Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bol u dojci


Autor Poruka

kismo

26.01.2017. 14:05


Poštovana!

Imam 42 godine i zadnjih par dana me bole dojke. Odnosno prvenstveno desna bojka u kojoj osjećam bol, napetost, peckanje i probadanje. Na vrhu bradavice obje dojke sam primjetila mrvicu žuto-zelene krastice, mislim da je to možda od nekog iscjetka, ali kad pritisnem ništane izlazi. Nikakvih kvržica ne palpiram niti primjecujem promjena na koži . Zadnji UZV je rađen u 17.5.2016. i glasi: Sonografski simetrično građene dojke mješovitog tipa, uredna ehostrtuktura kože i potkožja. U fibroglanduralnom tkivu bez suspektnih fokalnih cističnih i solidnih lezija te zona asimetrije. Cooperovi ligamenti uredna tijeka. Aksile bez patološki uvećanih limfnih čvorova. UZV kontrola 1xgodišnje
Mamografija je radjena 14.5.2015. Nalaz glasi: Nativna mamografija pokazuje simetrične dojke sa urednom kožom i potkožjem. Parenhim je pretežno involutivan. Ostatni parenhim je smješten retromamilarno i prema VGK isti je fibrocistično promijenjen. Sigurno ograničenih stelatnih lezija iligrupiranih mikrokalcifikata se ne vidi. Obje aksile slobodne.

Prvi dam zadnje menstruacije je bio 6.1.2017., po bolovima u jajniku i iscjedku ovulacija je bila prije tjedan dana. Ciklusi su 35-40 dana.
Inače od lijekova pijem Brintelix 10 mg zbog paničnih napadaja i anksioznosti ( 5 mjeseci ) i Q Pin 50 mg za spavanje (1,5-2 mjeseca) - ne znam mogu li oni imati utjecaja.
Kad sam pila Eglonyl prije 2 godine izlazilo mi je mlijeko iz bradavica.

Molim za Vaše mišljenje zbog čega bi se mogli javiti bolovi i kolika je mogućnost da je nešto opasno. Na UZV idem idući tjedan. lp

Katarina Antunac, dr. med.

02.02.2017. 10:40

Poštovana,
nažalost, samo temeljem opisa ne mogu Vam reći o čemu se točno radi. Raniji nalazi UZV-a i mamografije su bili uredni.
Svakako obavite kontrolni UZV te se s nalazom javite liječniku koji se bavi bolestima dojke i radi kliničkog pregleda