Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Smeđi iscjedak + kašnjenje menstrucije


Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.09.2016. 20:20

Ja nisam doktorica.

Tinka8888

09.10.2016. 12:20

Poštovana,
sredinom rujna sam počela piti adexa pilule od prvog dana krvarenja. Krvarenje tijekom mjesečnice mi je prije trajalo 5-6 dana,no taj mjesec je trajalo 8. Pojavljivalo mi se točkasto krvarenje krvarenje(koje je znalo biti i smeđe),na što me ginekologinja upozorila uz napomenu da je to normalna pojava. Ono što me pati je to da sad u 7-dnevnoj pauzi trebam dobiti mjesečnicu, no tek 3.dan pauze se pojavio smeđi iscjedak. U tih 21 dan sam se držala perioda uzimanja,no samo jednom sam uzela pilulu s 5 sati kašnjenja. Trebam li se pribojavati trudnoće ili je to normalna pojava prilagodbe tijela? Da napomenem, promjena klime, nagle promjene temperature, stres mi jako djeluju na organizam...
Lijep pozdrav i hvala na odgovoru! happy

Tinka8888

09.10.2016. 13:10

Ispričavam se radi krivog načina obraćanja...na temelju prethodnih postova mislila sam da Natalija Beljo,dr.med.odgovara. Još jednom primite moje isprike!

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.10.2016. 18:35

Ne vidim problem kod vas. Ponekad će menstruacija biti vrlo oskudna poput ove. Slobodno nastavite dalje s uzimanjem prema shemi.

ma1ea

14.10.2016. 00:05

Poštovanje, imam pitanje. Pijem yasmin uredno vec 6 mjeseci i u ponedjeljak mi je bila zadnja tableta, sve pijem uredno na vrijeme, bez razmaka, osim jednog dana kada sam umjesto u 15 sati, popila u 18 sati. Menstruacije obilnije nema, a trebala sam dobiti u utorak, nego samo oskudno smeđkasto krvarenje. Je li to normalna pojava kod pijenja kontracepcijskih tableta i jel postoji mogućnost trudnoce? Dečko i ja smo imali odnose međutim nikad ne ejakulira u meni.
Unaprijed hvala happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.10.2016. 22:20

Normalna je pojava.

alexxandra94

15.10.2016. 13:00

Poštovani,
pišem vam jer sam malo zabrinuta, a verovatno bezrazložno. Naime, jula meseca sam uzela escapelle, imala izazvano krvarenje, onda posle nekog vremena i menstruaciju i od tad su mi se ciklusi "resetovali", dobijala sam na 29-30 dana gledajuci na taj dan kada sam dobila posle izazvanog krvarenja. Međutim, ovog meseca je trebalo da dobijem 6-7 oktobra i evo još nisam. Tada, oko 7-8 oktobra simptomi su me radili baš, grudi, stomak, raspoloženje, malo rozikasto ili smeđkasto ili crvenkansto kada se obrišem nakon toaleta, ali nikako da krene pravi ciklus. Dešavalo mi se ranije da tako bude par dana pa se pretvori u menstruaciju, ili bude tako, pa nema ničega par dana, pa dođe menstruacija. Inače, u ovom zadnjem ciklusu sam imala jedan odnos, osmog dana ciklusa, sa kondomom, koji pritom nije pukao. Šesnaestog dana ciklusa imala sam popodne samo tokom jednog brisanja tamnocrvene ka smeđkastim tragove i malo tragova na vešu. (pretpostavila sam da mi je tog šesnaestog dana bila ovulacija jer mi se obično između 14. i 16. dana dese ti tragovi). Ja sam za svaki slučaj odradila baby rapid test pre neki dan, sa drugim jutarnjim urinom, koji je bio negde oko 1.5-2h nakon prvog jutarnjeg urina i rezultat je bio negativan. Retko kad mi se dešava ovakvo kašnjenje, imala sam slučaj kad je bio ispitni rok, ili tako neki stresan period života, a sada možda treba da napomenem da sam u poslednjih mesec dana putovala, imala neke sitnije stresove, uzimala i antibiotike zbog prehlade, dosta noći loše spavala, itd. Danas ponovo osećam simptome PMS-a, a osećam i neku paniku, pa je moje pitanje da li ovo kašnjenje može biti zbog te escapelle (nikad je ranije u životu nisam pila), ili zbog ovih nekih "sitnijih" faktora, i da li preporučujete možda da sačekam koji dan da ciklus dođe ili preduzimam neke mere (pregled, još neki test?). Oprostite na opširnoj poruci ali zaista sam se nešto uspaničila. Hvala puno unapred i pozdrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.10.2016. 19:55

Kašnjenje nema veze s pilulom za dan poslije koju ste uzeli prije nekoliko mjeseci. O uzrocima izostanka pročitajte u prijašnjim postevima koji govore o tome.
Sugeriram da pričekate tjedan dana da nastupi menstruacija.

Sekica19

02.04.2017. 14:25

Pozdrv svima pijem diane 35 vise od 2 godine. Imam 19 god I tek sam usla u neku ozbiljniju vezu I sve I on mi je prvi decko s kojim sam spavala. Ugl tablete pijem redovno zadnju tabetu popila sam 25.3 i imala sam tu pauzu od 7 dana I u cetvratk nije bilo nista u petak jako malo krvarila i imam bijeli iscijedak nekada smeđkasti i ako dns pocinjem piti menstruacije jos nema. Jako sam se zabrinula jer ja I decko imamo odnose,ali nikad nije svrsio u mene, na pocetku sexa uvijek smo bez kondoma ali poslje toga stavi I nastavimo normalno. Pomalo sam zabrinuta. A u tom perijodu kad sam prestala piti imala sam gljivice I mazala sam s plimikol dali je to sve uzrok kasnjenja?

Ivo Balenović, dr. med.

02.04.2017. 18:05

Poštovana,
ukoliko ste tablete uzimali redovno, a niste dobili mjesečnicu malo je vjerojatno da ste trudni. Nastavite uzimati tablete prema uobičajenom rasporedu. Ukoliko dva puta za redom ne dobijete mjesečnicu tada postoji mogućnost trudnoće.