Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bolne dojke


Autor Poruka

marebela

31.03.2008. 19:15

Unatrag 5 dana bole me pazušne žljezde i bol se širi na desnu dojku koja je nabrekla i vidljivo je veća od ljeve,te imam osjećaj veće topline na desnoj dojci!Nisam napipala nikakvu kvržicu! Bol u pazuhu sa širi ćak na rame i bolna mi je bilo kakva aktivnost desnom rukom! pojaćana mi je i bol u kralježnici te mi natiću noge!
Trebam li se ozbiljno zabrinut ili je to ćesta pojava kod žena? do sad nisam nikad imala problema sa bolnim dojkama!

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

06.04.2008. 23:35

Trebate hitno otići liječniku na pregled. Prema opisu moglo bi se raditi o upali.

ivon_dj

18.07.2014. 18:00

Poštovani,

Sinoć sam započela drugu kutiju Logest tableta, jutros sam se probudila sa boli u desnoj dojci, u donjem dijelu.... Boli me na dodir i to poprilično. Imam 23 godine. Mogu li to pripisati kontracepciji ili se trebam brinuti? i kada trebam pocet ici na preglede dojki?

hvala unaprijed

Katarina Antunac, dr. med.

21.07.2014. 17:10

Poštovana,
svakako se javite liječniku, možda se radi o upali dojke.

arijanaZMB

30.10.2014. 20:20

Postovani imam 22godine (pijem yaz pilule 6mj.-ako sta znaci)i pojavio mi se bol u desnoj dojci na dodir,trajala je 20tak dana i onda sam otisla na ultrazvucni pregled..pa bih vas molila da mi pojasnite nalaz odnosno da mi kazete o cemu se tu ustvari radi i imam li razloga za brigu!?nalaz glasi:palpacija:mekane konzistencije,sa plocastim promjenama u GLK obostrano,izrazenije desno,nema iscjedka. Obilna glandularna komponenta(ACR3-4),mastopaticno izmjenjena.u GLK desno zamucenije glandularno tkivo i sjena hipoehogenog izgleda,jasnih kontura,avaskularna sa posteriornim zasjenjenjem,sto upucuje na inflamiranu cisticnu promjenu.u desnoj pazusnoj jami limfonod promjera 0.8cm.unutar lijeve dojke ne primjecuje se zamucenost glandule.kao terapiju mi je dala antibiotik citeral(7dana) i tablete himoral(21dan) i oblog od kupusne liske.i da dodjem za 15 dana na kontrolu!pa molim da mi to pojasnite onako laicki i trebam li se brinut..unaprijed hvala

Katarina Antunac, dr. med.

04.11.2014. 17:55

Postovana,
iz navedenog zaključujem da se radi o upali, Dovršite propisanu terapiju i javite se na kontrolu, sukladno dogovoru.

višnja 333

06.02.2015. 12:25

poštovani,imam par cisti u lijevoj dojci do 7,5 mm. UZV je napravljen u 10 mj. ali se stalo javlja bol u dojci,a sad sam napipala kvržicu iznad bradavice,nekih drugih promjena na dojici nema,mjesečnicu trebam dobiti 16.2.2015. javlja mi se bol u lijevoj ruci,dojci,smanjena snaga u ruci,trnci. Dojke me bole oduvijek u vrijeme kad treba doći mjesečnica,ali sad me boli smo ta lijeva dojka gdje su ciste,imam 30 godina. Zanima me šta dalje,stavljena mi je kontrola za 6 mj.

Katarina Antunac, dr. med.

09.02.2015. 15:15

Poštovana, s obzirom d ste napipali kvržicu, svakako se javite svom liječniku

ana-split

23.04.2015. 10:35

Poštovani,

imam 27 godina. Oduvijek imam dosta bolne dojke 10tak dana prije menstruacije, a svojevremeno sam, prije par godina, imala i probadanja sa strane, znaci od pazuha nanize. Da li je normalno da u jednom pazuhu mogu bolje opipat limfni cvor.? Ne nalazi se tocno unutar pazuha, više je između dojke i pazuha, sa strane. Manji je od 1 cm, pokretan je, ali od mog stalnog pritiskanja i opipavanja posato je malo osjetljiv, ali ne i bolan.

Nemam nikakve druge tegobe.

Hvala

Katarina Antunac, dr. med.

