Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bol u lijevoj dojci, pazuhu i ruci


Autor Poruka

PedritaDurango

19.10.2010. 21:55

Poštovani,
znam da je ovdje puno pitanja postavljenih na ovu temu, ali kako svi imamo neke svoje specifičnosti u simptomima, niti ja nisam baš našla nešto što potpuno korespondira sa mojim problemom. Imam 22 godine i već duže vrijeme (više od godinu dana) povremeno osjećam bolove u lijevoj dojci, nekada izrazito u području prema pazuhu i u prednjem naboru pazušne jame. Bol je prolazna, nije jaka, ali je nekada jako neugodna, nalikuje laganoj struji koja prolazi tim područjem. U zadnje vrijeme slična bol mi se ponekada javlja od dojke pa duž lijeve ruke i palca ili prstiju, bol se pojavljuje u liniji, kao nekakav pritisak na živac. Nekada se pojavi kao nešto slično malom kratkom strujnom udaru u području dojke i u sredini prsa. Opet, nije to jaka bol, ali kao da me taj trenutak zablokira, proširi se dalje tjelom i prestane. Upravo takav mali 'strujni udar' mi se nedavno dogodio i zabrinuo me više nego inače, jer je bio dosta jak i nenadan, nisam bila pod posebnim opterećenjem, dapače, mirno i opušteno sam sjedila. Pretpostavila sam da je bol tipično vezana za menstruaciju, ali primjetila sam pa se pojavljuje u svim fazama ciklusa, i prije i poslije i tijekom. Također, "bol živca" u ruci sam pripisala napregnuću nakon sviranja gitare, ali pojavljuje se i kada duže vrijeme ne sviram.
Zbrinuta sam poglavito po pitanju koje je prirode ta bol, je li vezana za dojku ili je možda problem u srcu ili nećemu trećemu. Prije dvije godine sam bila na ultrazvuku srca i sve je uredu, osim manjeg prolapsa mitralnog zaliska, za koji mi je liječnica rekla da me netreba brinuti. U prošlosti, sada puno manje i u puno manjem opsegu, sam bila sklona anksioznosti i napadajima panike. Koliko sam uspjela pročitati na raznim mjestima, poznato mi je da se u takvim stanjima mogu javiti slične boli, no nije mi jasno zašto bi to bilo sada kada sam u gotovo posve relaksiranom periodu.
Hvala Vam unaprijed na pomoći i utrošenom vremenu!

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

03.12.2010. 22:05

Pročitajte odgovor Melisi 88. Taj se odgovor u potpunosti odnosi i na vaše problem. Što se vašeg problema tiče potrebo je dodati još i to da bolove u rukam kakve vi navodite pout struje mogu biti uzrokovani i deformantnim i dgenerativnim promjenama u vratnij kralješnici usljed kojih dolazi do pritiska na živce na mjestu njihovog izlaska iz kralješnice. Prema tome, ako se takve tegobe nastave ili pogoršaju, preporučam vam da učinite rtg. snimku vratne kralješnice i da se obratite ortopedu radi propisivanja odgovarajućeg liječenja.