Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


yasmin


Autor Poruka

weare

03.11.2010. 13:21

Poštovana doktorice, pijem yasmin već godinu i 3 mj.i niti jednom nisam propustila pilulu. Jučer sam prvi put primijetila točkasto krvarenje,nešto kao smeđi iscjedak ..to mi je neobično jer sam na 8. tableti iz pakovanja . Da li imam razgloga za brigu ? već 3 tjedna sam na terapiji kortikosteroidima zbog alergije,ima li to veze s tim! puno vam hvala sto postoji ovakav forum! srdačan pozdrav!

Natalija Beljo, dr. med.

03.11.2010. 22:30

Kortikosteroidi su razlog tog krvarenja tako da vi pijte dalje koristite dodatnu zaštitu , ukoliko se krvarenje pojača javite se ginekologu.

enolina

29.04.2015. 11:25

Poštovana doktorice, pijem Yasmin već gotovo dvije godine. Od početka prošle godine nalaz PAPA testa mi je bio CIN II (uzročnik HPV), od terapije sam koristila Betadine vaginalete. Napravljena mi je biopsija krajem veljače a PAPA test nakon biopsije (početkom travnja) je potpuno uredan. Kada sam ovaj mjesec započela piti Yasmin, popila sam prvu tabletu iz pakiranja tabletu u 11 navečer, a inače ih pijem oko 8 pa sam od drugog dana nastavila piti oko 8 navečer. Tijekom ovog mjeseca imala sam jedan nezaštićeni odnos u drugom tjednu prilikom kojeg je partner svršio u mene. Razlog zbog kojeg Vam se javljam je smeđi iscjedak koji mi se pojavljuje otprilike nakon sedme popijene tablete iz kutije, ne svaki dan i ne obilno, tj. do danas kada sam na gaćicama prijmijetila veću količinu iscjetka. Očekivano krvarenje je u subotu/nedjelju. Što bi to moglo biti i imam li razloga za brigu? Trenutno sam u inozemstvu i nisam u prilici otići doktoru. Hvala Vam puno

enolina

29.04.2015. 11:25

Zaboravila sam napisati da ne osjećam nikakve bolove, svrbež niti pečenje.

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.04.2015. 00:10

Neće doći do trudnoće. Radi se o probojnom krvarenju od uzimanja pilula. Ne brinite i nastavite dalje po shemi.

enolina

04.10.2015. 12:20

Ovo se točkasto krvarenje pojavljuje i zadnja 3 mjeseca.. Počne oko 5.-6. dana uzimanja pilula, traje 2-3 dana i prestane. U srijedu idem na pregled i kontrolni PAPA, al me zanima i Vaše mišljenje jer ste mi puno puta do sad pomogli happy Da li mislite da bih trebala prestati koristit Yasmin, ako je to uzročnik ove pojave? Ili imate neki drugi prijedlog? Jel normalno to da se pojavljuje baš uzastopno par mjeseci? Hvala Vam

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.10.2015. 23:30

Možete zamoliti svog ginekologa da vam promjeni pilule.