Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Dr.Antunac


Autor Poruka

zmalesev

02.07.2016. 12:05

Postovana dr. Antunac
Moj prvi MRI nakon operacije od koje je proslo 6,5mjeseci pokazuje da cancer nije prisutan. Bolovi poslije operacije I radijacije su takodje skoro nestali.Hvala Vam na tumacenju mojih dijagnoza I podrsci protelih 9 mjeseci. Molim Vas da mi jos pojasnite koja je razlika izmedju mamograma I MRI. Doktori uglavnom preporucuju mammogram uz napomenu da MRI ne moze biti zamjena za mammogram, a u svakom tekstu procitam da se MRI radi ukoliko mammogram ili ultrazvuk ne pokazuju jasne rezultate.
• Zaista sam zbunjena. Zasto se preporucuje mammogram,ako nije precizan te se na kraju opet kao posljednja opcija preporucuje MRI?

Katarina Antunac, dr. med.

03.07.2016. 15:30

Poštovana,
drago mije da sam Vam pomogla i izuzetno mi je drago da nema znakova bolesti te da su bolovi gotovo nestali.
Mamografija je u većini slučajeva dovoljna kao dijagnostička metoda, dovoljno je precizna i široko je dostupna. MR je kompliciraniji i manje dostupan te se koristi samo u slučajevima kad se jednostavnijim metodama (dakle mamografijom i UZV-om) ne može ustanoviti o čemu se točno radi.