24.04.2015. 13:25

Poštovana,
možda se radi o limfnom čvoru a možda i ne, to se ne može reći samo temeljem palpacije. Javite se liječniku da Vam pregleda dojke te obavite UZV dojki kako bi se utvrdilo o čemu se točno radi.

Tonkovic4

28.01.2016. 10:05

Poštovani,
zbunjena sam. Imam 27 g i 2 djece. Visoka sam 172 cm i teška 62 kg. U godinu dana smršavila sam 17 kg. Prije godinu dana imala sam problema s gljivicama( pila sam Logest 2 god i onda naglo prešla na lindynette) koje nisu prolazile nikakvom terapijom, te mi je ginekolog rekao da je sve u redu,neka se jednostavno naučim na taj osjećaj stalne vlažnosti i neugode. Neka pijem linex i to je to. Ja sam promijenila tada prehranu, izbacila šećere itd, prestala piti pilule i gljivice su se povukle , a ja sam naglo smršavila. Nakon toga, počeli su problemi s menstruacijom ,koja je do sada bila na 28 dana / 7 dana , bez pms. Međutim od onda, mnenstruacija mi nikad nije točna, kasni, po 10-ak dana, jedan mjesec je potpuno izostala ( ciklus je bio 46 dana , čini mi se) . Događala su mi se krvarenja u sredini ciklusa, jednom 8 dana . jednom 2-3 . Bila sam god doktora zbog svega toga, naručio me je za nekoliko dana, a ja sam prestala krvariti u međuvremenu i nije me primio. Od onda nisam imala međukrvarenja ( od cca 8.mj)
Sada imam neke nove probleme, i dalje znači menstruacija dolazi kad želi ( to se najčešće mota oko 27-33 dana),zadnja je bila 12.01. i već drugi put mi oko sredine ciklusa grudi nateknu. Nisu mi "samo" osjetljive ili sl, nego su mi npr. prosli mjesec narasle za duplo, bile su tvrde, pune kvržica, i uuuužžžžasno bolne. Pogotovo lijeva. To je trajalo 2 tjedna i onda sam dobila menstruaciju i bol i kvrgavost se smanjila kroz par dana. Nije u potpunosti nestala, ali grudi su bile mekše, s malo manje kvržica ( ostale je samo ispod bradavice neka kvrga,veća,i boli na pritisak),ali ostale su velike. Prošao je tjedan u novom ciklusu i opet ista priča ! Grudi su opet tvrde i bolne,obje( manje nego u prošlom ciklusu i s manje kvržica) i to traje, a menstruaciju trebam dobiti tek oko 10.2. Kosa mi je jako loša,puca,pada,.Doktorica opće prakse me je poslala vaditi štitnjaču i nalaz je ok.Bila sam na pregledu kod gin. i ništa nisam saznala, ultrazvukom su mi jajnici i maternica normalne veličine, uzeo je PAPA test.Grudi mi nije htio pregledati.Rekao je da to radi opća praksa. Ne znam što napraviti i kome se obratiti. Rekao je da to nisu neki problemi i da se smirim. Javila sam se opet dr.opće prakse,koja je prepisala sve to stresu,"izgaranju organizma" , pod stresom jesam unazad nekoliko godina-dr.kaže da je sve to došlo do vrha i tako se manifestiralo.Prvo mi je savjetovala smiriti se itd, riješiti se barem donekle stresa i napetosti. Nije mi pregledala dojke,saslušala me je, i dala uputnicu za UZV-kaže da se malo smirim. Je li zbilja moguće da se takvi problemi javljaju kao posljedica stresa? Hoće li to nestati ako ga se riješim? Na UZV idem 15.02. , taman bi mi menstruacija trebala proći. Možete mi samo , molim Vas, reći, što vi mislite, što mi je? Zbog čega me tako bole grudi, gotovo stalno, zasto su narasle i pune kvrgica.... Znam da bi se trebala smiriti i riješiti stresa,ali tako sam zbunjena i to me dodatno stresira, i stalno sam u nekom začaranom krugu...
Unaprijed hvala i lp

Katarina Antunac, dr. med.

