Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Štetnost pilula


Autor Poruka

Mala zvijezda

10.12.2010. 15:35

Poštovanje,
pijem pilule Logest već četiri godine. Problema nemam osim spottinga ponekad ali to mi ne smeta. I pod utjecajem pilula tjelesna temperatura mi je povecana za 0,1 - 0,3 pa mi bude 36, 9 , 37 C svih 21 dan a u sedmodnevnoj pauzi mi se snizi. Ginekolog mi je rekao da je to normalna stvar jer pilule luče luteinsku fazu i da pređem na jaču pilule ako mi smeta. Ne bi prelazila na jače pilule jer sam navikla na ove. Zanima me da li previše 4 godine uzimanja pilula i kad znati da je organizam prezašićen?
Zahvaljujem

Natalija Beljo, dr. med.

11.12.2010. 16:00

nakon 4 godine uzimanja ne bi trebali imati spotting tako da je to već jedan od signala je organizam zasićen pa ne bi bilo loše napraviti pauzu koja bi i onako usljedila za godinu dana jer je preporuka da se pije 5 godina bez pauze.

miki_21

07.12.2012. 15:50

Poštovani,
imam 22 godine i već duže vrijeme imam problema sa nuspojavama tijekom uzimanja pilula pa tako i nakon prestanka uzimanja istih. Naime, jedini razlog zbog kojeg sam tražila od doktorice da mi propiše tablete su bile neredovite menstruacije. Doktorica mi je dala Diane 35 koje sam pila nekoliko mjeseci sa prekidima i pauzama zbog čestih glavobolja, mučnina, debljanja i ostalog. Kada sam zamolila doktoricu da mi promjeni pilule, jedva sam ju nagovorila i još mi je rekla da si ja sve to umišljam i da ništa od toga ne može biti od pilula. Da ne zaboravim, tijekom zadnjih nekoliko godina vadila sam krv nekoliko puta i svaki put je sve bilo u redu osim malo povišenog hormona štitnjače. (i te pretrage sam obavila, sve je bilo u redu). Nakon Diane 35, počela sam piti Logest i pila sam ih 4 mjeseca tijekom kojih sam cijelo vrijeme imala temperaturu 37,1-37,4. Opet sam bila kod doktorice, izvadila krv, malo povišen hormon štitnjače, sve ostalo u redu. Sada sam odlučila prestati piti pilule, već mi je svega dosta, no tu sam zbog jednog ozbiljnijeg pitanja. U prošloj pauzi od pilula mi se smanjila temperatura, međutim svih sedam dana sam imala jaku glavobolju, nekad pritisak u sinusima nekad baš bol na dodir. Kada sam počela opet piti, 21 dan nije bilo glavobolje. I sada, kad sam ih prestala piti, opet se pojavila ta glavobolja. Bojim se da to nije nešto ozbiljnije, pa me zanima vaše mišljenje. Na svoju ginekologicu i doktoricu opće prakse se očito ne mogu osloniti.

Možda se ovo sve dalo skratiti i možda i nije bitna cijela priča, ali eto.. za svaki slučaj happy

Hvala Vam unaprijed.

Nataša Šemnički, dr. med.

09.12.2012. 11:05

miki_21 ,

poznato je da uz Logest dolazi do glavobolje u periodu pauze-pijte Mg 300mg
Ako vam to ne pomogne pređite na Qlaira tablete.
Ne redovit ciklus vam je zbog slabijeg rada štitnjače i kad prestanete s kontracepciju potrebno je izregulirati rad štinjače da bi i menstrualni ciklus bio uredan

l.p.