Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


yaz


Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

18.12.2009. 03:25

Karcinom dojke bi bio kontraindikacija samo u slučaju da ga vi imate, tada ih ne bi smjeli uzimati. Ovako smijete, jer pilule ne dižu rizik za nastanak karcinoma dojke. Ili, da budem jasnija: vi možda imate povišeni rizik za karcinom dojke zbog obiteljskog opterećenja, ali da li ćete ga dobiti ili ne ovisi isključivo o genima - pilule tu neće ni pomoći ni odmoći.
Yaz bi vam gotovo sigurno pomogao za smanjenje obilnosti menstruacija. Perioda privikavanja kod nekih žena i nema, tako da se to ne zna unaprijed, morate vidjeti.

strawberry_

18.12.2009. 18:10

Poštovani, mislim za mišljenje pitati i svog ginekologa, ali vi ste mi pristupačniji u ovom trenutku. happy naime, pila sam yasmin 1,5 god, u početku mi je odgovarao (ili mi se tako činilo) no onda su počeli problemi! Promjene raspoloženja, depresija, razdražljivost, konstantna bol u grudima do te mjere da bi plakala od bolova ako bi se slučajno naslonila na stol, opadanje kose, neznam da li ima i štitnjača veze s tim ali sam dobila i hipotireozu, popucali kapilari na nogama i bol u venama, migrene...itd, ukratko sve šta može i ne može bit-mene je snašlo! kad sam izvadila krv i jetreni enzimi (AST;ALT) su bili jako povišenim ali to se reguliralo! Ne pijem ga već 1,5 god. inače, imam 20 god i nikakvih zdravstvenih problema prije njega nisam imala! u dugoj vezi sam i to nam je bio jedini način zaštite i mislila sam probat sa yazom... Zanima me Vaše mišljenje u vezi mojih tegoba izazvanih yasminom i kako bi Yaz mogao djelovati na mene (neki su mi savjetovali da probam logest, ali mi se čini isti ko yasmin)! unaprijed puno hvala!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

18.12.2009. 21:10

Meni se ne čini isti kao Yasmin blunk. Teško je reći što je od vaših problema uzrokovao Yasmin a što hipotireoza, ali bih ja u svakom slučaju izbjegla Yaz koji je POTPUNO istog sastava kao i Yasmin, samo u manjoj dozi i drugačijem uzimanju. Dakle, ako vam treba samo kontraceptiv, ne i lijek za akne, moj izbor bio bi Logest.

smedjokosa

02.03.2010. 15:00

izvadila sam krv i sve je bilo ok.ginekolog mi je preporucio yaz.ovo mi je prvi put da koristim kontracepcijske tablete,i pocela sam piti od 1. dana! 5. dan kad mi je prosla menstruacija spavala sam sa momkom.tablete sam uzimala redovno ali tu noc sam povacala i imala dichoreju.jeli to uredu?procitala sam u upustvu da ako nakon popijene tablete povratim u roku 3-4 sata da je efekt isto kao da nisam ni popila tu tabletu.postoji li sansa da sam trudna?nadam se da cete brzo odgovorit.

tinchy09

04.03.2010. 11:10

imam jedno pitanje. naime,uzimam yaz 6 dana i danas mi se slucajno unistila kutijica s pilulama i izvadila sam pilule iz kutijice i stavila ih u neku bocicu. kasnije sam u uputama procitala da se ne smiju mijesati zbog razlicitog sastava. znaci, ako npr sutra uzmem pilulu koja je namijenjena za 22.dan a ne za 7. dan dali to znaci da me nece stiti od trudnoce ili da ce mi se poremetiti "mjesecnica" zbog nepravilnog redosljeda uzimanja pilula????

Dinna7777

04.03.2010. 18:00

Dan, pijem triquilar tableta, a prijeci cu na yazz. Pa me zanima dal radim pauzu normalno i 7.dan pocnem pit yazz?
Ili trebam pocet 1.dan mjesecnice?

becutan

04.03.2010. 22:35

postovani, nedavno sam pocela spolne odnose. zakazala sam termin kod ginekologa, radi razgovora o kontracepciji, citala sam mnogo o yaz tableti, i cujem da vecina ginekologa nju preporucuje. ipak jako me je strah trudnoce, i mozda je glupo pitanje. ali koliko je sigurna yaz pilula, i smijem li imat nesmetane spolne odnose? dalje sam na jednoj stranici naisla na nus pojave, koliko cesto se one javljaju? do sada nisam nikad imala problema sa menstruacijama, na ginekoloskom pregledu poslje prvog spolnog odnosa bilo je sve uredno.hvala

Natalija Beljo, dr. med.

