Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje


Autor Poruka

skullclamp

20.02.2009. 13:05

poštovani, zamolio bih vas samo za savjet.
imam 21 godinu i nisam imao nikada većih zdravstvenih problema no u zadnje vrijeme bi mi se, kad god bih slucajno uvukao trbuh, u desnoj strani nekakva masa povukla prema rebrima, a to i osjetim. nemam nikakvih bolova i znam da ovaj dio foruma nije najprikladini, međutim pretpostavljam da se radi o debelom crijevu pa bih vas zamolio da mi date savjet, je li nuzno ici do liječnika? studiram daleko od svog mjesta pa mi i nije najzgodnije a nekih većih problema u vezi toga nisam imao ali me ovoga malo strah....

hvala...

skullclamp

20.02.2009. 23:30

dodao bih jos samo da sam inace mrsav pa da mi svi tvrde da je zato, ali mi je desna strana trbuha nekako malo veca..........

svjestan sam kako je ovaj forum za rak debelog crijeva ali nemam gdje saznati barem nesto a vazno mi je jer mi nije lako otici do lijecnika zbog studija...

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

23.02.2009. 19:25

Na žalost, ne mogu vam dati drugi savjet nego da otiđete liječniku na pregled. On će nakon pregled odrediti dodatne pretrage i sa sigurnošću utvrditi o čemu se radi. Zabranjeno je postavljati dijagnoze samo na temelju opisa stanja i simptoma od strane bolesnika, a bez pregleda.

skullclamp

29.04.2009. 09:40

poštovani,
obavio sam liječnički pregled te nisam gotovo nista saznao. naime, poslan sam na vađenje krvi te mi je nalaz uredan, osim malog odstupanja u referentnim vrijednostima limfocita(48 su dok iznos treba biti izmedu 20-48)
liječnik je pipao područje trbuha, u ležećem položaju te je rekao dan ije nemoguće da mi se desna strana crijeva može pipati?!!!

pitao sam hoće me slati kod gastroenterologa te mi je odgovoreno kako za time nema potrebe.

znam da ne dajete prognozne na temelju opisa ali ako mozete reci jel li ovakva situacija moguća?

brinem se zbog toga no jedina mi je utjeha da se nista ne mijenja,,,

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

03.05.2009. 22:40

Moj vam je savjet da otiđete ponovno liječniku na pregled ili da otiđete do drugog liječnika. Bez pregleda nije moguće ništa reći glede dijagnoze ili stanja. Žao mi je što vam ne mogu biti od veće pomoći, ali nagađanje o dijagnozi bilo bi protiv pravila struke.