Home / Forum / Bolesti i stanja / Rak debelog crijeva / gastroenterološki pregled

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 252

Broj poruka: 779

anonymous

Katarina Antunac, dr. med.

KBC SM
Zagreb, Vinogradska 29

gastroenterološki pregled

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

davo

23.05.2007. 20:45

Molim Vas da mi date savjet gdje se u Zagrebu moze obaviti kvalitetan gastroenterološki pregled vezan uz probleme sa želucem (ceste žgaravice) te probavom (cesti plinovi- nadutost, sluz u stolici itd.). Naime prije 8 godina dijagnosticiran mi je ulcerozni kolitis koji se manifestirao kroz krvave te ucestale stolice. U zadnjih 6 godina stanje mi je vise-manje stabilno (nema krvi u stolici), skinuo sam se sa svih lijekova, ali u zadnjih godinu dana imam problema sa čestim žgaravicama - prosao terapiju protiv Helicobacter pilori koja je ustanovljena gastroskopijom, stanje je bilo OK dok sam trošio ljekove, ali cim sam prestao s terapijom simptomi su se kroz 2-3 tjedna vratili. Uz Helicobacter pilori dijagnosticirano je da i svingter koji zatvara želudac ne funkcionira tj. ne zatvara se pa da je i to jedan od uzroka žgaravica. Kad sam pod stresom primjetio sam da su žgaravice još učestalije i gore, a i kolicina sluz u stolici se poveca. Cim nesto pojedem kao da mi prorade crijeva te moram brzo ici na WC - pogotovo ako jedem u jutarnjim satima. Kad nisam pod stresom tj. kad stresno razdoblje prođe simptomi se u velikoj mjeri kroz 3-5 dana povuku. Molim za savjet sta napraviti - znam da moram napraviti pregled, ali me zanima gdje je to moguce obaviti kvalitetno u privatnoj praksi i u sto je moguce kracem roku buduci da znam da se u bolnicama ceka i po par mjeseci na pregled.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

27.05.2007. 03:25

Na žalost ne mogu vam dati preporuku niti za jedu ordinaciju, budući bi to bilo reklamiranje, a to nije svrha ovog foruma. Preporučam vam da se obratite Hrvatskoj liječničkoj komori. Tamo postoji popis svih privatnih ordinacija s kojega možete izabrati jednu u koju ćete otići na pregled.