Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Važne informacije o kontracepciji - obavezno pročitati


Autor Poruka

Noke

08.12.2016. 19:50

Znaci nije potrebna dodatna zastita narednih 7 dana ili ??

phoebe88

09.12.2016. 11:55

Poštovani,
pijem tablete za kontracepciju u kontinuitetu već duže od 9 godina, nisam pravila pauze, pila sam tablete raznih proizvodjača po preporuci ginekologa dok nisam naišla na one koje mi potpuno odgovaraju a to su Yaz tablete koje pijem preko 4 godine. Interesuje me, pošto nisam nailazila na osobe koje piju tablete u tako dugom vremenskom periodu bez pauze, da li može biti posledica po moje zdravlje i da li treba da napravim pauzu. imam 29 godina, tablete pijem od 19te godine. Ljubazno se zahvaljujem na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.12.2016. 00:00

Noke nije.

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.12.2016. 00:00

phoebe nema negativnih posljedica ako seredovito kontrolirate, papu kao i krvnu sliku te pregled dojke i ostalo što se gleda tijekom uzimanja pilula

Diane35f

22.12.2016. 20:40

Poštovani , imam za vas dva pitanja. Po prvi put koristim kontracepcijske pilule (Diane35) kao vid zaštite od nezeljene trudnoće.Pila sam ih 21 dan uredno i na vrijeme, a sada mi je uslijedila pauza od sedam dana.Odlucila sam da nakon isteka pauze od 7 dana ne započinjem sa novim blisterom jer mislim da mi ovaj vid kontracepcije ne odgovara.Zanima me da li je uredu na taj način samo prestati,kako će se to odraziti na moj organizam i kada bih mogla očekivati prirodnu menstruaciju (ciklus ranije bio neredovan 40-50 dana). Također sam u ovih mjesec dana korištenja pilula smrsala 3;kg da li smijem koristiti kapsule B vitamina obzirom na Diane 35 pilule tj hormone koje one sadrze i koji su vjerovatno i sada prisutni u mom organizmu ??

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.12.2016. 21:05

Samo prestanite i ne koristite ih dalje. Menstruaciju ćete dobiti nakon 28 dana od zadnje. Možete koristiti b vitamine.

Ne znam sta

18.01.2017. 15:20

Postovani doktore popila sam pilulu diane u 12 sati, ali imala sam redovnu stolicu (nije bila u obliku proliva) 10min poslije. Da li to utjece na to da li se pilula ostala u org I da ce se resorbovati ili da je nema? Tacnije da li sam je izbacila sa stolicom ili je ostala u org?

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.01.2017. 17:00

Ne utječe. Niste ju izbacili defekacijom.

luc357

19.01.2017. 12:35

Postovani. Prvi puta pijem kontracepcijske pilule, i ginekologica mi je prepisala Softinelle, koje se piju BEZ PAUZE. Kutija sadrzava 28 tableta: 24 hormonalne i 4, kako ih je ona nazvala 'prazne' tablete.
ono sto me zanima jest pocinjem li sa uzimanjem tableta odmah prvi dan menstrualnog krvarenja, te pijem li tada hormonalne ili ove prazne tablete? Ako ne, zamolila bih Vas da mi objasnite i koja je svrha 'praznih' tableta te kada se one piju. Unaprijed hvala happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.01.2017. 15:35

S prvim danom krenite s aktivnim. Te nakon aktivnih popijte neaktivnih4 pa opet nova kutija: aktivne pa placebo bijele i tako dalje.

Candy24

20.01.2017. 18:25

Postovani, procitala sam sto ste pisali ovdje na forumu ali svejedno jos uvijek imam nedoumice, pa bih vas pitala, koristim lindynette, i pijem ih 21 dan i zatim slijedi pauza od 7 dana, kada sam sam ih krenula koristit med. sestra mi je rekla da drugu kutiju pocinjem piti 8. dan od kada sam popila zadnju tabletu. Menstruaciju sam dobila 2 dana nakon sto sam popila zadnju tabletu i novu kutiju sam pocela piti nakon pauze od 7 dana, tj 8. dan. Sad me zanima je li to bilo dobro, zato sto mi je menstruacija trajala samo 4 dana, dobila sam ju i zavrsila je u ovom periodu pauze od 7 dana, a u uputstvima pise da se nova kutija pocinje piti 2.-5.dan menstruacije. I sad vise ne znam kad bi trebala poceti piti novu rundu, cim dobijem menstruaciju (u toj pauzi od 7 dana) ili bez obzira cekam 7 dana i onda 8.dan pocinjem opet s uzimanjem. Unaprijed hvala!

