Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problemi sa probavom


Autor Poruka

dado_1986

23.04.2009. 19:10

Pozdrav, imam 22 godine, student sam, imam jedno pitanje u vezi simptoma koji me muce zadnjih nekoliko mjeseci... prica pocinje sredinom 10. mjeseca, nakon sto sam imao furunkul na straznjici pio sam antibiotike Klavax (7 dana, svakih 12 sati) te sam u to vrijeme bio na putovanju u Svicarskoj, prilikom tog putovanja i trosenja doticnog antibiotika poceli su problemi sa probavom, po 7 puta na dan sam morao obavljati nuzdu, stolica nije bila nesto cudna osim sto je bila vise mekana i svjetlije boje, nakon povratka pocela se javljati i sluz u stolici pa sam posjetio lijecnika opce prakse, napravio sam pretrage na viruse, bakterije i sve je negativno, KKS - sve u redu, posto su se simptomi i dalje javljali, dokrotica opce prakse me uputila internisti te me uputila da napravim gastroskopiju, kolonoskopiju, UZV abdomena, hemocult, KKS, CRP, na UZV sam isao 2 put i nalazi su u redu, KKS opet u redu, CRP normalan, hemocult - negativan, a posto kolonoskopiju i gastroskopiju nisam jos uspio obaviti (potrkaj 5. mjeseca sam naruceni) imam stalno u glavi ono najgore, odnosno da ne bi bio rak debelog crijeva, simptomi su se smirili, al jos uvijek nekad imam sluz u stolici, ili kao neko "stipanje" na razlicitim mjestima, oko pupka pa nize, lijevo, desno, gore - jednostavno ne mogu locirati to "stipanje", isto tako osjecam nadutost, a stolice mi znaju varirati, proljeva vise nemam, ali se javlja nekad mekana stolica, a nekad po 2 dana ne mogu obaviti nuzdu te stolica zna biti nepravilnog oblika, odnosno tanja ili splostena, dok je nekad sasvim u redu, na tezini nisam izgubio, odnosno imam 2kg vise nego na pocetku, apetit mi nije smanjen i ne osjecam umor...

Ispricavam se na duzem tekstu, ali posto jos nisam obavio 2 glavne pretrage, stalno se mucim s onim najgorem, jer mi je baka umrla od raka debelog crijeva prije par mjeseci, pa me zanima sto bi to moglo biti? Znam da ima tu jos mnogo bolesti od kronove, iritabilnog kolona itd... ali muci me to sto nekad zna stolica biti tanka ili splostena, dal postoji i neka druga bolest koja ima slicne simptome ili iskljucivo rak debelog crijeva ima takve simptome tanke stolice?

Zahvaljujem se na odgovoru,
srdacan pozdrav!

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

02.05.2009. 18:00

Jedini način da sa sigurnošću doznate od koje bolesti bolujete je da napravite sve pretrage. Prema tome strpite se do trenutka kada ste naručeni na kolonoskopiju. Mogu vam samo reći da je vjerojatnost da se u vašim godinama radi o raku vrlo mala.