Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


benigna (dobroćudna) displazija dojki


Autor Poruka

sivko1212

26.01.2015. 20:45

Poštovana
evo bila sam na UZV dojki i nalaz je slijedeći: Dojke simetrične, početno involutivno promijenjene sa difuzno pojačanom fibroznom stromom obostrano umjerenom FCM.
U GVK lijeve dojke na oko 2 sata na dubini od oko 11 mm od površine kože vidljiva je manja hipoehogena slabije ograničena zona na arealu promjera 5-6 mm koja bi mogla odgovarati zgusnuću vezivnog tkiva i izraženijim ožiljnim promjenama, ali se ne može isključiti niti ev druga etiologija te se preporuča kontrolni UZV pregled za 2-3 mj i MR pregled dojki.
U obje aksile, izraženije lijevo vidljivi su ovalni hipoehogeni limfonodusi sa hiperehogenim hilusom reaktivne etiologije. (BI-RADS0).

Molim Vas ako mi možete objasniti što je to jer ova me neizvjesnost " ubija", a naši liječnici kažu strpite se ne znamo točno. ja sve to razumijem ali ne mogu više!!!!!

Katarina Antunac, dr. med.

01.02.2015. 02:55

Poštovana,
baš kao što su Vam rekli: u ovom trenu UZV-om nije moguće reći o čemu se točno radi, dakle ne može se reći ni da je promjena zloćudna te da postoji razlog za brigu. Sukladno preporuci, učinite MR dojki te ponovite UZV za 2-3 mjeseca. Sigurno se, bez obzira na prirodu promjene, ništa strašno ni opasno s tvorbom veličine 5mm neće dogoditi u ta 2-3 mjeseca čekanja a liječnik će dobiti uvid u dinamiku promjene te će moći zaključiti o čemu se točno radi.