Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Rak debelog crijeva i metastaze kostiju


Autor Poruka

Pelisterka

13.04.2010. 22:20

Kod mog tate 1937g. konstantovan je rak djebelog crjeva. . Po godinu dama zbog metastaze kostiju polomila mu s desna butna kost. Postavljene mu je šipka. 3 njeseca nakon opercije počeo otkavanje noge, na mjestu gdje je postavljena šipka. Sada ima veliku dimenziju da se bojim da će jednog dana puknuti. Inače nema problema sa probavom. Parametri krvi su u normali, ali ima strašne bolove u nogu. Pije samo za bolove Trodon i od neodavno Festanzl najlepnive.
Milim za pomoć

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

16.05.2010. 19:50

Kod vašeg je oca potrebno provesti kemoterapiju u kombinaciji s bevacizumab-om("Avastin"blunk i zračenje bedrene koszi na mjestu prijeloma. Oteklina koju spominjete je zapravo tumorska masa/metastaza.

000tea000

26.05.2018. 11:45

Kod oca je prije 2 godine dijagnosticiran rak debelog crijeva. Nako godinu dana lijecenja kemoterapijom mislim d ase zvala irotekan i avastinom te operacije u poliklinici u svetoj nedelji povukla se vecina. Medutim nakon par mjeseci opet se sve pocelo vracati ali ne u tolikom omjeru. Promjenjena je kemoterapija na tablete kemoterapije za kuci-bez icega u bolnici. Na zadnjem snimanju otkrivena je metastaza trticne kosti. To ga vec duze vremena i jako boli i smeta. Zatvor vecinu tjedna i sada se polako pojavljuju problemi sa kontroliranjem mokrenja. Otac je 1965 godiste. Moze li se tu sto uciniti? Da li bi pomoglo zracenje ili neka posebna kemoterapija?

Katarina Antunac, dr. med.

28.05.2018. 10:55

Poštovani,
zračenje bi vjerojatno pomoglo u smislu smanjenja bolova te usporavanja metastaze. Vaš onkolog će to sve imati u vidu i ako bude smatrao potrebnim, promijeniti kemoterapiju.