Neplodnost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 69 | Broj poruka: 276

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


LH test


Autor Poruka

boba_ns

09.09.2009. 16:15

Buduci da 6 mjeseci pokusavam ostati trudna, tri ciklusa koristim lh trakice za najavu ovulacije. Medjutim, ovog mjeseca, test je pozitivan vec pet dana (od 12 do 16 dana ciklusa), testna crta je ista ili cak tamnija od kontrolne. To mi se do sada nije desavalo, obicno je pozitivan dan ili dva. Prema ultrazvuku, ovulacije su mi redovne i sredinom ciklusa. Sta moze biti uzrok ovako dugo pozitivnom testu? Pri tome, nisam trudna, a nemam ni ciste ili nesto slicno.
Unapred zahvalna na odgovoru!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

09.09.2009. 19:35

Vjerojatno je problem u trakicama, tehničke prirode. Te trakice jesu velika pomoć ali nisu apsolutno pouzdane, tako da nemojte previše razmišljati o tome. Ako su vam ciklusi uredni, 14 dana prije očekivane menstruacije obično je ovulacija, i tu trebate imati odnose.

miiia

09.11.2009. 21:40

Poštovana doktorice,
molim Vas da mi odgovorite na pitanje- da li su LH testovi pouzdani kod žena sa sindromom PCOS i da li postoji neki način određivanja ovulacije kod disbalansa LH i FSH?

Hvala!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

09.11.2009. 22:20

Nisu pouzdani. LH trakice rade na principu povišenja LH koji se u žena sa urednim ovulacijama dešava 36 sati prije ovulacije. Kod žena sa inverzijom LH/FSH LH je obično jako povišen, što čini LH trakice lažno pozitivnim. Jedini pouzdan način utvrđivanja ovulacije u takvih žena je ultrazvučna folikulometrija, koja ima smisla ako su menstruacije koliko toliko redovne. Kod neredovitih menstruacija to će biti puno ultrazvučnih pregleda a ovulacija se možda neće ni uhvatiti, čak i ukoliko se dešava.

Dakana

11.07.2018. 23:55

Zdravo ,trebala bi mi pomoc oko tumačenja sledecih rezultata(da napomenem, radjeno 2.dana ciklusa)
LH 5
FSH 6,6
Prolaktin 431
Estradiol 14,7
Unapred zahvalna

Martina Bračun, dr. med.

13.07.2018. 18:30

Poštovana,
ovo je forum o neplodnosti. Nezahvalno je komentirati nalaze bez uvida u povijest bolesti, odnosno informacije zašto ste radili te nalaze.
Molim Vas da dopunite pitanje tim informacijama.