Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Yasmin vs. Skyla (Mirena)


Autor Poruka

helenapre

13.10.2016. 23:05

Postovani,
Koristim Yasmin preko 15. god. uz redovite kontrole. Godiste sam 1977. Nemam prekomjernu kilazu, visoka 159cm, 45 kg. Novi nalaz krvi: sve super, jedina odstupanju su ova: rubrika koagulacija> P-PV (INR) 0.85, a treba biti (2.0-3.5)
i rubrika biokemija> S-ALP 52, a treba biti (54-119). Moji problemi: sindrom policisticnih jajnika, malo poviseni androgeni (pretragu stitnjace sam radila prije ca 10 god.), mozda vise i nije tako, imam slabu i tanku kosu. Novi ginekolog od rujna 2016., kaze da vise nisam dobar kandidat za Yasmin i opcenito oralne kontraceptive zbog niza razloga, kao sto su godine (39. god.), pusim, ali ne puno. Tata preminuo od srcanog udara, a imao i dijabetes. Mama nema nikakvih teskih bolest niti oboljenja. Inace sam osoba koja nema skoro nikakvih drugih teskih bolesti. Preporuka je da kupim spiralu Skyla (Mirena) za nerotkinje koja djeluje drugacije i ne moze npr. uzrokovati trombozu. Ovaj mjesec pijem tbl. kao na vlastitu odgovornost. Mislite li zbilja da vise ne bih smijela koristiti Yasmin ili bilo koji druge oralne kontraceptive?
Inace nisam imala nikakve nuspojave zbog tbl i s njima se osjecam odlicno.
Hvala za drugo misljenje

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.10.2016. 22:20

Slažem se s mišljenjem vašeg ginekologa. Niste više za pilule,; godine, obiteljska anamneza i pušenje. Faktori se potenciraju, stoga je spirala bolje opcija.