Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zoely OHC


Autor Poruka

sandra1102

17.10.2017. 14:40

Poštovani,
imam policistične jajnike, 39 godina, nisam pušač, iamam povišen kolesterol i zapravo mješovitu hiperlipidemiju, lice boluje od akni ali je sada uspješno sređeno Roaccutanom. Od svoje 18 godine pijem OHC. Od Diane 35 preko Trinovum, Triquilar, Yasmin, Logest, Lynidette i na kraju Belara. Prije godinu i pol sam ih prestala koristiti jer sam morala obaviti ortopedsku operaciju. Nakon toga moja ginekologinja mi nije više prepisala kontracepciju rekavši da je opasno i zbog godina i zbog kolesterola.
Menstruacije dobivam svaki 24, 25 dan i vrlo rijetko 28 dan. Ovulacije su užasno bolne i zapravo nakon završene menstuacije odmah nastupa ovulacija....udebljala sam se 5 kg i a pms e strašan! Bolne grudi, napuhanost.....
Sada mi je ginekologinja preporučila Zoely kontracepciju i rekla mi je da se one prepisuju ženama starijim od 35 i uz povišen kolesterol.
Koja je razlika između Belare i njih i kako sad njih mogu koristit, a prije godinu i pol nisam?
Hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

17.10.2017. 16:05

Poštovana, Zoely sadrži prirodni estrogen, identičan humanom endogenom estrogenu. Svi kontraceptivi povećavaju rizik od tromboembolije, no još nije poznato koliki je rizik uz Zoley u usporedbi s ostalim kontraceptivima.