovo 3 tjedna..naime, od dana kad sam dobila menstruaciju, krvarenje je prestalo samo na jedan dan..krvarenje je čas par kapi a čas obilno...da li je to normalno

Ivo Balenović, dr. med.

20.04.2018. 09:30

Poštovana, radi se o probojnom krvarenju koje je uobičajeno u početku uzimanja tableta (dok se organizam ne navikne na nove doze hormona). Pričekajte menstruaciju. Ukoliko bi se to krvarenje ponavljalo kroz iduće cikluse javite se liječniku radi eventualne korekcije terapije.

Crvena_pahulja

23.04.2019. 00:45

Postovani.
Pijem Qlairu 3-ci mj. Do sad nisam imala problema nikakvih, malih nejasnoca mozda..
Naime, prosli mj sam imala "2" puta menst.. prvi put na dan kad je i trebala doci ( trajalo je dan, vise mrlja) i pred kraj mj, nesto obilnije.. ( tacnije 20 tog., trajalo je par dana)
Ovaj mj jos nisam dobila, kasni dva dana, imam sve simptome.. grudi me jos bole, bolovi u krstima, bol u trbuhu, glavobolja.. samo ni traga menstr.. pa ni mrlje. Odnos sam imala prosli mj, na neaktivnoj tabl. Partneru se tad "omaklo" i to me sad brine jako, i ako redovno pijem tablete, bez kasnjenja.

Mene dodatno brine sto imam u zadnjih 10 tak dana, bijelo pranje.. koje je onako, tecnije malo, zuckaste boje..
Da li je moguce da je sve to od tableta?
I imam li potrebe javljati se ginekologu?

Ivo Balenović, dr. med.

23.04.2019. 09:40

Poštovana, budući da redovito uzimate tablete, ne postoji mogućnost trudnoće. Kod žena koje uzimaju oralne kontraceptive može doći do probojnog krvarenja, a menstruacije postaju oskudnije, a ponekad mogu i izostati.

Lucy16

30.05.2019. 14:40

Poštovani. Pijem Qlaira pilule vec godinu i pola. Zadnja menstruacija mi je bila 15.5. U subotu 25.5. sam zaboravila uzeti pilulu ( 10ta u novom pakiranju ). Zadnji spolni odnos je bio u petak 24.5. Danas mi se pojavilo krvarenje. Zanima me, zašto? Ima li veze sa zaboravljenom pilulom ili da posjetim ginekologa, pošto mi se takvo krvarenje usred ciklusa jos nije desilo. Hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

31.05.2019. 10:35

Poštovana, vjerojatno se radi o probojnom krvarenju zbog propuštene tablete. Obzirom na vrijeme kada je tableta preskočena (10. dan) mogućnost trudnoće je samo teorija. Ukoliko bi se krvarenje nastavilo ili ne bi nastupila menstruacija javite se liječniku.