Ne-Hodgkinov limfom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 47 | Broj poruka: 232

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Povećani limfni čvorovi u abdomenu


Autor Poruka

paluci

05.11.2008. 17:00

Poštovani,
Već godinu dana imam izrazite bolove u želucu, i tada mi je otkriven helicobacter pylori koji sam izliječila trojnom terapijom. Osim boli u želucu, jako često povraćam neovisno o vrsti hrane, imam mučnine, nalazim krv u povraćanju i osjećam se osobito loše (česte glavobolje) Otprilike prije 7 mjeseci počeli su mi i bolovi u trbuhu kao nekakvo probadanje i slijedom toga sam napravila ultrazvuk, cistoskopiju, ginekološke preglede i sve je u redu, dok nisam napravila msct abdomena koji je pokazao citiram: u predjelu mezenterija duž aorte povećane limfne čvorove vel. do 1,2 cm kao i masno tkivo viših denziteta. Što se krvnih pretraga tiče, željezo mi je nisko iako nikad prije nisam bila anemična te su mi bili blago povišeni leukociti, inače sve drugo je uredno napravila sam čak i tumorske markere koji su uredni. U zadnjih 15-ak dana počela sam osjećati bol u predjelu slezene koja se zna odraziti i na desnoj strani i to kod bilo kakve fizičke aktivnosti (pa i kad se zapričam..) te mi bude mučnina. iskreno ne znam više što mi je činiti, još ću pregledati crijeva (pasaža) no bol i smetnje ne prestaju a ne mogu im naći uzroka. Molim vaš savjet što dalje i molim pojašnjenje povećanja limfnih čvorova i njihovu povezanost s boli koju osjećam?

Prof. dr. sc. Igor Aurer, dr. med.

14.11.2008. 05:10

Poštovana gospođo,

Prema opisu su vaše tegobe posljedica promjena na probavnom sustavu. U skladu s tim, preporučam vam da konzultirate nekog gastroenterologa (internistu specijaliziranog za bolesti probavnog sustava). Limfni čvorovi koji se vide na MSCTu su granične veličine i najvjerojatnije su se javili kao reakcija na zbivanje u crijevima. Neovisno o tome, pojava krvi u povraćenom sadržaju je nešto zbog čega biste se bez odlaganja trebali javiti liječniku.