Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bolne dojke


Autor Poruka

oglas.ivana

13.10.2010. 12:55

Imam 23 godine i inače me dojke bole pred menstruaciju, kada menstruaciju dobijem prestanu me boljeti isti ili drugi dan.
Ovaj mjesec mi je menstruacija završila prije 8 dana no grudi me i dalje bole, nabrekle su i osjetljive.
Zanima me koji bi razlog tome mogao biti?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

Zabrinuta

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

25.10.2010. 23:15

Bolne dojke su kao što ste i sami primijetili vrlo česta pojav. Najčešći uzrok je nabreklost u posljednjoj fazi menstruacijskog ciklusa pred početak krvarenja. Ta otečenost nastaje pod utjecajem progesterona. Te hormonske promjene u dojkama uzrokuju nastanak fibrocističnih promjena. Koji puta se može dogoditi da se izvodni kanalić koje ciste začepi i cista se tada napuni tekućinom i bude bolna i nakon menstruacije. Točan uzrok se može utvrditi samo liječničkim pregledom. Prema tome ako su vam dojke i dalje bolne nakon nakon menstruacije, otiđite liječniku na pregled.

MissLove

27.11.2010. 20:41

Dan prije mentruacije prvi put sam osjetila kratke i ostre bolove (probadanja) u lijevoj dojci. Bolovi se javljaju povremeno. Inace me zbunjuju tvrde dojke, ali pri samopregledu nista ne mogu napipati. Zanima me cisto kakvog prijekla bi mogla biti bol, i ima li potrebe za zabrinutost?

Unaprijed hvala!

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

09.01.2011. 20:05

Nema razloga za zabrinutost. Bolovi u dojkama, osobito u predmenstuacijsko vrijeme su normalna pojava.

kbgdts

05.04.2016. 17:25

Postovana, imam 19 godina i javljam se zbog bola u dojkama. Bolove inace imam predmenstrualno, ali u zadnje vrijeme i nakon menstruacije osjecam ponekad tupi bol i probadanja. Bila sam kod doktora koji me je pregledao, i rekao da je palpatorni nalaz uredan i da nemam potrebe da brinem. Ultrazvuk mi je zakazan za desetak dana, kako bih bila morna. Mene je mnogo strah, a na dojkama nemam neke vidljive promjene, sem mozda malo izrazene vene. Interesuje me vase misljenje. U porodici niko niie imao probleme sa dojkama, a mene zabrinjava i strah me je da li moze biti nesto maligno? Sta vi mislite? Unaprijed hvala na odgovoru.

Katarina Antunac, dr. med.

12.04.2016. 15:15

Poštovana,
bolnost obje dojke povezana s menstrualnim ciklusom u Vašoj dobi najčešće nije razlog za brigu ali svakako napravite preporučeni UZV dojki.

curka1995

21.04.2016. 22:05

Poštovanje, javljam Vam se zbog boli koja mi se prvo pojavljivala u obje dojke (kao tupa bol) prije mj dana, i trajala par dana nakon menstrualnog ciklusa, te mi se opet pojavila sada prije tjedan dana, ali ne bol nego kao da me svrbi ali unutar cijele lijeve dojke, onako kao neki podražaji unutar nje, pokušala sam obaviti samopregled, ali nisam ništa pronašla, nemm nikakav iscjedak, niti promjene na koži oko dojki. I jedino što još mogu nadodati je da mi se ta bol malo kao da proširi ispod pazuha i na ledjima te imam osjećaj kada se dirnem ispod lijeve dojdke kao da su mi žlijezde sve natekle, tj malo povećane. Inače, imam 19godina i od 10mj prošle godine pijem Belara kontr. tablete, i od kako sam ih krenula piti (zbog pov. kol. testosterona) stalno su me grudi boljele, kao i pred menstrualni ciklus, ali ovo sada je bilo drugačije. Jako sam uplašena i htjela bih otići na pregled, ali jel mi možete Vi prvo reći da li je dovoljno napraviti samo UZV dojki?ili? Da li se trebam puno brinuti? Hvala puno unaprijed

Katarina Antunac, dr. med.

