Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


yazz


Autor Poruka

susnjar

15.12.2012. 00:10

Postovani,
zadnju menstruaciju sam imala 9.11.2012 i pocela sa kontracepcijom (yazz) pa uputstvu od prvog dana menstruacije.Popila sam13 tabletica a krvarenje se produzilo i nakon menstrualnog krvarenja koje traje 5 dana ,krvarila sam jos 7/8 dana nakon menstruacije i prestala uzimati piliue jer je krvarenje bilo po cijeli dan ne bas obilno ali mi je smetalo i imala sam glavobolju i nekako sam se smušeno osjećala.Jos nisam dobila menstruaciju kada je mogu očekivati.Da imala sam i odnose nakon svega ,zasticenea uradila sam i dva grav testa za svaki slučaj i oba su bila negativna/radjeni su 10-tak dana od zadnjeg odnosa).Kad mogu očekivati menstruaciju i ako opet pokušam sa kontracepcijom koliko je normalno da krvarim??

Nataša Šemnički, dr. med.

16.12.2012. 18:05

susnjar ,

najsigurnije je da se javite ginekologu
Obzirom na navedeno nebih vam više preporučila Jazz već se savjetujte za druge tablete.
Normalno je do 7 dana. Spoting je moguć u prvih nekoliko mjeseci

l.p.

nanarulz

30.04.2016. 11:35

E ovako, pocela sam piti YAZZ tablete 15.04.sa prvim danom menstruacije, inace mi traje menst. 5 dana ali se meni nastavilo, 10-ti dan sam prestala piti YAZZ jer mi je na licu izaslo dosta pristica i osjecala sam se napuhano, zivcano, a krvarenje nije spoting nego na poslu moram staviti tampon, a doma i u slobodno vrijeme dnevni ulozak, promjenim ih u danu i do 7-8, ali nije ni krvarenje kao u dane mjesecnice, nesto izmedu...danas 30.04 jos i dalje krvarim, znaci nakon 5 dana prestanka uzimanja YAZZ tableta...kod vece aktivnosti kao sto je voznja bicikla ili kucnih poslova krvarenje se malo pojaca...ako ista znaci spontani sam imala 05.03. nakon mjesec i pol dana trudnoce...YAZZ sam pocela piti najvise zbog neredovnih ciklusa koji su od 40, 60, 90 dana, nekad ne dobijem 6mj...pa me zanima dali da se javim svojoj doktorici?

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.04.2016. 22:15

Niste smjeli prekidati terapiju na pola ciklusa, zato sada neuredno krvarite i to krvarenje može potrajati. Javite se svome liječniku na pregled.