Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


vjerojatnosti


Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

01.01.2012. 23:20

Tako je, jer na taj način je najbliži kontak ( da se tako izrazim) s ušćem na grliću i spermići nastvljaju dalje plivati. Kad tako opširno govorimo o riziku preejakulata i odnosu bez zaštite isto treba imati na umu ako partner svrši na ulazu u rodnicu i slučajno nakon toga i malo penetrira u rodnocu postoji šansa da spermići uplivaju.

Sephora

03.01.2012. 11:15

Poštovana doktorice,

zanima me postoji li ikakva mogućnost trudnoće ako sam 27.dan ciklusa imala spolni odnos s kondomom (inače mi ciklusi traju od 28 do 30 dana) te sam sljedeći dan nakon spolnog odnosa dobila povišenu temperaturu (37.2). 27.dan bi mi trebao biti neplodan, ali nisam sigurna koliko se mogu osloniti na to s obzirom da mi trajanje ciklusa varira u nekoliko dana.

Zahvaljujem!

jaaa2

03.01.2012. 12:50

puno Vam se zahvaljujem na ulozenom vremenu za kratku edukaciju koja mi puno znači,nadam se da će i ostalima pomoći koji budu čitali
pa da nebude nepotrebnih pitanja big-smile

puno pozdrava

Natalija Beljo, dr. med.

04.01.2012. 10:45

Sephora Sigurni ste.

jaaa2

08.01.2012. 15:45

poštovana doktorice

pitao bih vas još jedno pitanje,nadam se da Vam ne oduzimam vrijeme
što se tiče kiselosti rodnice u plodnim danima rodnica se bliži neutralnoj pH vrjednosti i sluz je plodna,pomaže spermijma da doplivaju
dali onaj zaključak da zbog kiselosti rodnice se nemože zanjeti preko prsta u plodnim danima sobzirom na volumen sjemena.
Ispričavam se ako dosađujem sa detaljnim pitanjima ali volio bih znat..
bio bih Vam zahvalan na odgovoru

Natalija Beljo, dr. med.

08.01.2012. 19:20

Sad me počinje zanimati zašto ste se toliko zainteresirali oko teme da li se može zanjeti unošenjem sjemena preko prstiju. Napisali ste da se u plodnim danima PH neuralizira pa ne razumijem rečenicu i pitanje iza toga.

mladji

09.01.2012. 11:45

Postovana doktorice,
nakon pomnog prelistavanja ovog foruma nasao sam na slicne situacije, ali nisu bile u potpunosti jednake pa sam morao postaviti pitanje diretk Vama. Naime, cura i ja smo sinoc imali spolni odnos 2 puta bez kondoma. prvi put sam prije ejakulacija izvadio penis, no nakon sat vremena probudile su se strasti i opet sam prije ejakulacije izvadio penis. Mjesecnia joj je 22. ovog mjeseca pa je po mojoj racunici taman vrijeme ovulacije. Malo sam se prepao pa zanima me da li postoji ikakva sansa da ona zatrudni?

jaaa2

09.01.2012. 17:00

zapravo htio sam Vas samo pitati može li se preko prsta zanjeti u PLODNIM danima jer u prethodnim porukama nisam naznačio plodni dani,a svaki put na forumu sam naletio na slučajeve gdje su ljudi bili u takvoj situaciji vezano za spermu i prste ali bili su im neplodni dani pa me panika uhvatila jer i ja sam u takvoj situaciji ali mojoj curi su plodni.

