Neplodnost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 69 | Broj poruka: 276

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


svi nalazi uredni!!


Autor Poruka

sinner1

11.11.2013. 02:45

Postovani molila bih vas da mi razjasnite sledece..Naime, vec 10 mjeseci pokusavam bezuspjesno ostati u drugom stanju.Prije cetiri godine imala sam namjerni prekid trudnoce u sestoj nedelji, trudnoca je bila blizanacka i poslije toga sve je proslo urednim tokom..bez upala, komplikacija. Ciklusi su mi citav zivot uredni pa i nakon abortusa. Sada sam obavila sve pretrage ukljucujuci papu-uredan, chlamidiju-negativna, mikoplazme i ureaplazme-negativne,brisevi-sterilni, HSG-uredan i cak svaki put na 14 dan ciklusa prepoznajem znakove ovulacije a ciklus mi je uvijek na 28 dana..i nista.Spermiogram takodje uredan.Sta vise uraditi?? Hvala!

Prof. dr. sc. Velimir Šimunić, dr. med.

24.06.2014. 12:55

Poštovana,
U navedenim okolnostima posljedica namjernog pobačaja može biti tiha upala uz oštećenje jajovoda i nastanak priraslica. Zato treba učiniti dijagnostičku laparoskopiju i definitivno utvrditi da je anatomski sve u redu. Tako bi se isključila i moguća endometrioza.