Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


benigna (dobroćudna) displazija dojki


Autor Poruka

sivko1212

23.12.2014. 09:35

Poštovani
19.12.2014 sam imala mamografiju dojki i nalaz je slijedeći:dojke su većim dijelom involutivne sa prevalencijom masnog tkiva, ostatni žlijezdeni parenhim osobito u GLK.
U GK lijeve dojke na kosoj slici neposredno ispod kože,sa uvlačenjem kože vidljiva nepravilnog oblika gušća promjena koja čini asimetriju u odnosu na kontralateralnu stranu, na KK snimci se ne prikazuje, može se raditi o suspektnoj tvorbi, ev. superpoziciji sjena. (BIRADS 4)
patologijskih prašinastih ovapljenja ne nalazim.
Bila sam na pregledu kod kirurga koji ništa ne pronalazi pregledom i upućena sam na UZV koji moram čekati 3 tjedna što mi se čini predugo. Pa Vas molim za mišljenje o čemu se radi i koliko je ozbiljno!!!!
Unaprijed hvala!
Sa štovanjem

Katarina Antunac, dr. med.

29.12.2014. 17:55

Poštovana,
kao što Vam je kirurg rekao, potrebno je napraviti UZV da se ustanovi o čemu se radi i koliko je ozbiljno. 3 tjedna nije predugo za čekanje ali ako ste jako uznemireni, pokušajte pretragu organizirati ranije.