Neplodnost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 69 | Broj poruka: 276

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Da li ću moći zatrudniti?


Autor Poruka

ljubicicaaa

05.02.2013. 10:30

Poštovani, prije otprilike 3 mjeseca prestala sam da se čuvam prilikom spolnih odnosa, jer muž i ja želimo bebu. Prije par dana sam bila kod ginekologa jer mi je kasnila menstruacija, a test za utvrđivanje trudnoće koji sam kupila je bio negativan. Ginekolog mi je rekao da imam "malo" policistične jajnike, te da mi menstruacija zato kasni i da ću "malo teže" zatrudniti. Menstruacija mi je i ranije kasnila. Visoka sa 1,75 Cm i imam 68-9 kg, čini mi se da nisam debela. Molim Vas, recite mi šta da radim, jer sam se baš uplašila?
Da li policistični jajnici znače da sam neplodna? Čitala sam da na znače, ali sad se tako osjećam.
Kako mogu da "uhvatim" ovulaciju ako imam takve jajnike?
Možda se nećete složiti što to radim, ali počela sam da pijem čaj Macina trava i Vrkuta jer sam čula da pomažu kod regulacije menstruacije. Ne znam šta drugo da radim, jer sam se vrlo uplašila, pa sam i prilikom seksualnih odnosa nervozna, stalno se pitam da li ćemo uspjeti napraviti bebu. Nikad nisam imala zdravstvenih problema bilo koje vrste, papa test je takođe u redu. ne znam šta dalje da radim, nadam se da imate neki savjet za mene. Unaprijed hvala!

Prof. dr. sc. Velimir Šimunić, dr. med.

19.03.2013. 21:00

Poštovana!

Ukoliko niste postigli u četiri mjeseca trudnoću, ne morate se brinuti. Ovisno o vašoj dobi detaljnija obrada se započinje nakon jedne godine neplodnosti.Policistični jajnici dokazuju se hormonskim pretragama, UZV nalazom, a ciklus u trajanju do 35 dana je normalan. Ukoliko ne zanesete do kraja ove godine potrebno je istraživanje Vašeg ciklusa prohodnosti jajovoda, ali i spermiograma.

Srdačan pozdrav

Juliska1567

08.08.2018. 23:40

Pozdrav, imala sam spolni odnos bez kontracepcije, prosla su mi dva dana od ovulacije nakon sto je ejakulirao nastavili smo opet(obrisao je penis) dali postoji mogucnost da sam trudna?