30.01.2016. 11:50

Poštovana,
s obzirom da bol i napetost u grudima dolazi i odlazi povezano s menstruacijom, mišljenja sam da je hormonski uvjetovana.
Po pitanju dojki, svakako napravite preporučeni UZV i s nalazom se javite nekom specijalisti koji se bavi bolestima dojke, to su najčešće kirurzi, pa će se razjasniti što je s dojkama ima li razloga za brigu s te strane.
Po pitanju svih drugih tegoba koje navodite, mislim da bi najbolje bilo da Vas se uputi internisti endokrinologu

Tonkovic4

02.02.2016. 10:35

Hvala puno na odgovoru. Bila sam na ultrazvuku i nalaz je uredan . Lijeva dojka uredna , desna dojka- mala cista u gornjem desnom kutu, veličine 0,34 cm, drugo normalno... kontrola za godinu dana. Hladni oblozi ukoliko osjetim napetost u grudima.
Ta zadebljanja koja imam nisu bas pojašnjena...jer je dojka sasvim u redu. na utz se ništa ne vidi. Doktorica mi je rekla da je sve u redu, ta cista je čak i uobičajena i da se ne moram brinuti. Ja sam malo pod dojmom i sve..pa me samo zanima, moram li se zabrinjavati oko ciste? Što pospješuje njen rast, kako bi ona mogla nestati ?Doktori me uvjeravaju da ona nikako ne može postati nešto loše. Ona je benigna cista i to je to. Kaže mi da čak sljedeći put kad dođem možda je neće ni biti.
Jučer sam bila pod još jačim dojmom i ostala su ta pitanja u zraku, jer čim je doktorica rekla- sve je u redu , zdravi ste, ja sam se isključila ! Znači sve je u redu ?
Oprostite na tako smušenom postu, ali zbilja sam i sama smušena!
Hvala unaprijed

Katarina Antunac, dr. med.

06.02.2016. 20:45

Poštovana,
ako liječnici kažu da je u redu, treba im vjerovati.
Vi svakako radite redovni samopregled dojki i ako Vam bilo što bude sumnjivo, uočite li bilo kakve promjene, odmah se ponovo javite liječniku.

kismo

11.02.2016. 09:55

Dobar dan! Imam 42 godine i zadnjih mjesec dana me bole dojke.Posebno desna, osjećam bol, napetost i probadanje. Nikakvih kvržica, iscjedak, promjena na koži ne primjećujem. Zadnji UZV je rađen u 11/2014 i bio je uredan, a mamografija je radjena 14.5.2015. Nalaz glasi: Nativna mamografija pokazuje simetrične dojke sa urednom kožom i potkožjem. Parenhim je pretežno involutivan. Ostatni parenhim je smješten retromamilarno i prema VGK isti je fibrocistično promijenjen. Sigurno ograničenih stelatnih lezija ili grupiranih mikrokalcifikata se ne vidi. Obje aksile slobodne. Naručena sam na UZV idući tjedan, ali me strah zašto me boli. Zadnja menstruacija je bila 29.1., mislila sam da će bol s menstruacijom prestati. Molim Vas za tumačenje nalaza mamografije i za odgovor što bi moglo uzrokovati bol. Lijep pozdrav

Katarina Antunac, dr. med.

11.02.2016. 10:45

Poštovana,
mamografija nije pokazala nikakvih promjena koje bi bile sumnjive na malignitet ali s obzirom da je od pretrage prošlo 9 mjeseci, svakako napravite preporučeni UZV i kod pretrage naglasite liječniku da Vas dojke bole.

kismo

11.02.2016. 11:40

Hvala na brzom odgovoru.
Nadam se da UZV neće pokazati ništa zabrinjavajuće.
Može li se u periodu od prošle mamografije i UZV nešto značajno promijeniti? Osjećam samo bol, napetost i probadanje..

hvala happy

Katarina Antunac, dr. med.

26.02.2016. 16:40

Postovana,
Uvijek se moze nesto promijeniti, zato se pretrage i ponavljaju u odredjenim vremenskim razmacima kako bi se neka promjena uocila na vrijeme

fingersalad88

15.11.2019. 01:40

Poštovani,
prije par tjedana me počela boljeti dojka i onda sam napipala kvržicu. Javila sam se doktorici koja mi je to punktirala te je ispalo da se radi o upaljenoj cisti. Dobila sam Klavocin koji pijem već 5 dana, medutim sada na tom mjestu gdje je upala je prisutno i crvenilo kojeg do prije par dana nije bilo. Kvrzica manje boli, ali nije nestala. Znaci li to da antibiotik ne djeluje ili sto se dogada?
Hvala!

Katarina Antunac, dr. med.

21.11.2019. 19:55

Poštovana,
crvenilo je isto tako znak upale. S obzirom da se 5 dana po uvođenju antibiotika stanje ne poboljšava, javite se doktorici na kontrolni pregled.