24.04.2016. 17:45

Poštovana,
najvjerojatnije nije ništa ozbiljnom ali svakako se javite liječniku radi pregleda i UZV-a

lili12345

19.06.2016. 12:35

Poštovani,imam pitanje vezano uz bol u grudima. Da li je normalno da se pojavi bol u dojikama od dana ovulacije pa traje nekoliko dana te onda nestane? Inače svaki mjesec 5,6 dana prije menstruacije me bole te sam se iznenadila kad se bol pojavila tako rano-desetak dana prije. Ovo je prvi put da se bol pojavila neposrednonakon ovulacije i onda nestala. Osjećala sam bol malo niže od pazuha te na sredini uz bradavice. Isto tako zanima me da li je normalno da se bol u grudima pojavi 14 dana prije menstruacije?

Katarina Antunac, dr. med.

25.06.2016. 15:05

Poštovana,
bol u dojkama se može javljati u pojedinim fazama menstruacijskog ciklusa. Ukoliko se javlja u obje dojke, najčešće nije znak za uzbunu. Međutim, ukoliko ste zabrinuti, svakako se javite liječniku radi pregleda.

majaba3

15.07.2016. 09:15

Postovana Doktorka,

Imam bolne dojke, pred mens.i u ovulaciji. I svrbe me cesto. Mada moguce da je do grudnjaka. Bi li nalazi laboratorijski pokazali da je neki problem? Nekad svrbe ko da gilicu. Imala san davno gin.interv.i od tada hormoni ko podivljali.

Katarina Antunac, dr. med.

16.07.2016. 16:05

Poštovana,
svakako se javite liječniku radi pregleda dojki pa će on donijeti odluku o potrebi eventualnih laboratorijskih nalaza ili nekih drugih pretraga

bleso9

19.07.2016. 11:55

Postovani!
Sinoc me iz nekog razloga lijeva dojka pocela jako boljeti i žariti, na dodir jos jace. Desna uopce ne. Ne bih to povezivala s ciklusom jer je bol drugacija.
Bol je krenula od bradavice i danas se prosirila na cijelu dojku. Rodila sam pred dvije godine i ne dojim.
Sto mi je ciniti?
Unaprijed zahvaljujem!

bleso9

19.07.2016. 12:55

Oprostite, zaboravila sam napomenuti da uzimam Logest vec 2godine.

bleso9

22.07.2016. 17:05

U meduvremenu dok cekam vas odgovor mi se na bradavici na samom vrhu uz izlaz napravio gnojni prist koji jako boli. Bila sam kod dr opce prakse jucer koja mi je prepisala Cefaleksin, iako jucer kad sam bila kod nje gnojnog prista niti icega vidljivog izvana nije bilo. Drugi tjedan smo ako ne prodje dogovorile da cu ici na ultrazvuk dojke(na koji bi ionako u rujnu isla, a sad sam na godisnjem na moru).
Da li se moram brinuti oko gnojnog prista i da li dobro radim pijuci Cefaleksin? Molim Vas ako mozete mi sto prije odgovoriti jer je vikend i malo me panika ulovila sad kad sam taj prist ugledalasad
Puno puno hvala od srca!

Katarina Antunac, dr. med.

24.07.2016. 12:15

Poštovana,
cefaleksin Vam nikako neće škoditi ali ako Vas boli i uplašeni ste javite se u hitnu kiruršku ambulantu

bleso9

31.07.2016. 03:10

Od antibiotika mi je sve proslo, dezurna doktorica ovdje tvrdi da je to bila upala odvodnog kanalica dojke. Hvala Vam na savjetu doktorice Antunac, srecom sad je sve dobro. Srdacan pozdrav!