Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


fibromikrocistična fibrolipomatozna displazija


Autor Poruka

spring62

14.02.2007. 22:10

Krajem 2006. godine na redovnom ultrazvučnom pregledu(rođena sam 1962.) dobila sam ovakav nalaz:dojke intermedijarnog tipa sa znacima fibromikrocistične fibrolipomatozne displazije. U LD u SGK se prikazuje hipoehogena, ovalna,semisolidna promena veličine 9*7,6mm. Koža i pektoralna fascija slobodne. U aksilama se prikazuju lgl,vel do 9mm,son reaktivne. DG.Dysplasio fibromikrocistica et fibrolipomatoza gl. mammae bill
Obs.gl.mammae sin.Indikovana mamografija
Mamografski nalaz urađen je 31. 1.2007. i glasi: Dojke su intermedijernog tipa, izmenjene po topu fibrocistične i fibrolipomatozne displazije. Posebne TU senke se jasno ne izdvajaju.Dijagnoza: Dysplazia fibrocistica partim fibrolipomatoza mammae. konsultacija kod kirurga.
Najzad 1. veljače kirug daje svoj izvještaj: DG.TU mammae l.sin. (GSK)
Indikovana kirurška intervencija, u općoj anesteziji i biopsija "ex tempore". Trebam li se brinuti i da li je operacija jedino riješenje?
U međuvremenu sam dobila gripu te mi je odložena operacija. Užasno sam uplašena i bila bih Vam beskrajno zahvalna kada biste mi dali Vaše cijenjeno mišljenje. Ako je važno - rodila sam dvoje dijece, dojila oboje.Od ostalih bolesti jedino liječim hypothyreosis primaria -Thyreoiditis chr Hashimoto i pijem EYtiroksin 175mcg.svaki dan.Unaprijed hvala

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

21.02.2007. 00:05

Operacija i biopsija sumnjivog tkiva/tvorbe je jedini siguran načain da se utvrdi o čemu se radi. Kratka odgoda zbog gripe ne treba vas brinuti. Ništa se bitno u ne može promijeniti u tako kratkom razdoblju.