Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Yaz krvarenje


Autor Poruka

Jahoja

19.08.2014. 13:30

Postovani,
Pijem Yaz vec godinu i pol dana. Nakon oskudne mjesecnice na 17.tableti sam dobila krvarenje koje izgleda kao iscjedak slabo ali tu je.
Ovo krvarenje mi se javilo vec 3. Puta ( u sijecnju, svibnju i sad u kolovozu) i ginekolog mi je rekao ako se ponovi da cu preci na Yasmin.
Do sada sam promijenila 4 vrste tableta( novynette, cillest, qlairu i yaz) sada me strah prelaziti na nove. Yaz sam dobro podnosila osim tih medu krvarenja koja me svaki puta uplase.
Mislite li da trebam preci na druge tablete?
Je li ovo krvarenje normalno da se pojavljuje cesto?
I je li zastita tableta osigurana usprkos ovome?
Hvala vam,
Pozdrav!

Jahoja

19.08.2014. 16:15

Zaboravila sam reci da u mjesecima kada sam imala krvarenje izmedu mjesecnica prozivljavala sam veci stresom zbog ispita na fakultetu i jos par faktora. Sada pripremam tezi ispit i takoder sam nervozna. Moze li stres biti okidac za takvo krvarenje?

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.08.2014. 21:50

Nema veze sa stresom. Rezultat je probojnog krvarenja zbog uzimanja pilula.
Osobno vam ne bih mjenjao pilule zbog tog spoting krvarenja.

mslm

28.04.2016. 22:20

Poštovani doktore,2 mjeseca nakon poroda na prvi dan mjesečnice počela sam piti Yaz. Sada ih pijem drugi mjesec već i ono što mene muči je to spotting krvarenje koje imam cijelo vrijeme dok pijem drugi red pilula pa sve do bijelih placebo tabletica i onda dobijem menstruaciju. Taj spotting je sluzav i tamna je krv. Prije par godina sam pila Yasmin i to mi se nije događalo. Moram napomenut da me u tom razdoblju iponekad trbuh zna bolit kao kad trebam dobit m.Dali da sačekam još malo ili da pređem na neke druge kontraceptive? Zašto se događaju ta prijelomna krvarenja?

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.04.2016. 23:40

Vratite se na Yasmin u dogovoru s vašim liječnikom.

dora_s

30.04.2016. 10:45

Poštovani doktore,
Ovo mi je prvi mjesec da pijem yaz pilule , a prije sam pila neke druge pilule, i sada imam jos 2 placebo tablete do kraja blistera , i onda ispocetka, i ne osjecam dolazak menstruacije ni nikakve simptome da bi mogla doci a za dva dana već moram započeti s novim blisterom, doduse na 22,23,24 tableti sam imala onako smeckasti iscjedak , sa malo krvi pomijesano no to je prestalo nakon ta 3. Dana , i zadnja 2-3 tjedna bi imala s deckom nezaštićene odnose , ali nisam propustila niti jednu tabletu , nego sam mozda sa par njih odstupala par sati, npr pila bi inace oko 11-12 a popila sam oko 16,17 i 24. Pilulu u blisteru sam popila umjesto u 12 oko 20-21 navecer , al nismo imali odnos ni nakon tog a prije tog dok sam bila na 21.ili 22. Piluli ... Sad što moze biti uzrok tome da ne dobijem
Mjesecnicu a trebala bi kroz ta 4 dana dok pijem placebo, i sto mi je cinit ako ne dode ako je trudnoca iskljucena ?
Hvala i oprostite na duzoj poruci al volim uvijek sve detaljno opisati..

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.04.2016. 22:10

Bez obzira na to dobijete li menstruaciju ili ne nastavite prema shemi. Uz navedene pilule ponekad menstruacija može izostati.

mslm

12.05.2016. 11:35

Poštovani doktore vec sam gore pisala o mom problemu sa Yazom. Tako sam i ovaj mjesec imala krvarenje dok sam pila drugi red pilula. Sinoć sam popila predzadnju bijelu tableticu ali menstruacije nema. Da nastavim piti novu kutiju iako se menstruacija ne pojavi? Ako se odlučim preći ponovo na Yasmin kako da to napravim? Kad da krenem piti Yasmin s obzirom da nemaju isti broj tableta,a da ne pravim pauzu?

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.05.2016. 19:10

Nakon zadnje roze počnite odmah s yasminom a bijele od yaza bacite.