Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Analna sluz i krv nakon kolostomije


Autor Poruka

IRV

30.11.2007. 15:10

Teta je operirala karcinom debelog crijeva, koji se prosirio na maternicu i jetru (nisu uklonjene). Nakon operacije, u vise navrata je primijetila sluz iz analnog otvora, a otprilike tri tjedna nakon operacije i tamnu, gotovo crnu, krv. Ne osjeca bol. Njezin kirurg je rekao da to nije neuobicajeno, no ona i dalje jako brine. Molim za savjet i misljenje. Unaprijed hvala.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

05.12.2007. 09:30

Hemeroidi su stanje iz kojeg nikada ne nastaje zloćudni tumor. Međutim i hemeroidi su vrlo nezgodna bolest koja zahtijeva ozbiljno liječenje jer su moguće komplikace kao što su upala i krvarenje. Otiđite na pregled kirurgu ili specijalistu za bolesti završnog crijeva koji se zove proktolog ili koloproktolog.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

05.12.2007. 09:30

Ispričavam se, zabunom sam i vama poslao odgovor na pitanje o hemeroidima koji se ne odnosi na vas. Evo odgovora na vaše pitanje.
Pojava sluzi, pa ikrvi na prirodni anus nakon operacije kojom je formiran novi anus na trbušnoj stijenci, je česta, gotovo redovita pojava. Količina sluzi je to obilnija što je veći do crijeva ostao ispod novog anusa, to jest što je više novi anus postavljen. Sluz se normalno stvara u debelom crijevu, ali bude pomiješana sa stolicom pa ju ne primjećujemo. Kako sada stolica izlazi na novi anus i nema je u donjem dijelu crijeva, na prirodni anus izlazi samo sluz koja se stvara u tom ostaku crijeva. Obićno to s vremenom bude sve manje i manje.