Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Uplasena


Autor Poruka

Bundevica

21.02.2017. 20:35

Postovani ja se izvinjavam moram postaviti jedno pitanje. Pijem Legravan pilule vec godinu dana,zadnje dve menstruacije su mi bile jako slabe belede i kratkotrajne oko 2 dana.Ja sam u dugoj vezi i i moj decko i ja nekoristomo uvek zastitu.Medjutim ovaj mesec sam preskocila 4 pilule,sto mi se dosad nije desavalo a decko i ja smo imali nezasticene odnose. Moj ginekolog mi je objasnio da nakon 2 propustene pilule treci dan bi trebala dobiti,meni se to nije deslio a proso je eto 4 dana.Danas je 5 dan ja imam malo sukrvice. Dali je mguce da se desi pored ovoga da sam u trudna? Dali da radim tes i kada? Molim vas da mi odgovorite mogo sam uplasena

barbara200

22.02.2017. 00:40

Dragi doktore, voljela bi čuti Vaše mišljenje. Problem je produljene menstruacije u vidu krem iscjetka od 7.-10. Dana ciklusa, menstruacija mi inace traje 7. Bila sam na pregledu, uzv uredan, papa test i cervikalni brisevi takoder. Hormoni uredni. Te mi tada doktorica savjetuje ipak uzimanje esteofema 1mg od 5. Do 10. Dana ciklusa, inace mi je estrogen 160 na nalazu. Prvi mjesec uzimanja estrofema nisam primjetila poboljšanje. Strah me uzimati hormone. Te produzene menstruacije imam vec oko 8 mjeseci, dosta sam mrsava 48 kg na 163 cm. Da li mogu nista ne poduzimati vezano uz to posto su svi nalazi uredni? Mozda se samo izregulira. Koje je Vaše misljenje? Hvala puno!

Bundevica

22.02.2017. 10:35

Ja se izvinjavam molim vasvima li neko od strucnih lica davmi mi se javi

Ivo Balenović, dr. med.

22.02.2017. 21:25

Poštovana,
ukoliko niste redovito uzimali kontracepcijske tablete, a sada vam je izostala menstruacija svakako se javite vašem liječniku da napravite test na trudnoću i ultrazvučni pregled.

Ivo Balenović, dr. med.

22.02.2017. 21:25

Poštovana, za barbara 200:
Ukoliko imate produzene cikluse, a svi nalazi su uredni moguće je da se radi o nepravilnom radu zutog tijela (fiziološka cista na jajniku koja nastaje nakon ovulacije i luči progesteronske hormone). U tim slučajevima menstruacija se regulira terapijom progesteronskim preparatima (gestageni) 10-12 dana u fazi zutog tijela, dakle u drugog fazi menstruacijskog ciklusa (15. dan nakon početka menstruacije)