05.03.2010. 11:25

Odličan izbor kontracepcije. Ako Yaz pijete redovito po uputama možete imati nesmetano spolne odnose, sta se tiče nuspojava ne morate se brinuti jer su prolazne i kod nekih pacijentice se niti ne registriraju.

tami88

05.03.2010. 21:05

Poštovana, pijem yaz 5. mjesec, propisane su mi iz zdravstvenih razloga - nepravilne menstruacije i cista na janiku. nisam imala ozbiljnijih nuspojava osim u prvo vrijeme napetosti dojki, i kasnije gusceg iscjetka tokom mjeseca.
moje pitanje je u vezi spolnih odnosa. prije sam redovno koristila kondome i nikad nije bilo suhoce ni boli pri odnosu odnosu. otkad sam presla na pilule, iako se zbilja navlazim (sada posebno pazimo na to), prodiranje je najcesce manje ili vise bolno, ali vec nakon par sekundi je ponovno sve u redu i bezbolnoi. ipak, nakon odnosa ponekad osjecam zatezanje i uglavnom ga mogu ponoviti za 2 dana, a ne vec sljedeci. takoder, primjetila sam da mi se koza na kraju rodnice, na strani prema anusu lagano rastegnula prema van, kao da je ima ''vise''.
zanima me jesu li to nuspojave pilula i ima li jos mogucnosti boljeg privikavanja i izostanka nelagode, ili su te promjene uzrokovane necim drugim? nemam neobican iscjedak ni druge simptome npr. upale rodnice, zadnji ginekoloski testovi prije otp. 3 mjeseca su bili uredni uz neznacajno prisustvo neke bakterije koju nije bilo ni potrebe lijeciti.
zahvaljujem vam na Vasem vremenu i odgovoru

Natalija Beljo, dr. med.

06.03.2010. 17:35

Smanjnje libida je jedna od nuspojava OHC tako da probajte koristiti neke lubrikante , rastegnutost nije posljedica OHC.Dajte još vremena i sebi i OHC

Smiley

07.03.2010. 23:45

Poštovana,
namjeravam početi sa yazzom, ali imam neke nedoumice. Naime, vrlo sam kratkovidna i nosim leće, pa me zanima da li pilule mogu imati bilo kakav utjecaj na moj vid. Čula sam da treba češće odlazit na kontrole ali nigdje nisam našla nešto više o tome. Mislim da to ne bi trebalo imat veze, i ginekologica je potvrdila, ali eto, željela bih čuti i Vaše mišljenje happy. Lijep pozdrav.

Natalija Beljo, dr. med.

08.03.2010. 17:55

Vaša ginekologica Vam je dobro rekla i preporučila tako da bez straha počnite piti Yaz .

10.03.2010. 15:15

Dobar dan! Zbog policisticnih jajnika pila sam diana 35 6 mje. Nakon toga mjesecnica mi je kasnila dva tjedna. Naparavila sam nalaze i dr. mi je rekla da nastavim piti Yaz prvi dan mjesecnice. Sljedeca mjesecnica (druga nakon diane) mi je takoder kasnila dva tjedna, u meduvremenu koristili smo kondome. Pijem yaz vec skoro dva tjedna , ali osjecam ponekad mucninu pri jelu i malo sam nervozna. Zanima me da li je to normalno ili postoji mogucnost trudnoce, iako napominjem, smo koristili durex extra safe, nije ejakulirao u mene i svaki put je provjerio da nije slucajno puknuo. U naprijed zahvaljujem!

AuroraRemedios

15.03.2010. 23:40

Lijep pozdrav!
Imam jedno malo pitanje. Jucer sam zavrsila s prvom kutijom Yaza, danas pijem prvu placebo tabletu. Malo sam zabrinuta jer jos nisam dobila menstruaciju. Ima li razloga za brigu ili da jos pricekam nekoliko dana?
Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

17.03.2010. 02:20

Mjesečnica neće doći pošto Vi popijete zadnju roza tableticu obično dođe na 3/4 placebo tabletici pa se ne morate brinuti.

friskica

30.04.2010. 15:00

Poštovana,
pijem yasmin 3 godine i sve je super, osim što mi se libido strašno smanjio i to traje već mjesecima. Razmišljam da promijenim pilule, je li Yaz rješenje ili koje pilule Vi preporučujete?

Natalija Beljo, dr. med.

03.05.2010. 19:25

Ne bi peporučila pilule već novi oblik kontracepcije u obliku prstena a zove se Nuvaring.

malacrna

07.05.2010. 18:31

Poštovani,imam jedno pitanje u vezi korištenja pilula yaz. Naime vidila sam kod još par postova gdje je curama smanjen libido. Počela sam piti yaz prije mjesec dana, danas ću popiti zadnju rozu tableticu,i spolni odnos je bio sasvim u redu do zadanjih 5 dana kad jednostavno izgubim želju i ne da mi se. To se dešava čak za vrijeme spolnog odnosa, i odjedanput nema više ni vlažnosti. Zabrinuta sam je li to do tablete,i koliko bi otprilike te nuspojave trebale trajati? Dok se tijelo ne privikne ili dok općenito buidem uzimala pilule? Jer onda nekako nema smisla piti tablete, ako je libido umanjen. Hvala

10.05.2010. 11:30

Postovana, pije yaz treci mjesec rodovito. U trecem tjednu uzimanja pilula imala sam odnos ovu proslu subotu, a u nedjelju (jucer) sam zaboravila popiti pilulu, pa sma je popila jutros sa nekih 21-22 sata zakasnjenja. Da li ima straha od trudnoce i da li mi savjetujete da odmah nastavim piti sljedecu kutiju bez prestanka, odnosno bez one cetiri pilule iz ove kutije? Unaprijed zahvaljujem!!!

10.05.2010. 11:30

Samo jos da napomenem da su mi ostale jos cetiri ruzicaste tablete iz ovog pakiranja. MOLIM VAS da mi odgovorite! HVALA!