Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


gastroenterološki pregled


Autor Poruka

davo

23.05.2007. 20:45

Molim Vas da mi date savjet gdje se u Zagrebu moze obaviti kvalitetan gastroenterološki pregled vezan uz probleme sa želucem (ceste žgaravice) te probavom (cesti plinovi- nadutost, sluz u stolici itd.). Naime prije 8 godina dijagnosticiran mi je ulcerozni kolitis koji se manifestirao kroz krvave te ucestale stolice. U zadnjih 6 godina stanje mi je vise-manje stabilno (nema krvi u stolici), skinuo sam se sa svih lijekova, ali u zadnjih godinu dana imam problema sa čestim žgaravicama - prosao terapiju protiv Helicobacter pilori koja je ustanovljena gastroskopijom, stanje je bilo OK dok sam trošio ljekove, ali cim sam prestao s terapijom simptomi su se kroz 2-3 tjedna vratili. Uz Helicobacter pilori dijagnosticirano je da i svingter koji zatvara želudac ne funkcionira tj. ne zatvara se pa da je i to jedan od uzroka žgaravica. Kad sam pod stresom primjetio sam da su žgaravice još učestalije i gore, a i kolicina sluz u stolici se poveca. Cim nesto pojedem kao da mi prorade crijeva te moram brzo ici na WC - pogotovo ako jedem u jutarnjim satima. Kad nisam pod stresom tj. kad stresno razdoblje prođe simptomi se u velikoj mjeri kroz 3-5 dana povuku. Molim za savjet sta napraviti - znam da moram napraviti pregled, ali me zanima gdje je to moguce obaviti kvalitetno u privatnoj praksi i u sto je moguce kracem roku buduci da znam da se u bolnicama ceka i po par mjeseci na pregled.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

27.05.2007. 03:25

Na žalost ne mogu vam dati preporuku niti za jedu ordinaciju, budući bi to bilo reklamiranje, a to nije svrha ovog foruma. Preporučam vam da se obratite Hrvatskoj liječničkoj komori. Tamo postoji popis svih privatnih ordinacija s kojega možete izabrati jednu u koju ćete otići na pregled.