Ne-Hodgkinov limfom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 47 | Broj poruka: 232

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Uvecane zlijezde iza vilice , ispod uha


Autor Poruka

jasmin77

13.09.2010. 23:00

Postovani zamolio bih vas dami pokusate odgovoriti na jedno pitanje koje me stvarno puno zabrinjava.

Ja nisam siguran dali sljedeci simptomi imaju veze jedni sa drugima ali da bih vam olaksao namjeravam opisati moju situaciju sto opsirnije.

Prije skoro 2 godine dana osjetio sam blago naticanje vrata. To je bilo u prjedjelu od ispod uha pa na nize. Poslje otprilike 2 sedmice bio sam sav natekao , obrazi prvo na jednoj pa onda i na drugoj strani, iza vilice cak i ispod vilice. Tad sam primjetio jednu zlijezdu tvrdu i jako malu odmah ispod uha, iza vilice na desnoj strani. U isto vrjeme poceli su mi rasti umnjaci, 3 odjednom, 2 na donjoj vilici i jedan na donjoj. Poslje nekog vremena mi je spao otok i onda je i 4 umnjak poceo da raste.
Nakon toga ostala mi je nateklina ispod uha , direktno iza vilice. Prvo je bila samo na desnoj strani a sad se nalazi na obje strane.

Sad trenutno imam natekline iza vilice , direktno ispod uha na obje strane. Vide se malo bolje ako zakrenem glavu , inace nisu uocljive.
Strasno mi je tesko da ocjenim velicinu , ali imam osjecaj da mjenjaju i oblik i velicinu. Nekad ih mogu ocjenuti kao mala loptica a nekad vise kao nateknuce. Pokusajem da odrzajem higijenu zuba i mada osjetim da mije desan oko umnjaka natekla.

Naisam siguran dali to ima veze sa mojim zubima ili je nedi drugi razlog ali bih vas molio da mi pokusate odgovoriti na moje pitanje posto sam strasno zabrinut. Jako sam nervozan i ponekad me i stomak boli tako da neznam dali je uzrok svemu ovome moja zabrinutost i stres ili je nesto povezano sa stomakom.

Sa postovanjem
Jasmin

Prof. dr. sc. Igor Aurer, dr. med.

21.09.2010. 13:35

Dragi Jasmine,

Smetnje koje opisujete zaista mogu biti posljedica rasta umnjaka ili upale u području zuba. Ako ste zabrinuti za svoje zdravlje, javite se svom liječniku obiteljske medicine. On ili ona će, kad vas pregleda, moći procijentii ima li potrebe za kakvom dodatnom obradom.

Puno pozdrava

Prof. dr Igor Aurer

jasmin77

23.09.2010. 14:00

Postovani

Prvo bih vam se zelio zahvaliti na vasem odgovoru i najljepse pohvale za ovu internet stranicu.

Imam samo jedno pitanje posto sam strasno zabrinut, cak toliko da se ne ustrucavam otici ljekaru posto strahujem da su ovi moji simptomi uzrok neke vrste tumora ili raka, pa biha vas zamolio ako mozete da mi kazete dali ovi simptomi navode vas na takvu sumnju.

Unaprjed zahvaljujem

Sa postovanjem

Prof. dr. sc. Igor Aurer, dr. med.

28.09.2010. 21:15

Dragi Jasmine,

Mislim da vaše smetnje nisu znak raka.