Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


yasmin


Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

11.12.2010. 16:01

iva.kuki Ali Vi ćete imati mjesečnicu dok pijete OHC samo je ona kraća i manje obilna.

lalalalala Počinje se na prvi dan tako da ako nemate nikakvo krvarenje prekiniti i čekajte pravu mjesečnicu.

galanthus

14.12.2010. 22:46

Postovana!

Imam 25 godina i pred nepunih dva meseca imala sam operacije i odstranjen mi je endometriom na levog jajnika. Jajnik je ocuvan i sad kao prevencija kontinuirano pijem jasmin. Dok sam pila prva kutija jasmin imala sam blago krvarenje skoro svaki dan, bila sam kod ginekologa i bilo sve u redu rekao je da je to posledica hormonima. Odma nakon prvom pakovanje produzila sam drugom na 22 dan i krvarenje se namalilo postalo je sasvim slabo. Ali oko 14 dan od drugom pakovanje osetila sam slabe grceve u stomaku bas kao pri menstruacija ali sasvim slabe i onda je pocelo tamno crveno krvarenje bas kao slaba menstruacija i mokraca je postala krvava. Krvarenje nije bilo obemno ali obemnije od prije. Trajalo je oko 5 dana i sad pocinje da se smanjuje. Ne zelim da opet predvremeno ispanicarim i trcam kod lekara pa molim vas za savjet jel je ovo normalno breaktrough krvarenje jel sam citala da pri kontinuirano primanje jasmina moze se javiti pojako probivno krvarenje.
Unapred zahvajujem

lampica25

15.12.2010. 10:40

Poštovana, molim Vas da mi odgovorite kako trebam postupiti s obzirom da u prvoj sedmici uzimanja pilule Yasmin propustila sam tri tbl?

Natalija Beljo, dr. med.

15.12.2010. 22:35

galanthus Upravo kako ste napisali, važno je da je stalo.

lampica 25 Te tri bacita pijte dalje ali obavezno cijelo vrijeme koristite kondom kod odnosa za ovaj ciklus.

galanthus

16.12.2010. 19:56

Hvala Vam puno,
Ispricavam se na moj hrvatski trudim se koliko mozem happy Krvarenje nije stalo ali namalilo se mogu reci na 1/4, postalo je kao prije, vec pijem 3 pakovanje jasmin, ali molim Vas za savjet dali bi ipak trebala napraviti jedna kontrola, verujte ne bi panicila vako da se radi za normalna kontracepcija ali zato sto mi je postoperativan period ne zelim da nesto zakompliciram? Sledeca redovna kontroloa mi je nakon 2 mjeseca . tablete inace podnesujem dobro, pijem ih redovno,ne pusim.. krvna slika je u redu...osven to sto sam bila malo anemicna nakon operacije pa sad pijem Fe sumlete( oko 30 mg Fe/dan) ... dali one mogu imati utisak na intenzitet krvarenja?

Natalija Beljo, dr. med.

17.12.2010. 20:20

Ako se ono smanjuje nemorate ići do ginekologa , ali ako ne bi stajalo , a moralo, bi onda se svakako javite ginekologu da nije opet riječ o kakvoj cisti

siouxi5

19.12.2010. 22:11

Da li oralni liofilizat MAXALT RPD smijem piti uz kontracepciju Yasmin i naravno da li smanjuje djelovanje yasmina? Hvala!

19.12.2010. 22:15

Poštovani,

Pila sam yasmin godinu dana i lijeva strana dojke me pocela bolit nakon pol godine, tj osjetila sam neku kvržicu koja me bolila na dodir,i otisla sam na pregled (ultrazvuk) no doktor mi je reko da imam povećane hormone i da je moguće da mi je od tableta yasmin. Prestala sam ih sad piti na mjesec dana i kvržice više nema! Dali smijem nastavit piti yasmin tablete ako to nije nista opasno ili da promjenim druge, ako da, koje?

Unaprijed se zahvaljujem!

haira

20.12.2010. 18:20

Postovana doktorice, nedavno sam Vas pitala smanjuje li Maxalt RPD zastitu Yasmin tableta. Rekli ste da cesto izaziva mucnine i povracanje pa da koristim dodatnu zastitu. Trebala sam onda naglasiti da nemam takve probleme. Zanimalo me da li u "normalnim slucajevima" (dakle bez povracanja) nekakav sastojak Maxalta smanjuje zastitu? Hvala na prethodnom odgovoru!

Natalija Beljo, dr. med.

20.12.2010. 18:21

siouxi 5 kako zna uzrokivati povračenje bilo bi dobro da koristite dodatnu zaštitu.
monika1607 ako je takvo stanje sa dojkom možete još jednom probati, ali ako se ponovi ne bi savjetovala da pijete.

freya77

22.12.2010. 01:45

Ovako, ispricavam se ako se moje pitanje ne uklapa u temu, ali posto pijem te pilule, te imam problem vezan uz njih, eto. happy

Dakle, pijem Yasmin pilule vec par godina, i ovo pakiranje sam pocela u petak 10. prosinca. Pilule inace pijem izmedu 20 i 20:30, i danas sam shvatila da sam zadnju pilulu popila jos u subotu, dakle nedjelju i ponedjeljak sam propustila.