A cura i ja ne želimo imati spolne odnose do braka i držimo do toga, samo se zadovoljavamo,a problem je u tome što se sad jako bojimo i to raditi mogao bih reći da se skoro bojimo prbližiti jedno drugom jer smo i na nepouzdanim i pouzdanim stranicama čitali da je moguće preko prsta, nakon što samo pročitali na spermiogramu minimalne vrijednost koje ejakulat treba imati da bi došlo do oplodnje više ništa nije imalo smisla i u ništa više nismo mogli povjerovati dok nismo na Vaš forum naletjeli gdje Vaše informacije izgledaju najpouzdnije pa sam Vas zato molio da mi malo sa fiziološke strane objanite zašto je nemoguće u plodnim preko prsta zanjeti jer kad većina tvrdi da je moguće pa čak i oni koji trebaju bit pouzdani s time da i objašnjavaju da zašto je moguće! teško da će se čovjek od tog razuvjeriti ali kao što sam rekao na svu sreću naletjeli smo na Vas jer vi dosta individualno odgovarate. pa bih Vas molio ako možete odg jer nas panika proždire vjerujem da je ovo pretjerivanje al jednostavno nemamo mira.

puno pozdrava

10.01.2012. 01:25

Pijem Diane 35 skoro 3 godine, pazim na vrijeme uzimanja.Dečko često ejakulira u mene. Da li postoji mogućnost trudnoće? Hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

10.01.2012. 22:25

mladji Neka popije Escapellu ili Ellaone.
jaa2 U plodnim danima ako je partner ejakulirao po ulazu u rodnicu i potom penetrirao u rodnicu postoji šansa za trudnoću. Kako se vi zadovoljavate prstima nećete unjeti spermije da ona zatrudni.
maris NE.

zuti55

20.08.2012. 10:50

Poštovani!
Ovako radi se o sljedećoj situaciji i molim za odgovor. Naime prije odnosa sam imao ejakuaciju i dio sperme mi je završio na rukama, kasnije mi je dijevojka stavila prezervativ ali postoji mogućnost da sam ja s rukama dirao po njemu. Da li postoji mogućnost i kolika je da djevojka ostane trudna ? Unaprijed hvala na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.08.2012. 14:45

Ne postoji.

Nev.rend

22.08.2012. 00:35

Poštovana, imala sam odnos s dečkom na drugi dan menstruacije ali kondom je puknuo te je on svršio u mene. Postoji li IKAKVA šansa da dođe do trudnoće? Unaprijed hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.08.2012. 09:15

Ne postoji.

30.09.2012. 15:40

Poštovani, prije odnosa sa djevojkom sam ejakulirao i malo ejakulata je završilo na mojim prstima, no to sam pobrisao s papirnatom maramicom. Odmah nakon toga sam s prstima došao u kontakt s rodnicom (tkz. petting), te smo nakon toga imali odnos. Postoji li mogućnost da taj mali dio sperme koji nije bio vidljiv na ruci, te sam ga unio prilikom pettinga u rodnicu, poslije prilikom normalnog seksualnog odnosa (penetracije penisa) dospije do cerviksa i da mi cura zatrudni ? Unaprijed hvala.

Nataša Šemnički, dr. med.

01.10.2012. 15:30

jrk ,

mala mogućnost postoji.

L.p

01.10.2012. 19:50

Poštovani, hvala na prijašnjem odgovoru, ali zabunom sam krivo opisao situaciju. Malo ejakulata je završilo na prstima moje djevojke i to je ona pobrisala maramicom (poslije toga ništa nije bilo vidljivo na njenim prstima). Moji prsti su nakon toga došli u kontakt s njenim prstima, a nakon toga i u kontakt s rodnicom(petting), te smo potom imali normalni seksualni odnos (penetracija penisa). Da li u tom slučaju postoji mogućnost da mi cura zatrudni? Unaprijed hvala.

loogitechbgmi

01.01.2013. 13:50

ubacio sam polni organ do pola, djevojka nije probijena, svrsio sam na njen stomak pa da pitam jel moguce da zatrudni kada je sperma skliznula sa stomaka? i odmah smo obrisali sve

Nataša Šemnički, dr. med.

04.01.2013. 19:30

loogitechbgmi ,

ako je bilo predejakulata na vanjskom spolovilu može zatrudnjeti

l.p.

anaanuska

15.01.2013. 00:40

Molim vas za pomoc,u plodnim danima decko mi je svrsio na vaginu,zatim me prstom dirao unutra,da li je moguca trudnoca na taj nacin...unaprijed zahvaljujem !