Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trudnoca?


Autor Poruka

ajooj

23.01.2015. 23:05

Poštovani, imala sam analni odnos bez zaštite, te me zanima kolika je mogućnost trudnoće ako je sluz koju ispušta dečko slučajno došla do vagine te ako je vrhom penisa dotaknuo vaginu? Ejakulacije nije bilo blizu mojeg spolovila. Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.01.2015. 15:40

Šansa nije nikakva.

nejra.ho

30.01.2015. 20:00

Poštovani,

Moja menstruacija kasni 15 dana i test koji sam radila pokazao je jako ružičastu liniju u kontrolnom otvoru i jako blijedu liniju u testnom otvoru. Međutim, nije došlo do ejakulacije u rodnicu u periodu od posljednjeg ciklusa (jednom sa kondomom koji je bio ispravan), niti blizu nje. Također imam strašnu mučninu, nagon za povraćanje, bol u grudima i gađenje na mirise i hranu. Zapravo mi se gadi da jedem bilo šta, nije u pitanju izbirljivost. Ranije mi se dešavalo da mi menstruacija kasni po mjesec dana i inače nije redovna ni stabilna. Svjesna sam da sva uputstva za testove trudnoće pišu kako je linija linija bez obzira na boju i intenzitet. Ipak, pročitala sam da ta blijeda linija (poput sjene pri kraju i jako svijetla roza) može biti rezultat isparavanja urina (test sam radila čim sam ušla u kuću nakon što sam bila vani pa pretpostavljam da je i to moguće). U zadnje vrijeme sam pod velikim stresom, period je ispita i imam lošu probavu. Inače mi bude česta mučnina, bol u grudima i loša probava prije menstruacije ali nikada nije bilo ovoliko intenzivno. Zanima me kolike su zaista šanse da sam trudna i šta bih mogla uraditi da saznam tačnije informacije?

Srdačno,

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.01.2015. 22:25

Mislim da se ne radi o trudnoći. Da budete sigurni napravite beta hcg iz krvi.

cvjetak13

05.02.2015. 15:00

Prema Vasem misljenju koliko dana nakon rizicnog odnosa(zaboravljena pilula + odnos isti dan) bi valjalo napraviti test na trudnocu koji bi bio vjerodostojan i ima li to smisla uopce ili da cekam dok popijem ovu kutiju do kraja i onda da vidim hoce li nastupiti krvarenje?

Hvala na odgovoru, lijep pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.02.2015. 19:15

Tek ako vam izostane menstruacija, tada napravite test.