Ja sam sad popila pilulu od nedjelje, slucajno, kako nisam obracala pozornost, ali nisam sigurna sto dalje? Na jednoj stranici sam procitala da bih trebala danas i sutra popiti po dvije pilule, te nakon toga nastaviti normalno i (naravno) koristiti dodatnu zastitu, a na drugoj pise "Ako se propusti više od jedne pilule, zadnja propuštena pilula se treba popiti i nastavite piti ostatak paketa u normalno vrijeme. Radi sigurnosti, koristite kondome uz pilule.". Sada meni nije jasno, dali to znaci da bih ja sada trebala popiti tri pilule (znaci za nedjelju, ponedjeljak i danas), pa onda nastaviti dalje ili kako? Sto Vi preporucate?

Zadnji put sam odnos imala u cetvrtak, a nakon toga sam jos 2 dana pila pilule tako da mislim da sanse za trudnocu male, jeli tako?


Hvala Vam puno unaprijed. happy

Natalija Beljo, dr. med.

22.12.2010. 17:50

Odgovor pod "propuštene dvije pilule"

SuperSgirl

08.01.2011. 22:50

Imam 32 godine i rodila sam 2 dece, vec 3 godine pijem Yasmin, pre toga sam godinu dana pila Mercilon ali mi nije odgovarao. Do pre par meseci nisam osecala nikakve simptome koriscenjem Yasmina ali onda se pojavljuje jaka glavobolja kad god prestanem da ih pijem tj u periodu pauze od 7 dana i tek 8 dan kad pocnem da ih uzimam glavobolja prestaje , takodje se pojavljuje i povremeno krvarenje , malo naravno ali opet iritirajuce na sredini termina ispijanja tableta, Mogu li znati radi cega je sve to i da li je vreme da menjam tablete? Hvala unapred happy

ajmemeni

09.01.2011. 10:45

Poštovana doktorice,samo sam vam ovdje mogla napisati jer nisam nasla nigdje drugdje. Zanima me da li mogu ostati trudna ako nije ejakuliramo u meni tj nije ga cak ni stavi do kraja,samo glavic? Molim vas da sto prije odgovorite,uzasno sam zabrinuta!

Natalija Beljo, dr. med.

09.01.2011. 21:25

SuperSgirl Sad je to 4 godine (Mercilon i Yasmin) pa mislim da je vrijeme da napravite pauzu .

ajmemeni NE.

iva.kuki

09.01.2011. 22:45

U utorak pocinjem uzimati svoje trece pakiranje Yasmina...dva pakiranja sam pocinjala piti od utorka,te dobijala u petak...ali jos me uvijek muci ono da li sam ipak trudna,znam da je vise psihicke prirode ali mi ne da mira...drugi problem je povremeni blagi osjecaj da mi se muti slika...nije strasan ali se desi,desavao se i prije,tako da nisam sigurna da je povezan sa OHC...te zadnje sto me zanima je to,da se meni mjesecnica u ova dva mjeseca nije bitno skratila,samo osjecam manji bol...da li je to normalno i da li ce se u buducnosti mjesecnica skratiti?
Hvala...

Natalija Beljo, dr. med.

10.01.2011. 23:06

Ako su prethodne mjesečnice došle na vrijeme , to što su kraće je cilj OHC . Neće se više skračivati dani krvarenja , ali će biti oskudnija.

zbunjenaa

11.01.2011. 10:55

Postovana doktorice,
Pijem yasmin vec 8 mjeseci, i danas sam zaboravila popiti tabletu na vrijeme, a inace pijem u 20 sati, popila sam je u 2 ujutru, dakle 6 sati nakon. Nisam imala odnos, tako da me ne brine trudnoca. Danas mi je druga nedjelja kako pijem, pa me zanima dal trebam koristiti dodatnu zastitu, zato sto sam zakasnila 6 sati?
I da jos dodam, da necu imati odnos prije vikenda, za 4 dana.
Unaprijed hvala

Natalija Beljo, dr. med.

12.01.2011. 12:15

Ne trebate piti dodatnu jer nije prošlo više od 12 sati.

annabelle

15.01.2011. 13:25

Poštovana, da li mi možete reći ima li Yasmin ikakvih utjecaja na nalaz hormona nadbubrežne žlijezde? Trebala bi ići kod endokrinologa da isključim nadbubrežnu žlijezdu kao mogućeg uzročnika pcos(bio mi je povišen korztizol i prije uzimanja Yasmine) pa me zanima mogu li one ikako utjecat na nalaz,jer htjela bi dobit realan nalaz tih hormona,ako je nadbubrežna uzrok da znam nas čemu sam.
Unaprijed zahvaljujem