Home / Forum / Bolesti i stanja / Rak dojke / fibromikrocistična fibrolipomatozna displazija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 958

Broj poruka: 3921

anonymous

Katarina Antunac, dr. med.

KBC SM
Zagreb, Vinogradska 29

fibromikrocistična fibrolipomatozna displazija

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

spring62

14.02.2007. 22:10

Krajem 2006. godine na redovnom ultrazvučnom pregledu(rođena sam 1962.) dobila sam ovakav nalaz:dojke intermedijarnog tipa sa znacima fibromikrocistične fibrolipomatozne displazije. U LD u SGK se prikazuje hipoehogena, ovalna,semisolidna promena veličine 9*7,6mm. Koža i pektoralna fascija slobodne. U aksilama se prikazuju lgl,vel do 9mm,son reaktivne. DG.Dysplasio fibromikrocistica et fibrolipomatoza gl. mammae bill
Obs.gl.mammae sin.Indikovana mamografija
Mamografski nalaz urađen je 31. 1.2007. i glasi: Dojke su intermedijernog tipa, izmenjene po topu fibrocistične i fibrolipomatozne displazije. Posebne TU senke se jasno ne izdvajaju.Dijagnoza: Dysplazia fibrocistica partim fibrolipomatoza mammae. konsultacija kod kirurga.
Najzad 1. veljače kirug daje svoj izvještaj: DG.TU mammae l.sin. (GSK)
Indikovana kirurška intervencija, u općoj anesteziji i biopsija "ex tempore". Trebam li se brinuti i da li je operacija jedino riješenje?
U međuvremenu sam dobila gripu te mi je odložena operacija. Užasno sam uplašena i bila bih Vam beskrajno zahvalna kada biste mi dali Vaše cijenjeno mišljenje. Ako je važno - rodila sam dvoje dijece, dojila oboje.Od ostalih bolesti jedino liječim hypothyreosis primaria -Thyreoiditis chr Hashimoto i pijem EYtiroksin 175mcg.svaki dan.Unaprijed hvala

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

21.02.2007. 00:05

Operacija i biopsija sumnjivog tkiva/tvorbe je jedini siguran načain da se utvrdi o čemu se radi. Kratka odgoda zbog gripe ne treba vas brinuti. Ništa se bitno u ne može promijeniti u tako kratkom razdoblju.