Funky

20.01.2017. 19:10

Poštovani,
Prije mjesec dana pocela sam uzimati kontracepcijske pilule Softine. Prije pilula mjesecnice su mi bile izuzetno redovite, obiteljska anamneza uredna,ten besprijekoran,jajnici zdravi,osjecala sam se super. Pilule sam pocela uzimati iskljucivo zbog ogradivanja od nezeljene trudnoce. Do sada sam popila samo jedan blister i trenutno sam na 10. tableti druge kutije i odlucila sam stati. Ten mi je uzasan,imam nagle promjene raspolozenja,depresivna sam,nemam volje za ista,libido mi je pao,dobila sam jecmenac. Znam da bi se nakon pocetka konzumacije trebalo cekati minimalno 2-3 mjeseca pa cak i do 6. da sve dode eventualno na svoje i da se izregulira,no ipak sam ih odlucila prestat pit jer mislim da u glavi nikad necu biti na "ti" s njima i da se ne zelim igrat sa psihom ponajprije. Napisali ste bili da ih se moze odmah prestat pit bez da se popije blister do kraja,no zanima me hoce li to prolongirat ili utjecat nekako na oporavak i vracanje prirodne ravnoteze hormona? Znam da ce mi se ten vratit na staro i da ce mi se vjerojatno pogorsat jos vise neko vrijeme kad prestanem pit, ali zanima me okvirno koliki je period oporavka u mom slucaju s obzirom da ne pijem dugo tablete.
Unaprijed zahvaljujem i ugodna vecer.

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.01.2017. 21:40

Funky prekinite onda uzimanje.
Za mjesec dva bit će sve po starom.
Sugeriram da uzmete neke druge pilule.

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.01.2017. 22:05

Candy sestra vam je dobro rekla.

Kardum

22.01.2017. 01:45

Poštovani, koji su po Vašem mišljenju najkvalitetniji prezervativi, da li su Romed proizvodi zbog znatno niže cijeni i manjeg kvaliteta i sigurnosti? Pozdrav!

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.01.2017. 13:35

To zaista ne proučavam.

Baarrbbaarra

22.01.2017. 20:20

Postovani doktore,
Trebam vasu pomoc. Post ce bit poduzi pa se odmah u pocetku ispricavam. Imam 23 godine, prvu menst. sam dobila s 12 godina i od pocetka su mi ciklusi bili uredni. 22 dana, 5 dana srednjeg krvarenja nikakvi bolovi. Yaz sam prvi put pocela pit sa 17 godina radi zastite od trudnoce, ali sam ga pila relativno kratko. Malo manje od godinu dana i prestala. Nikakve probleme nisam imala ni za vrijeme uzimanja ni nakon. Po prestanku uzimanja, ciklusi su se vratili na staro (22 dana). U 21 godini mi se javlja malo izrazeniji problem s aknama (pubertet prosao bez ikakvih problema) ali i dalje vrlo blagi oblik. Samo po celu. Dermatolog mi daje kremu s kojom to uspjesno rjesavam. Yaz sam ponovo pocela pit u 21.godini, pila sam ga 2 godine i sve je bilo u redu. Po prestanku uzimanja (sto je bilo prosle godine u 1mj) moj se ciklus produzio na 27-31 dan. Kako koji mjesec. A lice prepuno akni. I dalje samo T zona, ali se vise ni jednim preparatom ne moze smiriti. Odlazim kod ginekologa radi sumnje na PCOS, ultrazvukom kaze da je lijevi jajnik izgledom policistican i posalje me vadit sve hormone. Vracam se s nalazima, koji su svi Uredni (to je bilo u 8mj 2016g.), kaze da jajnici nisu policisticni, ali da mogu nastavit pit kontracepciju jer ce mi se tako lice smirit. Sto ja ne zelim, jer kad jednog dana opet prestanem pit ocu opet bit sva u aknama? Odlazim ponovo kod dermatologa koji mi propisuje roaccutane (na dijagnozu blagog oblika akni). Ono sto mene sad zanima, dali je normalno sto se meni ciklus tako produzio? Hoce li se vise ikada vratiti na staro? Te posto sam unazad mj dana primijetila blago izrazeniju dlakavost kod zulufa (inace uopce nisam dlakava, doslovno ispod pazuha uopce nemam dlake, dok s druge strane iznad usana imam malo izrazenije dlacice koje depiliram od 16.godine), iako tu dlakavost niko ni ne primijecuje osim mene, dermatolog tvrdi da to nema veze s polic. Jajnicima, trebam li moZda jos jednom napraviti detaljnu hormonsku analizu ili sto mi je ciniti? Uzasno me to vec sve brine, jel moguce da su mi pilule toliki nered napravile u organizmu?

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.01.2017. 17:55

Trajanje vašeg ciklusa sada nema veze s uzimanjem pilula ranije.
Organizam žene se mijenja vremenom pa tako i hormonski status. Ciklus vam je normalna trajanja i ne vidim problem u tome.

emina201

03.03.2017. 15:15

Poštovani,
Željela bih piti redovnu kontracepciju međutim dijagnosticiran mi je dijabetes insipidus i povećan inzulin(inzulinska rezistencija).Pitala sam svoju doktoricu(endokrinologinja je) u vezi pilula i rekla mi je da ih ne bih smjela piti iako mi ciklusi nisu uredni.Međutim ne bih da se više oslanjam na hitnu kontracepciju pa me zanima da li su pilule loše za mene zbog zdravstvenog stanja i da li postoje neke koje mogu piti.Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

05.03.2017. 15:40

Poštovana,
poslušajte savjet Vaše endokrinologinje

Nazad
1 ... 3 4 5 6 7 8 ... 18
Naprijed